Ja mozem povedat, ze co potrebujem, tak to viem z mikrotikom spravit...a stale sa zlepsujem. Niesom ziaden profik a tiez niesom sebevrach.
Na zaciatku siete som skusal tiez, do coho ist,..ale i napriek strachu a obavam,..a to nehovorim, ze som vobec o mikrotiku nic nevedel,.ani tuk,..som isiel na skusku i do toho.
Uz cez 8-9x rokov bezim len a len nanom...a ako to tu bolo uz spomenute, len to pripomeniem,.ze mikrotik je tak silny, ako jeho medzi kus, cize jeho pan..a to mi da zapravdu snad kazdy jeden, co vie o com hovorim.
Priznavam, ze sem tam z Litvy vyjde nejaka somarina,.ako ultra tenky plosak, ktory je ohnuty ako bumerank, ze az nechapem, ako to vobec mohli dat do vyroby,.ale na druhu stranku, je to tak zo vsetkym dnes. Dolezite je, aby to fungovalo a islo a aby si zobrali ponaucenie i do buducna s toho. Ja som reklamoval z balenia 20ks RB711 18ks,..
Ako nahle som zistil, ze 1-2ks su naprd.. nedaval som ich klientom a vratil som sa spet k RB411. A to tak robim zo vsetkym. Mam kupenych 20ks SXT Lite,.ale ak narazim na problem, stopnem ich a vratim sa spet k SXT,Sexanom, Gentlboxom,..ktore stale drzim skladom,..lebo vzdy treba ratat z najhorsim,..a nic nenechavat na nahodu.
Sebevrach je u mna ten, kto kupi 20ks SXT Lite novinku,.ale v zalohe nema ziadne overene kusi. Ja tu mam 20ks RB411, 10ks Sextant, 10ks RB711G, 8ks SXT,.. a teraz i 20ks SXT Lite.
Povecsine mam na vsetko 5x rokov zaruky a ak to ide, je to v poriadku, ak nie, ide to na reklamaciu. Mam v sieti este i prve RB112,.atd,.a staaaale idu..
Tiez som skusal i WRAP,.ale zial, to po 5-6x rokoch nevydrzali flash pamete, ale stroje to su dobre. Ak by som mal menit na routeboardoch flesky, asi by ma to stalo nemale investicie.. Tiez i CM9 ci R52,.stale idu. Niektorym tiahne uz na 10x rokov, co idu v kuse...a stale idu a ja ich nema dovod menit.
Bolo tu spomenute, ze niekto tie zdroje z SXT hned vyhadzuje. Ja na to odpovedam, kazdeho je to osobna vec a kazdy mame na to svoj osobny nazor...a aj ho budeme kazdy mat stale.
Ja mam v sieti VSETKY zdroje, od 12V,18V,24V a tiez 24V UBNT, 24VPoE,.atd.
Moj nazor! Najviac, mi odislo 24V zdrojov DVE. Tych som mal v sieti najviac a boli dodavane k routerboardom, cize su aj najstarsie. Z SXT, ci Sextantu, som uz tiez menil, ci zdroj, ale i PoE. Tiez mi odysli zdroje od UBNT s ochranou/prepetovkou. Jednoducho je to dnesnou elektrickou sietou, kolisanie, vykivy, naraze,.atd,.a to nehovorim,ze na stlpoch uz niesu bleskoistky,ktore by mali byt stiahnute do zeme, ako byvali..ktore ked odysli, nikto nevymenil.
Som tiez zastanca, mat co najmenej vyjazdov, prace a tym setrit peniaze a cas. Ale ak mi niekto povie, ze mam zdroj z SXT vyhodit, len kvoli tomu, ze tam nieje ledka, ktora svieti, je u mna blbost. Mam viac vyjazdov, len kvoli tomu, ze syn nieje doma a mame nejde internet, kvoli tomu, ze zakolisalo napetie a miktorik zatuhol a staci LEN vytiahnut zdroj z elektriny a zapnut naspet. Ten rodic, nevie ani to spravit:(. Do telefonu mi bude tvrdit, ze to spravil uz 3-krat a nic. A ja sa ho pytam, ci vytiahol spravny zdroj/zdroje,.atd,.snazim sa mu povedat, kde to ma hladat, kde to je, ako to vyzera..ale i tak... je to vecsinou marne. Nakoniec po 10-15minutach mu uz poviem, ze ak k nim pridem a bude to len tym zatuhnutim,.budu si musiet zaplatit vyjazd. A ak to bude zdrojom, pristrojom, atd,..nic nebudu platit. Na 90% vyjazdoch si zarobim. A to nehovorim o tom, ked tam pridem...
Ak sa chcete zasmiat,.kludne ich sem zopar dam,.

)