❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT Lite5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: SXT Lite5

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Leeonek píše:Zbytečně řešíš výkon. Stejně na sxt nesmíš používat víc jak 11db (v případě že má antéma zisk 16db), jinak pácháš trestný čin.

kez by tohle sici resily :wink: :lol:
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

vy
Vy
VY
VY RECIDIVISTI!! :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Prepalenej vykon stejne nadela vic skody jak uzitku :roll:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

uspořádání desky je docela silně jiný než klasickej SXT..
jinak co se týče toho dalšího - tak ty špinavý pracky na Hapiho fotkách jsou moje.. :D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

antena je stejna jako v dosavadnim sxt?
0 x
Jan Ptáček

rouchi
Kontaktovat uživatele:

jj anténa vypadá uplně stejně... elektronika uplně jinak.. :-)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Kluci mě se nezdá ta cena, je to fakt nějak podazřele moc levné, kde najednou tolik "ušetřili"? Snížením tx výkonu to určitě nebude, to je jen taková kosmetická úprava. Proč stojí RB711 pořád stejně, a RB411L taky není kdovíjak levnější od normální RB411...
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

hele mam doma 10ks těhle CPE za cenu za jakou v eshopech jsou, máš to celý rozebraný a nafocený a teď zkoumej proč je to tak levný... je otázkou jak to bude fungovat, třeba to bude uplně hluchý nikde venku to vyzkoušení zatím není (třeba nějaký srovnání s klaisckým sxt, s JJ či JJ parabolou by se třeba dalo udělat, ale v tomhle jebsky počasí se mi moc nechce... to spíš člověk dělá ty nutnější věci, než nějaký hraní si...
u RB 411 máš výhodu volby karty a v případě odejití ti odejde jenom karta za pětikilo a jedeš dál..
na druhou stranu jako bral bych to jako otázku pokroku.
jak dlouho se prodávají NS 5M ? 2, 3 roky ? pokud Ubnt nepříjde s něčím upgradnutým myslím, že pomalu budou zaspávat tak jako před pěti lety zaspal MK (když přišel NS5 a určil směr jakým se trh ubere)
Jako myslím, že pro nás jako pro ISP, který dneska většinu přípojek musíme dotovat je zlevnění CPEček skvělá zpráva.
ale soudě podle WIFI krytu (oproti klasickýmu SXT) to je určitě nějak odrbané na wifi části....
0 x
Jakub Havlíček

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nemáš tam dva chipy ale jeden. Neřešíš na plošňáku PCIe zběrnici a neřešíš ostatní zběrnice. Neřešíš kopu věcí protože to máš v tom SoC chipu. Všechno je uvnitř kromě věcí jako je napájecí část, koncáky na wifi a paměti případně eth transformátor. Plošňák je z tohodle pohledu velmi primitivní. Koukám že tam maji i nový pouzdro na ramku takže možná přestaly používat historický zásoby a maji levnější dodávky. Dál jsem si nevšimnul že by tam byl chip od xilinxu kterej ovládal ledky.

Koruna ke korunce sedá.

Zase bych ubnt nezatracoval. Jeli jsme celou dobu na MKčku i když je/bylo dražší. To že konečnej rozdíl CPE je pár stovek nic neznamená. Jestli někdo za pár stovek začne sockařit a přecházet k levnějšímu (tak jako to před lety udělaly lidi co přešli na ubnt) tak to nejsou ISPíci ale troubové :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Zdravím,
samozřejmě to může být pouze moje představa, ale to snížení ceny může být dílem tlaku konkurence a jen částečně výrazným snížením ceny výrobní. Možná se výrobce jen snaží obhájit enormní předražení původního výrobku. Je jasné, že co se týká komfortu si UBNT vedle MKT nemůže ani stoupnout. Já osobně, kde jsem kdy dal UBNT, později jsem hořce litoval.
Jenomže máme tady techniky, kteří preferují jednoduché nastavení a montáž a rychle pryč. A hlavně nízkou cenu. A právě ten graf prodeje možná říká výrobci SXT: co je nám platné, že jsme lepší, když v prodaných kusech začínáme oproti konkurenci ztrácet!
A na toto možná reagoval výrobou SXT LITE.
mpcz, 02.02.2013
Naposledy upravil(a) mpcz dne 02 Feb 2013 10:04, celkem upraveno 1 x.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

V tom pripade to nejsou technici ale cviceny opice s trinactkou klicem :roll: Podle me technik vi principielne jak dana vec funguje (vseobecne ) jinak je to pouze vymenovac s naucenym postupem , ale kdyz je skutecnej problem tak je v koncich :roll:
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

Absolútne nejde o cenu zariadení. Ja som začal používať ubnt kvoli tomu že mikrotik nevedel / nevie poriadne rozbehať nv2. Bud to odhadzovalo klientov alebo teraz tuhnú. Pokial to mrznutie konečne neodstránia tak asi budem musieť úplne prejsť k ubnt čo bi som nerád . A rozdiel pár eur v cene CPE pre mňa absolútne nehrá rolu.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Docela mám strach z té rádiové části. Jak je málá...
Zavzpomínejte na staré sxt a jeho "velký" stínící plech
http://www.air-stream.org.au/files/SXTMod-1-PCB.jpg
Obrázek
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jde o to co pod tim plechem bylo a co je pod nim ted
0 x