❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT Lite5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
iTomB

Re: SXT Lite5

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

hapi píše:no počkat, čtu tam přičíst 0.7dB a na grafu v outdoor pásmu je zisk nad 14.5dB takže máme minimální zisk v outdooru 15.2dB... ne?

Jj, taky jsem pak jeste na to koukal. No i tak mi vychazel jirous lepe. Sic nemam meraky jako Petr, ale dle me je lepsi. Nekdo tu psal, ze vyhazuje jejich zdroje a PoE a kupuje UBNT. V tom pripade fakt nevidim duvod kupovat SXT. Radsi bych sel do jirouse.

BTW: Co je to ta osmitisicovka? :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

taky jsem chvíli přemejšlel co ta osmitisícovka symbolizuje a pak mi došlo že to bude počet příspěvků :-) děkuji :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

hergot a ja se lekl, ze osmitisicovka je dobyti "vrcholu" zeny nejake :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

JC 220 ma udavany zisk 17 dBi,musi byt lepsi .Pri mereni v terenu dojde k odchylkam namerenych hodnot ,10 dBm nastavenych na jedne karte nebude totez co 10 dBm na karte jine.Pri takovemto mereni jsou +- 2 dB bezny rozptyl.Pri mereni na tocne lze pocitat s odchylkou v radu nekolika malo desetin dB.

http://maps.google.cz/maps/ms?ie=UTF8&o ... 7a7d7d7f7f

Je to tak.Prvni osmitisicovka nese nazev Šiša Pangma. :D
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

iTomB píše:
pcwifi píše:tak SEXTANT se mi libi az jako posledni verze, nevim esi nekdo berete 1000ks jednim nakupem za supercenu nebo jak moc, ale rozdil mezi 1050kc za Lite SXT vs. cca 1800 za SEXTANT je solidni darda.. no a zmineny GentleBOX JC-220 MIMO...o tom si myslim, ze 1db navrch to uz asi signalove nevytrhnu :) a to se radejac ani nekoukam na cenu RB711dual + onen box + zdroj + poe...no a sem na zacatku... do řitě neco jako NanoBridge M5 by to scelo...to by ale nesmel nekdo chrapat na vavrinech...

PW

Budes se divit. Petr Stourac meril SXT a nenameril 16dB, ale jen 13 a ja kdyz doma zkousel JC-220, tak se mi zdal signal o cca 3-4dB silnejsi, coz by i odpovidalo jeho mereni. No a k cene? JC-220, RB711 MiMo, UBNT 24V 0.5A - cca 100,- drazsi nez SXT (ne lite verze). No ale ziskas antenu s lepsim ziskem, moznost naklopeni a lepsi zdroj, ktery ma pruchod na kabel. Ne vzdy se hodi PoE od SXT.

Ja se dost rozhoduji zacit pouzivat JJ na MiMo klientske sady.

iTomB

Dlhe roky od uvedenia na trh az do sucasnosti som valil len JJ Gentleboxy. Aj ked uz SXT uz boli na trhu nejak som si ich nevsimal..co to za mrnousa.. no prikvacila ma potreba MiMo klientskych riesei, a JJ nia a nie sa rozhbat s Mimo malym gentleboxom. Ked uz ho konecne hodil na trh, to uz som laskoval s SXT. Isty cas som nasadzoval aj Gentle JC-219 a JC-220 a sem tam SXT .. a nevychdzal som z uzasu. Ci 500m ci kilometer a pol. rozdiel medzi SXT a JJ som nebadal ba sa mi zda ze SXT ma stabilnejsie radiove parametre. Vozil som so sebou isty cas ze na vetsiu vzdialenost dam Gentle, ale ked som mal cas si s tym pohrat u zakaznika, s Gentle som nic navyse neziskal oproti SXT. Aj tu elevaciu som oplakaval, ale v reali kde 9 z 10 instalacii je elevacia do 20-30st. to ani nehra rolu. Jedine ked som skoro pod vysielacom tam to treba riesit, tam namiesto extra naklapacej konzoly dam radsej sadu s Gentle. Vzdialenejsich kliosov 2 az 7km riesim s 27dBi AL sitom s Groove.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

a to je moc dobre protoze my kteri mame jen 1 platformu muzeme vesele pouzivat TDMA, Nstreme a vy jen 802.11 :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

My kteří máme 2 platformy si můžeme porovnat jak chodí obě. Nejsme totiž uplně blbí, a nedáme si kombinaci obou v jedné lokalitě :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Leeonek píše:My kteří máme 2 platformy si můžeme porovnat jak chodí obě. Nejsme totiž uplně blbí, a nedáme si kombinaci obou v jedné lokalitě :)

Patrsi mezi cestne vyjimky co i premejslej ... kdyz se podivam kolem sebe tady v okoli tak jsou to desne zmixovany site ...
Je zas pravdou ze chvilku ma navrch jeden pak zas druhej takze je to skor jedno , kdyby ubnt delalo poradny anteny nebo dodavalo jen desky bez anten tak bych o nich bejval taky uvazoval kdysi ....
0 x

mikyx

Příspěvekod mikyx » 12 years ago

Nevíte kdy budou první kusy k dostání ? Rád bych otestoval.
0 x

hapi

rouchi je má údajně doma. Včera mi volal známej a říkal že třeba aspa starý SXT nemá... vlastně nemá žádný SXT takže asi brzo budou všude jenom nový Lite5. Jenom doufám že nebude díra mezi přechodem na nový SXT a že nebudeme čekat měsíc na vůbec nějaký jednotky.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Většina shopů je už asi má. Nebo dodávka do konce tohoto týdne
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

hapi píše:rouchi je má údajně doma. Včera mi volal známej a říkal že třeba aspa starý SXT nemá... vlastně nemá žádný SXT takže asi brzo budou všude jenom nový Lite5. Jenom doufám že nebude díra mezi přechodem na nový SXT a že nebudeme čekat měsíc na vůbec nějaký jednotky.

Zdravím,
jako že již nebudou ty SXT 5HPnD a budou jen ty LITE5 s menším WLAN výkonem?
mpcz, 31/01/2013
0 x

hapi

tak nějak.

Co ti vadí na menšim výkonu? první SXT měly menší výkon než dnešní SXT.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

hapi píše:tak nějak.

Co ti vadí na menšim výkonu? první SXT měly menší výkon než dnešní SXT.

OK,
dík, ano, vím. A CM9 měly ještě menší výkon. Co ale zatím nevím, jak to je s dostupnosti SXT 5HPnD do budoucna?
Děkuji, mpcz 31/01/2013
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Zbytečně řešíš výkon. Stejně na sxt nesmíš používat víc jak 11db (v případě že má antéma zisk 16db), jinak pácháš trestný čin.
0 x