❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
goblajz
antispam: Ano

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

panove, kdo mate VDSL jako zalohu...jak rychle vam to svisti cca. 300-500M od stredny ? Potrebuju kde vsude muzu delat krky, ze muj net je rychlejsi i nez O2 VDSL :mrgreen: , cimz budu chtit systematicky pretahovat lidi od konkurence...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Sice nemám VDSL jako zálohu, ale ze zkušeností u lidí kolem mého bydliště běhá VDSL hodně rychle. Jsem cca 1100m od ústředny (podle O2) a i tak to běhá 20M/2M, ping cca 40ms na volné lince. 900m od ústředny 24M/2M (35ms a tarif 20/2M). A světe div se, ani se nějak neprojebuje agregace. Rychlosti se drží stabilně ve dne v noci. Ústředna je tady asi dobře vybavená a rozvody v dobrém stavu, protože už za dob dial-up fičel net kolem 52-55k, první ADSL taky vždy prakticky naplno. Jenom cca 3 roky zpět když mělo O2 tarify pro ADSL 8/16M, tak všechny přípojky přenášely o 20% méně (žeby uměle snížená rychlost?). VDSL opět prakticky na 100% nabízené rychlosti.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

mam pribuzneho 1100M od ustredny a prohlaseni O2 je jasne... VDSL nelze, max Adsl 8Mbit. kable v zemi asi 8-10 let staronove. Tak to me ho teda vyndey :?

Ten napis agregace tam je aby az je kyslici zpomali, aby to oddvuvodnili a lidi mohli 3,14čovat a nic jinyho s tim nedelat :lol:

to ze to tepe naplno je logicke, zjevne posileni vseho co se dalo nese ovoce a ja myslim, ze o2 prudce citi, ze se svym DSL hraje az tak 10té housle v CR...

diky za info

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Potvrzuji zjištění telleke z telleke
0 x

trandak

Příspěvekod trandak » 12 years ago

Mám VDSL jako zálohu a jsem 750m od ústředny a rychlost 40MB/2MB a ping cca 35ms, ale při větším zatížení už to není ono, ale jako záloha dostačující...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

B != b
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

předsunutý dslam - tak uz se to objevilo v obci kde mame ovecky...do onehda k mani jen : Maximální dostupná rychlost pro ADSL: 5120 kbit/s , ted nove i : Maximální dostupná rychlost pro VDSL: 40960 kbit/s, znamy co mel na sve adrese maximalne ADSL 1Mbit tak ted ma nove info : VDSL max 8Mbit.

nejaci kolchoznici tam kopali nejaky ten patek, vybudovani nejake boudky sem neregistroval ale zjevne tam neco bude noveho... dokaze mi nekdo rict jak fachci předsunutý dslam ? udajne nejake slouceni vice kabelu - linek či co...

p.s. u me se nezmenilo nic, sakra :lol: Maximální dostupná rychlost pro ADSL: 1024 kbit/s
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Podle me to "fakci" tak, ze se do tratoveho rozvadece (TR), nebo sitoveho rozvadece (SR) kde se sbihaji metalicke kabely z ucastnickych rozvadecu (UR) - to jsou vetsinou ty maly plastovy sloupky u domu, dokope optika a do toho TR se vrazi krabice s predsunutym dslamem. Takze se vlastne ustredna (ale neni to ustredna - je to jen dslam pro internet) priblizi k zakaznikum.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ee v tomto pripade se zadna optika nekopala na 101%. udajne se nejak nevim jak zuzitkovali jen metalicke vodice...
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 10 years ago

No pokud vím, tak O2 má v hooooooodně městech zakopány chráničky a ve většině případů když stavěli URáky k baráku, tak tam už vede mikrotrubička. Takže stačí zafouknout a hotovo. Nic se nemusí kopat, protože už je dávno zakopáno. V Karlovarském kraji například SupTel položil stovky kilometrů chrániček. Využili situaci a jak se někde kopalo pro klasickou metaliku, už se tam házela i HDPE trubka, případně mikrotrubička. Prostě jsou připravený...
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 10 years ago

přesně tak, nikde nic nekopají (maximálně opraví stávající chráničku). Co vím od firem co pro ně foukají, tak letos mají plné ruce práce.
0 x
Halamíček Jakub

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 5 years ago

pánové na tuto parodii sem těd už taky dorazil soused je ode mně 3 m a on má 100 mb a mě nabízejí jen 50 m a pořád jen ty kecy že mapa nelže a když sem chtěl technika na proměřění tak mě bylo řečeno že mapa jiná své

nejlepčí je to že na mapě lidé co jsou dál od rdslamu tak jim nabízejí 100 mb a barák vedle zas 50 mb tak trochu divné že
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 5 years ago

TOMIK píše:pánové na tuto parodii sem těd už taky dorazil soused je ode mně 3 m a on má 100 mb a mě nabízejí jen 50 m a pořád jen ty kecy že mapa nelže a když sem chtěl technika na proměřění tak mě bylo řečeno že mapa jiná své
nejlepčí je to že na mapě lidé co jsou dál od rdslamu tak jim nabízejí 100 mb a barák vedle zas 50 mb tak trochu divné že

Důvod může být ten, že soused je sice 3m vedle, ale kabel vede jinou trasou.Tohle jsem už zažil v praxi, kdy předseda JZD volal na svou vrátnici za tarif meziměsta i když vrátnice byla od jeho kanceláře pár desítek metrů.
Druhý problém by mohl být v tom, že odhad rychlosti bývá někdy odvozen od skutečně dosažené rychlosti tvého souseda. Tam může být nějaký problém na páru kabelu. Skutečný rozdíl v rychlostech může být mnohem menší, ale výsledek je dán ceníkovými tarify, kde je z 50-ti skok až na 100M, zatím. mpcz, 25jul2019
Naposledy upravil(a) mpcz dne 25 Jul 2019 15:58, celkem upraveno 1 x.
1 x

zacatecnik1980

Příspěvekod zacatecnik1980 » 5 years ago

Hele tezko vystavbu si tu pamatuji probohala v pred 14 lety je napojen na ten samy rozvadec u silnice
0 x