❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Priehradový stoziar a zateplena strojovna

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
midnight_man

Priehradový stoziar a zateplena strojovna

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Páni riešili ste niekto ako uchytit priehradový stožiar k oteplenej stene? Potrebujeme inšpiráciu :) diky :mrgreen:
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

Záleží, jak je ta izolace tlustá. Pokud do 10 - 15cm, normálně to vyřízneme na rozměry držáku, namontujeme, zapěnujeme, serizneme a natřeme. Nic složitýho.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

midnight_man

hmmmm... to bude asi jedine poriadne riešenie.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Nic ve zlém, ale jestli chceš chytit příhradu přes distanční trubičky, tak by ses měl zamyslet nad svojí způsobilostí.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

midnight_man píše:Páni riešili ste niekto ako uchytit priehradový stožiar k oteplenej stene? Potrebujeme inšpiráciu :) diky :mrgreen:

Vyriznes izolaci, primontujes stozar a pres to to nechas opet zakrytovat izolaci. Takze to bude jako kdyby tak byl pred izolovanim. Nic lepsiho neni. Taky jsem tohle delal.
0 x

midnight_man

Zrejme to tak spravíme...len budeme musiet psychicky pripravit domovnika na rezanie fasády... :roll: diky pani.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Fisher na to dělá speciální vysokonosnostní kotvy s přerušeným tepelným mostem, je to přesně na tydle účely, mám s tím doma k baráku přikotvené dřevěné garážové stání se skoro plochou střechou, rozměr 6x6m na jedné straně je jen trám ukotvenej do zdi tímhle, dodám odkaz
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 12 years ago

Peyrak píše:Fisher na to dělá speciální vysokonosnostní kotvy s přerušeným tepelným mostem, je to přesně na tydle účely, mám s tím doma k baráku přikotvené dřevěné garážové stání se skoro plochou střechou, rozměr 6x6m na jedné straně je jen trám ukotvenej do zdi tímhle, dodám odkaz

myslis toto:
http://www.fischer-cz.cz/desktopdefault ... read-3140/
http://www.fischer-cz.cz/PortalData/2/R ... hermax.pdf

No nevim, nevim, podle me se pak nema kde ta konzola poradne oprit, aby pak nedochazelo k vymackavani zatepleni, ale mozna to je jen mu pocit a jsem orientovany na klasicky zpusob, vyriznout, pridelat, zapravit...
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Fisher Thermax 16/170 M12 (cca 10 kKč za sadu 20 ks kotev). Možná by příhradu i s chlapem a anténama unesl, pokud toho polyše nebude moc, pak je už spíše kritické, kdy dojde ke zborcení toho EPS na tlak. Ale pochybuji, že by se pod to nějaký statik podepsal, takže je to o hubu. Ano, k pověšení markýz, zábradlí, stínících ploch je to výrobcem určeno. O stožáru nemluvíí. Pokud by se to montovalo stylem, že se jako protitlak nepouije plocha izolace, ale násuvná trubka, tak asi by to šlo. Ale na kvalifikovaný odhad bych se ptal někoho, kdo má příslušné kulaté razítko na dnaou problematiku. :-)
Ale exisutjí na to určené systémy, k uchycování kdejakých volovin a i sloupků. Víděl jsem použito něco od někoho jiného. Výrobce někde v Německu. Eletrikkáři přes to věšeli sloupky veřejného osvětlení na EPS zeď z vnějšku a tvrdili, že únosnost jednoho bodu je tuna. Vypadalo to jak plastova krychle, na kterou se vyřízla díra do EPS, přidělal přímo na zeď a na ni z vnjšku už chytali trubku. Možná šlo o tohle (když je to určeno k zavěšení i schodiště n EPS zeď):
http://dosteba.cz/?a=polozka&id=10
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

LUKESM píše:http://www.fischer-cz.cz/desktopdefault.aspx/tabid-121/161_read-3140/
http://www.fischer-cz.cz/PortalData/2/R ... hermax.pdf

to není ono, ale přiznám se, že to co tu mám v tom katalogu není, mám 200mm vaty, jedna kotva byly dvě 16mm závitovky nad sebou spřažený plastovým terčem cca 150x150mm v kterým byly různý otvory (metrický závity, dírky na vruty) pro kotvení

zavolám tomu obchoďákovi, ať dá odkaz, jedna ta kotva (závitovky a terč) stála cca 400Kč
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

osobne jsem taky pro vyrezani izolace, prikotveni do zdi zavitovkama durch a pak zapraveni izolace .. jake koli kotveni pres izolaci je problem a bal bych se toho v pripade prihrady ... nejaka konzolka ok .. ale cely stozar neee
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

Flexou a diamantákem, jsme takhle vyřízli přesně na držák příhrady,
Obrázek Obrázek
Takhle to tam visí... - pak pořádně po celém obvodu zasilikonovat.
Obrázek Obrázek
pěkně šroubovice skrz a na obou koncích po dvou matkách.
Obrázek

Takhle to máme provedeno my. Jinak bych to rozhodně nedělal, když si vezmu co dělá s držákem to že se nahoře trochu víc vrtím...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

z pohledu izolace je to super teplotní most a nedejbože když na tý trubce začne kondenzovat voda. Ale ok, jinak to asi nejde i když...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

mezi nama, zateplovat vytahovku je stejne oslovina :-) u nas to vetsina domu resila jen omitkou do barvy .. ale ne zatepleni
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education