http://www.i4wifi.cz/gridfree-micro-ac- ... d3247.html
má někdo zkušenosti? vypadá to dost zajímavě hlavně pro ty co nechtějí ztrácet čas s různýma povoleníma od čezu. jen jeslti to funguje opravdu jak popisují.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GridFree Micro AC Invertor DC-AC 230V, 230W CE
GridFree Micro AC Invertor DC-AC 230V, 230W CE
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Todle bylo na pul predstaveno na predavani AF24, tusim ze ten set by mel stat 5000Kc na 50W nebo kolik to bylo obsahovalo to panel, invertor atd...ale kdyz jsme to pocitali tak ta navratnost neni zas tak rychla....chtel jsem neco podobneho pouzit na redukci spotreby u serveru ale zavrhnul jsem to...
0 x
Daniel Tasáry
aha, no tento set za 5000 Kč dá ale 240W, právě jako k serverům ideální řešení a ještě to doplnit časovačem aby to v noci nejelo na těch 20W.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Bacha na to, nestaci koupit tohle a fungovat. Je treba k tomu pridat i monitoring, jisteni a odpojovace. Na I4 zase perli v nekterych vecech ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
tak jištění je proudové relé a monitoring snad být nemusí, ne?
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
okoun: tak uz z principu bych to tam dal. Jinak clovek netusi jak se to chova a hlavne netusi co rve do site, coz je muze krute vymstit. Jo a ma to jen nejakych 50V na vstupu, tedy to je fakt jen pro jeden panel. Jak napetim, tak wattazi ... Hracka 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
je no, také kdyby ses kouknul do té příručky tak se to má sériově prpojit když chceš větší výkon...
0 x
5000Kc +- mel stat set s 50W panelem, nikoli 200W, to vychazi skorem na 10 000Kc.
A ano chteli jsme to dat k serverum a vime ze 200W to spolkne naprosto v pohode potazmo to spolkne neco jinyho v baraku...ale jak rikam myslim si ze se to nevyplati.
A ano chteli jsme to dat k serverum a vime ze 200W to spolkne naprosto v pohode potazmo to spolkne neco jinyho v baraku...ale jak rikam myslim si ze se to nevyplati.
0 x
Daniel Tasáry
Kde píšou o 50W? http://www.i4wifi.cz/gridfree-panel-230 ... d3364.html
0 x
Tech 50W set byl jen per huba na predavani AF24, kde to uvedli ze to teprva budou prodavat. Nakonec prodavaji jen ten invertor. Ten malej panel ne..
0 x
Daniel Tasáry
Ten set uz nevypada tak marne, asi to zkusim lupnout k serverum a uvidime jestli se zmeni odber nebo ne.
Edit: Tak sem si ten set objednal a otestim to, hodim to za podruzne merici hodiny co meri servery, vezmu el spotrebu za tyden a pak tam pripojim tendle bastl a uvidime o kolik to snizi spotrebu el.energie.
Edit: Tak sem si ten set objednal a otestim to, hodim to za podruzne merici hodiny co meri servery, vezmu el spotrebu za tyden a pak tam pripojim tendle bastl a uvidime o kolik to snizi spotrebu el.energie.
0 x
Daniel Tasáry
napad ako taky je to dobry, ale vidim tu jedno ale... pri vlastnej spotrebe 20W mi skoro zaskocilo...
osobne premyslam skor nad riesenim fve+baterkaren (na vyuzitie vecer v domacnosti) + prebytky mimo nabijanie minut niecim takym ako je tu spominane riesenie... len cena je stale dost blba
osobne premyslam skor nad riesenim fve+baterkaren (na vyuzitie vecer v domacnosti) + prebytky mimo nabijanie minut niecim takym ako je tu spominane riesenie... len cena je stale dost blba
0 x
-
Podle mně je vlastní spotřeba 20W nějaká chyba . Tady zase píší že je to 12W a stand-by do 1W.
http://i4wifi.blog.cz/1301/jaka-je-vlas ... oinvertoru
http://i4wifi.blog.cz/1301/jaka-je-vlas ... oinvertoru
0 x
Zdravím, jsou už nějaké reálné výsledky z provozu? Docela by mě zajímalo zda to k něčemu je 

0 x
Zajímalo by mě, zda-li nebude vylítávat fíčko na vstupu do baráku, pokud se dotane blbejch 30mA směrem ven tzn do sítě.
Chápu že pokud dodržíš tu jejich podmínku aktuálně odebíraná energie spotřebiči > výkon FVE nemělo by vletět, ale ve chvilce kdy vpneš zátěž se může stát že energire z FVE vlítne chvilkově směrem do E.on a než ti zareaguje nějaké prodové relé které tam doporučují osadit, vylítne podle mě fíčko.
Nemá někdo zkušenost?
Chápu že pokud dodržíš tu jejich podmínku aktuálně odebíraná energie spotřebiči > výkon FVE nemělo by vletět, ale ve chvilce kdy vpneš zátěž se může stát že energire z FVE vlítne chvilkově směrem do E.on a než ti zareaguje nějaké prodové relé které tam doporučují osadit, vylítne podle mě fíčko.
Nemá někdo zkušenost?
0 x