každej kdo mě kontaktoval s dual ns na dualních antenach tak mu to nechodilo včetně anten od p. štourače.
u single parabol je odstup úplně jinde. Určitě by se to dalo vylepšim pásmovejma propustma ale pak to limituje možnosti lazení.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NSTREME DUAL v Nku
- stouracpetr
Mam podobne reference,vetsinou ani Jirousovy anteny s odstupem polarizaci kolem 50 dB nefunguji uspokojive.Proto by pasmove propusti mohly byt pro soucasne vysilani a prijem v rozdilnych polarizacich zajimave
0 x
a můžou bejt ty propusti na koncích otevřený? jako 5.6 a níž a 5.6 vejš? bez horního a dolního omezení?
jde to udělat jako mezikus na MMCX?
jde to udělat jako mezikus na MMCX?
Naposledy upravil(a) hapi dne 14 Jan 2013 22:40, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- stouracpetr
Bez omezeni to nepujde,ale da se zkusit nastaveni pro sirku pasma nekolik set MHz.
0 x
v acku mi bez problemov funguje dual nstreme v duplexnej jirouske.
Takze tie propuste nahradia jednu antenu a zlepsia pouzitie dual nstreme ak to chapem. Takze mam jednu jednopolarizacnu antenu, do nej zapojim pigtail z propuste, z propuste mi pojdu dva pigtaily - jeden do rx karty, druhy do tx karty. Co znamena jedna antena namiesto dvoch, alebo namiesto duplexnej. Jedna antena=jedna propust=jedna strana spoja. Kedze je odstup 80dB, tak je to lepsie riesenie ako duplexna antena a mohlo by to ist aj s Nkom?
Ak chapem dobre tie kanaly tak jeden propust bude pre kanaly pod 5600, druhy nad 5600, cim vlastne dosiahnem dalsi lepsiu izolaciu od vonkajsieho bordelu?
Mozte odfotit tie propuste?
Takze tie propuste nahradia jednu antenu a zlepsia pouzitie dual nstreme ak to chapem. Takze mam jednu jednopolarizacnu antenu, do nej zapojim pigtail z propuste, z propuste mi pojdu dva pigtaily - jeden do rx karty, druhy do tx karty. Co znamena jedna antena namiesto dvoch, alebo namiesto duplexnej. Jedna antena=jedna propust=jedna strana spoja. Kedze je odstup 80dB, tak je to lepsie riesenie ako duplexna antena a mohlo by to ist aj s Nkom?
Ak chapem dobre tie kanaly tak jeden propust bude pre kanaly pod 5600, druhy nad 5600, cim vlastne dosiahnem dalsi lepsiu izolaciu od vonkajsieho bordelu?
Mozte odfotit tie propuste?
0 x
Na Jirousovych duplex antenach funguje nsdual v acku perfektne - ale musi se najit vhodne kanaly, mel jsem v provozu 10km skok vice nez 2 roky a daval plny rate. Ted je tam jiz desitka.
Jeste mam v provozu skok na 5 km a jede taky v pohode na plny kule.
Zkusil jsem na stejny stozar pridat ten sundany duplex z 10km skoku a nejede. Nenajdu cisty kanal. Kdyz jsem s tim laboroval a menil kanaly, rozhodil jsem akorat ostatni spoje a sel do kopru i ten duplex na 5 km.
Jeste mam v provozu skok na 5 km a jede taky v pohode na plny kule.
Zkusil jsem na stejny stozar pridat ten sundany duplex z 10km skoku a nejede. Nenajdu cisty kanal. Kdyz jsem s tim laboroval a menil kanaly, rozhodil jsem akorat ostatni spoje a sel do kopru i ten duplex na 5 km.
0 x
- stouracpetr
Ano,priblizne tak by to mohlo fungovat.Fotografii definitivniho provedeni dodam pozdeji,prozatim pouze pro informaci-velikost[priblizne] male krabicky od zapalek,3 kratke pigtaily ukoncene prislusnymi konektory.
Jak funguji spoje v Nku ve srovnani se spoji v Acku?
Jak funguji spoje v Nku ve srovnani se spoji v Acku?
0 x
jistě na duplexních jirouškách funguje áčkovej nstreme bez problému a i s tím odstupem 100MHz, jirouš to sám několikrát testoval.
nkovej nstreme je prostě nefunkční a divný protože divné jsou karty nikoli antény, nepomůžeš si tím že dáš dvě antény daleko od sebe, problém je postě jak jdeš nad 4dB u Tx výkonu tak se karty vyrušej už v tom zařízení a je jedno jestli máš antény či nemáš.
pro mě je velmi zajímavé řešení použí nstreme dual s jednopolarizační anténou, jelikož na sousta místech nemohu dát duální anténu a proč by to nefungovalo když u profi pojítek je toto normální...
ale teď spíše budu všechny moje kratší spoje do 500m předělávat na duplexní panelky s rb433ah, zkoušel jsem o a jede to krásně v áčku!
cena za takový spoj je 8000 Kč včetně dph. Už mě totiž fakt nebaví řešit problémy že spoj protáhne reálně něco jiného něž při testech....
nkovej nstreme je prostě nefunkční a divný protože divné jsou karty nikoli antény, nepomůžeš si tím že dáš dvě antény daleko od sebe, problém je postě jak jdeš nad 4dB u Tx výkonu tak se karty vyrušej už v tom zařízení a je jedno jestli máš antény či nemáš.
pro mě je velmi zajímavé řešení použí nstreme dual s jednopolarizační anténou, jelikož na sousta místech nemohu dát duální anténu a proč by to nefungovalo když u profi pojítek je toto normální...
ale teď spíše budu všechny moje kratší spoje do 500m předělávat na duplexní panelky s rb433ah, zkoušel jsem o a jede to krásně v áčku!
cena za takový spoj je 8000 Kč včetně dph. Už mě totiž fakt nebaví řešit problémy že spoj protáhne reálně něco jiného něž při testech....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
stouracpetr píše:Jak funguji spoje v Nku ve srovnani se spoji v Acku?
Pokud nejsou zaruseny funguji stejne dobre jako v Acku. Problem je ruseni hlavne u 2x2 Mimo - hur se hleda cisty kanal kdyz karta slysi obe polarizace najednou.
0 x
nefungujou. Neviděl jsem jedinej Nkovej nstreme kterej v reálném nasazení fungoval. Možná když se brutálně snížily výkony.
0 x
hapi nstreme dual v nku ze nefunguje? me funguej jen ty odezvy me tam porad serou ze nejsou stahnout na luxus jako v acku
0 x
nefunguje v jedný duální parabole. Popiš přesně co tam máš.
0 x
V jedny to nemam ma na kazdy strane dve dualni paraboly stouracky , rb800, r52n mmcx, az bude lepsi pocasi vezmu ty pasmovy propuste a testnu to s nima , v tomhle blevajzu co ej venku se mi nechce nikam lezt 

0 x
v samostatných parabolách nemám nejmenší pochyb. V jedný dost těžko no. Ale nevim jako, asi bych to do jedný všechno nerval. Ano, na některých místech prostě dvě paraboly nedám to je fakt.
0 x
- stouracpetr