❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSTREME DUAL v Nku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: NSTREME DUAL v Nku

Příspěvekod hapi » 12 years ago

každej kdo mě kontaktoval s dual ns na dualních antenach tak mu to nechodilo včetně anten od p. štourače.

u single parabol je odstup úplně jinde. Určitě by se to dalo vylepšim pásmovejma propustma ale pak to limituje možnosti lazení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

Mam podobne reference,vetsinou ani Jirousovy anteny s odstupem polarizaci kolem 50 dB nefunguji uspokojive.Proto by pasmove propusti mohly byt pro soucasne vysilani a prijem v rozdilnych polarizacich zajimave
0 x

hapi

a můžou bejt ty propusti na koncích otevřený? jako 5.6 a níž a 5.6 vejš? bez horního a dolního omezení?

jde to udělat jako mezikus na MMCX?
Naposledy upravil(a) hapi dne 14 Jan 2013 22:40, celkem upraveno 1 x.
0 x

stouracpetr

Bez omezeni to nepujde,ale da se zkusit nastaveni pro sirku pasma nekolik set MHz.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

v acku mi bez problemov funguje dual nstreme v duplexnej jirouske.
Takze tie propuste nahradia jednu antenu a zlepsia pouzitie dual nstreme ak to chapem. Takze mam jednu jednopolarizacnu antenu, do nej zapojim pigtail z propuste, z propuste mi pojdu dva pigtaily - jeden do rx karty, druhy do tx karty. Co znamena jedna antena namiesto dvoch, alebo namiesto duplexnej. Jedna antena=jedna propust=jedna strana spoja. Kedze je odstup 80dB, tak je to lepsie riesenie ako duplexna antena a mohlo by to ist aj s Nkom?
Ak chapem dobre tie kanaly tak jeden propust bude pre kanaly pod 5600, druhy nad 5600, cim vlastne dosiahnem dalsi lepsiu izolaciu od vonkajsieho bordelu?
Mozte odfotit tie propuste?
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Na Jirousovych duplex antenach funguje nsdual v acku perfektne - ale musi se najit vhodne kanaly, mel jsem v provozu 10km skok vice nez 2 roky a daval plny rate. Ted je tam jiz desitka.
Jeste mam v provozu skok na 5 km a jede taky v pohode na plny kule.
Zkusil jsem na stejny stozar pridat ten sundany duplex z 10km skoku a nejede. Nenajdu cisty kanal. Kdyz jsem s tim laboroval a menil kanaly, rozhodil jsem akorat ostatni spoje a sel do kopru i ten duplex na 5 km.
0 x

stouracpetr

Ano,priblizne tak by to mohlo fungovat.Fotografii definitivniho provedeni dodam pozdeji,prozatim pouze pro informaci-velikost[priblizne] male krabicky od zapalek,3 kratke pigtaily ukoncene prislusnymi konektory.

Jak funguji spoje v Nku ve srovnani se spoji v Acku?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

jistě na duplexních jirouškách funguje áčkovej nstreme bez problému a i s tím odstupem 100MHz, jirouš to sám několikrát testoval.
nkovej nstreme je prostě nefunkční a divný protože divné jsou karty nikoli antény, nepomůžeš si tím že dáš dvě antény daleko od sebe, problém je postě jak jdeš nad 4dB u Tx výkonu tak se karty vyrušej už v tom zařízení a je jedno jestli máš antény či nemáš.
pro mě je velmi zajímavé řešení použí nstreme dual s jednopolarizační anténou, jelikož na sousta místech nemohu dát duální anténu a proč by to nefungovalo když u profi pojítek je toto normální...

ale teď spíše budu všechny moje kratší spoje do 500m předělávat na duplexní panelky s rb433ah, zkoušel jsem o a jede to krásně v áčku!
cena za takový spoj je 8000 Kč včetně dph. Už mě totiž fakt nebaví řešit problémy že spoj protáhne reálně něco jiného něž při testech....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

stouracpetr píše:Jak funguji spoje v Nku ve srovnani se spoji v Acku?

Pokud nejsou zaruseny funguji stejne dobre jako v Acku. Problem je ruseni hlavne u 2x2 Mimo - hur se hleda cisty kanal kdyz karta slysi obe polarizace najednou.
0 x

hapi

nefungujou. Neviděl jsem jedinej Nkovej nstreme kterej v reálném nasazení fungoval. Možná když se brutálně snížily výkony.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

hapi nstreme dual v nku ze nefunguje? me funguej jen ty odezvy me tam porad serou ze nejsou stahnout na luxus jako v acku
0 x

hapi

nefunguje v jedný duální parabole. Popiš přesně co tam máš.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

V jedny to nemam ma na kazdy strane dve dualni paraboly stouracky , rb800, r52n mmcx, az bude lepsi pocasi vezmu ty pasmovy propuste a testnu to s nima , v tomhle blevajzu co ej venku se mi nechce nikam lezt :)
0 x

hapi

v samostatných parabolách nemám nejmenší pochyb. V jedný dost těžko no. Ale nevim jako, asi bych to do jedný všechno nerval. Ano, na některých místech prostě dvě paraboly nedám to je fakt.
0 x

stouracpetr

hapi píše:...

jde to udělat jako mezikus na MMCX?

Ano,jde.
0 x