❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nanobridge = switch = nanobridge

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Libor83

nanobridge = switch = nanobridge

Příspěvekod Libor83 » 12 years ago

Co dáváte u lidí u kterých máte 2ks zařízení pro point to point spoje, aby měl klient internet ?

U člověk s dobrou polohou chci dát 2ks Nanobridge M5 25dbi, a pro majitele objektu chci internet zdarma, přivést do pc po LAN nebo 2,4Ghz wifi.

Poradíte mi prosím nejlevnější přístroj ?

díky za názory a jestli to tu je tak se omlouvám, ale po hodině hledání sem přestal hledat a ptám se...
0 x

Libor83

děkuji za pomoc
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Mozna, ze kdybys to po sebe precetl a prepsal to do cestiny, tak ti nekdo rad poradi. Ale precetl jsem to dvakrat a v podstate nevim, na co se ptas.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Dej tam RB750 a spoj je do bridge a majiteli objeku na jednom portu vyvedes pres internet.NAT nastavis na tom RB.
0 x

Libor83

Mikrotik tam nedám, protože na něj nemám dostatečně vysoké IQ :idea:

Mám 2x Nanobridge, které budou u klienta jako převaděč z jednoho do druhého města. Klient chce za to, že u něj tyto 2 jednotky budou internet. Jak to co nejlevněji vyřešit ? Klientovi stačí LAN. Stačí to dát vše do switch ? Pokud ano, do jakého ?

Cena funkčního řešení je priorita.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Ty jsi ISP?
0 x

Libor83

budu pro 9 obcí v německu, konektivitu sem si už vyřešil... Sem elektrotechnik a radioamatér s dobrými teoretickými znalostmi antén a jejich praktickou realizaci i když na úplně jiné kmitočty. Ptám se jako idiot na jednoduchý problém sem si toho vědom, nemusíš se namáhat... myslel, sem že někdo napíše konkrétní výrobek co v tomto případě (2x Ubiquity dává mezi tyto jednotky pro pronajímatele objektu, který chce net)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Však už ti to tady psali. Mikrotik. Třeba rb750. Jestli to je nad tvoje síly tak by ses do poskytování internetu neměl pouštět. Celou sít na UBNT prostě nepostavíš. A pokud ano bude to jeden velký Bridge.
Začni zde http://wiki.mikrotik.com/wiki/Main_Page
videa http://www.tiktube.com/
http://mikrotik.tlupa.com/
0 x

nikim007

Příspěvekod nikim007 » 12 years ago

no co ti na to rict.... :-), KoZLiCeK uz ti odpovedel dej mezi to RB750, a pokud je to slozite pro tebe, kup TP-LINK TL-SF1005D spoj to dohromady, ze zluteho do modreho TP-LINK TL-R402M a zase ze zluteho zakaznikovi a mas to, ale stejne si me dneska fakt pobavil :-)
0 x

Libor83

ok, líbí se mi to řešení s TPlink, jen nevím co myslíš těmi barvy žlutá modrá.. můžeš mi to prosím vysvětlit ? Stačí mi samotný TP-LINK TL-SF1005D 5port nebo potřebuji i TP-LINK TL-R402M ? chci jen LAN pro klienta mezi 2mi Nanobridge M5.

moc děkuji, Libor
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

Protoze planujes poskytovat nekolika obcim(domacnostem) konektivitu tak si to dostatecne vysoke IQ zajisti, tedy technika, servisni firmu atd.. Treba Subdodavku a delej to co umis, shanej treba dalsi vesnice.
Spoj se s nejakym ISP v Cechach a dej jim zakazku at pro tebe postavi sit. Budes mit klidne spani a zakaznici spokojeni.
Tohle je cenejsi rada nez rada jak spojit 2x UBQ a pak se ptat na vyznam zluta a modra a zadat dalsi radu.
Ziskat pro pripojeni zakazniky/obce/mesta ma vetsi hodnotu , nez se v siti stourat a objevovat ameriku kdyz to umi nekdo jiny.
Venuj se ziskavani dalsich obci :-))

http://www.google.cz/imgres?um=1&hl=cs& ... x=70&ty=67

Libor83 píše:Mikrotik tam nedám, protože na něj nemám dostatečně vysoké IQ :idea:

Mám 2x Nanobridge, které budou u klienta jako převaděč z jednoho do druhého města. Klient chce za to, že u něj tyto 2 jednotky budou internet. Jak to co nejlevněji vyřešit ? Klientovi stačí LAN. Stačí to dát vše do switch ? Pokud ano, do jakého ?

Naposledy upravil(a) zubodravec dne 13 Jan 2013 10:54, celkem upraveno 1 x.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Nebo spis upresni vesnice ve kterych se budes angazovat. Az tam tvym budoucim klientum vyprsi zavazky bude hlad po kvalitnim ISP :wink:
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

Nebudu hodnotit IQ ani cestinu prispivajiciho Libor83.
Upresnim jen, ze lepsi bude rb750up. Staci jeden zdroj a muze si nastavit poe na portech
0 x

Libor83

Díky, vše pochopeno, je to easy. Objednal sem pro každého klioše s internetem zdarma řešení s TP-Link " Uděláš ze sebe blbce a odpovědi jsou na snadě... "Jedna psycholožka v minisukni mi naměřila 151IQ a tep 190 což je dost pod průměrem zde na ISPforu ale vrtání s hmoždinkama zvládám, výšky miluju, 9m žebřík mám :) Je pravda, že toto je pro mě relativně nový obor. Alfa a omega je rádiový spoj a jednoduchost UBNT. Co nebudu ze začátku vědět mi pomůže technik z firmy dodávající konektivitu zdarma. S 5W sem běžně dělal východní pobřeží US, pravda na trochu nižším kmitočtu a s trochu jinou anténou :) 480m rhombická anténa, 14Mhz.
Spoje mám již vyprojektované s TOPO SW pro bezdrátové sítě z Fridrichshafenu a ověřené na místě... zatím HW 2x rocket 1x 30dbi parabola, 1x sektor a 8 Nanobridgů 25 jsou již nervózní jak sáňky na podzim. Smlouvy na 5 let, záruka na HW 5let, přeci jen sem o polovičku levnější než Kabel Deutschland. Když projíždím českem antény jsou prakticky všude, u nás v sazku nikde nic, nepočítám-li free wifi po gastronomických zařízeních a penzionech. Moje čeština jj tu fakt budu potřebovat :D
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Libor83 píše:Mikrotik tam nedám, protože na něj nemám dostatečně vysoké IQ :idea:

Nechápu co na MK je na vysoké IQ???? WWW rozhraní podobné jako u UBQ.Pokud umíš nastavovat NB tak MK taky není problém.Pokud ne tak se na to vykašli.
0 x