❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Summit - 1Gbs nové spoje

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Summit - 1Gbs nové spoje

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Na foru se objevil banner o nových spojích Summitu. Máte někdo o tom bližší info - výkon,cena,citlivosti,dostupnost atd. . Případně zda stávající řada se někam posune :) .
0 x

JaM

Příspěvekod JaM » 12 years ago

Na tom banneru inzerují pásmo 1,7 GHz - neudělali soudruzi z grafického náhodou chybu?

banner_summitd.png
banner_summitd.png (33.93 KiB) Zobrazeno 2683 x
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

zadna tecka tam neni, to mate skrz to pozadi...se na ten baner chvili koukej a poznas to...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Ano Summit má skutečně našlápnuto do rychlých spojů , nevím parametry,ale vím že už jsou na testech venku.
Hybridní radio na 17 a 24 Ghz, i vyšší pásma , Dualni radia v jedné ODU. Neměl jsem čas, ale určitě to bude brzo na webu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Mě už taky lanařili, prý se vracejí k původním svým modemům. Jako Summit ano, v případě že máte možnost předimenzovat antény oproti kalkulátoru a nevadí vám například zahozených 10db o které budete mít v reálu míň. Je to bohužel jak u kterého spoje ale je to tak. Teď mě například dorazilo to, že jsem měnil Altera za Narrow, s anténama sem nehl a spoj má o 3db horší signál. Jako co k tomu říct? Už tak mi na té trase oproti kalkulátoru nesedělo rx o 6db a teď už je to 9. Pokud si spočítáte podle kalkulačky antény tak, aby jste měli rezervu řekněme 25db a v reálu zjistíte že jste na 16 a to je prostě průser jak mraky. Pak se nelze divit že spoj je v létě každých 14 dní dole.
Mě to zpočátku nevadilo, ale poslední 2 léta daly mojí síti přes bouřky pěkně zabrat. Summitky v létě padali jak hrušky, ale já prostě nechci dávat kvůli tomu že spoj nebo anténa má špatné parametry na 6km 90cm paraboly když vím že Alcoma nebo Racom to v klidu přežije i s 60kama.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

A kde jste nasli info o tom spoji 17/24Ghz? na webu maji info jen o 17 nebo 24 a navic to jsou "jen" verze 350Mb zadnej 1Gbs tam nevidim
0 x
Bývalý ISP...

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Tomáš Nesrsta píše:A kde jste nasli info o tom spoji 17/24Ghz? na webu maji info jen o 17 nebo 24 a navic to jsou "jen" verze 350Mb zadnej 1Gbs tam nevidim

Klikneš na banner co je nahoře na ispforu a dostaneš text:

Unikátní full outdoor technologii využívající volné pásmo 17 GHz / 24 GHz připravujeme pro Vás již na tento rok!!! Jádrem zařízení je rádiový modem vyvinutý společností SUMMIT DEVELOPMENT. Plynule měnitelná šířka kanálu až do velikosti 200 MHz Vám nabídne přenosovou rychlost až 1 Gbps FULL DUPLEX. Zařízení Vám také v novém kabátě nabídne celkem 4 rozhraní (2 x RJ-45 pro Gigabit Ethernet, 2 x SFP slot pro optiku).

Pro průbežné informace o uvedení zařízení na trh komunikujte s našim obchodním oddělením obchod@summitd.cz nebo +420 311 706 312.

SUMMIT DEVELOPMENT
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 12 years ago

V Summitu jsem byl těsně před vánoci a pani Bísková mi o této novince říkala a měla by být na trhu prý brzo. Ale pro nás to není zatím zajímavé, protože 1Gbps pojítko zatím nevyužijeme...
Mělo by to jev v pásmu 17 a 24GHz (obě najednou) při modulaci 64QAM. Víc jsme to neřešili.
Ale moje zkušenost na 11GHz a kalkulátor je opačná. Oproti kalkulátoru máme o 3dB lepší signál.
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

To ze Summit uvadi cca o 1-1,5dB nadsazene zisky anten se obecne vi.
Takze na spoji to muze delat az 3dB rozdil oproti kalkulatoru.

Ale moc se mi nezda ze by meli rozdil v jednotkach. To je jako rozdil ve vysilacim vykonu kus od kusu?
A co znamena "prý se vracejí k původním svým modemům". Oni pouzivali neco jineho nez "sve modely"?

Summity uz par let nepouzivam, takze reaguji spise obecne.
V kazdem pripade pokud by udelali opravdu univerzalni radio 17/24 byl by to zajimavy produkt.

K.

Leeonek píše:Mě už taky lanařili, prý se vracejí k původním svým modemům. Jako Summit ano, v případě že máte možnost předimenzovat antény oproti kalkulátoru a nevadí vám například zahozených 10db o které budete mít v reálu míň. Je to bohužel jak u kterého spoje ale je to tak. Teď mě například dorazilo to, že jsem měnil Altera za Narrow, s anténama sem nehl a spoj má o 3db horší signál. Jako co k tomu říct? Už tak mi na té trase oproti kalkulátoru nesedělo rx o 6db a teď už je to 9. Pokud si spočítáte podle kalkulačky antény tak, aby jste měli rezervu řekněme 25db a v reálu zjistíte že jste na 16 a to je prostě průser jak mraky. Pak se nelze divit že spoj je v létě každých 14 dní dole.
Mě to zpočátku nevadilo, ale poslední 2 léta daly mojí síti přes bouřky pěkně zabrat. Summitky v létě padali jak hrušky, ale já prostě nechci dávat kvůli tomu že spoj nebo anténa má špatné parametry na 6km 90cm paraboly když vím že Alcoma nebo Racom to v klidu přežije i s 60kama.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

nevim, ale uverejnit neco nez to mam v ruce a v prodeji .. to je jen reakce na baner alcomy, ktera spoj fakt ma ... to muze byt asi jako svm, kde nekolik let pisou "dodame do nekolika tydnu" ... hlavne jak jako udelaji jednotku pro 17 a 24 ku najednou ? Videl nekdo z Vas treba ozarovace 17Ghz a 24 Ghz vedle sebe ? Vzdyt je to podstatny rozdil ... takze k cemu me bude jednotka, ktera by mozna mohla umet obe pasma, kdyz prepnuti na druhe pasmo rovna se vymene anteny, nebo minimalne ozarovace ? To uz rovnou muzu vymenit i jednotky .. takze smysl toho nejak nechapu :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Rambo

Příspěvekod Rambo » 12 years ago

Nevím jak to mají udělané. Fyzicky jsme to neviděl, ale mělo by to podle toho jak jsme to pochopil pracovat najednou v 17 a 24GHz...
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

Rambo píše:Nevím jak to mají udělané. Fyzicky jsme to neviděl, ale mělo by to podle toho jak jsme to pochopil pracovat najednou v 17 a 24GHz...

to je ale hodně velké sci-fi :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ja si myslim, ze to bylo zase nejak spatne pochopeno, beztak tim summiti mysli, ze proste vyrobi spoj (nekdy) ktery bude mit jednotky do 17Ghz a do 24 Ghz .... ale ne do obou soucasne :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

PTUMA píše:
Rambo píše:Nevím jak to mají udělané. Fyzicky jsme to neviděl, ale mělo by to podle toho jak jsme to pochopil pracovat najednou v 17 a 24GHz...

to je ale hodně velké sci-fi :)

tiez som to pochopil ze obe sucasne...no ak by sa im to podarilo...tak mali by velku sancu na uspech...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

tak to jedine ze by tam byly dva ozarovace a to jen mozna :wink: jednim by to slo asi hodne blbe
0 x