❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

wireless scan

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: wireless scan

Příspěvekod hapi » 14 years ago

interface wireless scan wlan1 duration=5
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

u RB411 MK4.17 zcela ok, u RB112 MK 2951 nic...zaprotestuje to : no such argument (duration) , bez toho argumentu to ocividne scanuje delsi cas,samozrejme se RB odpoji... podarilo se to jen 2x z 5ti pokusu....

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

tam bude problém v té 2.9. Upgraduj to na novější
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jasně no, na v2.9 duration neni. Omezí to čas kterej bude scanovat.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

hapi píše:jasně no, na v2.9 duration neni. Omezí to čas kterej bude scanovat.

Ani na V3... neni.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Dobrý den,
uplynulo 6 let od chvíle, kdy jsem si poprvé poplakal u Mikrotiku, že ROS neumí scan WLAN spuštěný ze strany AP. 6 let píší, že to v nejbližší edici opraví / vylepší.
Dnes už ani neodpovídají na emaily. Tahle funkce, kterou umí i ta poslední garážová krabička nám dost chybí.

Dotaz: nevyřešil to již někdo, popř. je zde někdo, kdo ten scan umí vyfrknout do txt souboru? Podotýkám, že jsem už vyzkoušel vše co zde bylo řečeno a NIC nefunguje aspoň tak, jak kdejaký Číňan.

Děkuji za odpověď.
mpcz, 10/01/2013
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

interface wirelles scan wlan1 duration=5

funguje v pohode. Akorát to nemáš do TXT souboru. Čas lze měnit podle potřeby, případně lze pomocí scan listu je možné omezit kanály které chceš proskenovat
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 12 years ago

ISPAdmin to umí a vyplivne ti výsledky. Můžeš si nastavit frekvenci i délku skenování. Ideálně v noci a pak vidíš jestli se ti tam neobjevilo něco nového.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

To má dva malé problémy ... když se ti rozpadne rádio, většinou neuvidíš nic, podle toho jak rychle se stihne navázat a nepadnout winbox/ssh. A také nemáš možnost si to seřadit a co je horší - nevidíš vše, neboť jsou sloupečky fixní velikosti.
honzam píše:interface wirelles scan wlan1 duration=5

funguje v pohode. Akorát to nemáš do TXT souboru. Čas lze měnit podle potřeby, případně lze pomocí scan listu je možné omezit kanály které chceš proskenovat
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

mpcz

honzam píše:interface wirelles scan wlan1 duration=5

Zdravím,
promiň, ale tohle funguje snad jen tobě. Je to řešení někdy ano, skoro vždycky NE.
mpcz, 10/01/2013
0 x

mpcz

DRAKK píše:ISPAdmin to umí a vyplivne ti výsledky. Můžeš si nastavit frekvenci i délku skenování. Ideálně v noci a pak vidíš jestli se ti tam neobjevilo něco nového.

Zdravím,
nevěřím tomu a současně doufám, že to je pravda. Může to někdo seriózní seriózně ověřit?
Děkuji.

mpcz,10/01/2013
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 12 years ago

Screenshot:Obrázek
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

mpcz

OK,
dík, to je krása. Doufám, že si neděláš legraci a jedná se o scan na klientovi spuštěný ze strany AP.
mpcz, 10.01.2013
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Mám takový zvláštní pocit, že je to scan z Access pointu, nikoliv od klienta.
DRAKK píše:Screenshot:
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nic tady uváděnýho nefunguje spolehlivě. Stačí aby měl člověk jinak nastavenou wifinu a nestihne se spojit a čau. Navíc za 5 sekund fakt neproskenuješ celí pásmo. Polovina okolních ap tam bude chybět. I ten ispadmin koukám má pouze pár kanálů a ne celí pásmo.
0 x