❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

queue mangle files vsetko zmizlo

Návody a problémy s konfigurací.
BLACK_ANGEL1
antispam: Ano

queue mangle files vsetko zmizlo

Příspěvekod BLACK_ANGEL1 » 12 years ago

Dobry

Mam v robote MK 493AH ako gateway do netu a mal som nanom nastavene queue pre obmedzenie stahovania ale momentalne to dako zmizlo
horsie je ze aj log je prazdny tak ze neviem co sa vlastne stalo zvlastne je ze v file liste nemam nic ale ukazuje to ze mam 32.9 mb of 61.4 mb neviem ci to je normalne ked tam niesu subory

skusal som reboot ale nepomohlo

otazka je mam este 1 MK co ma rovnake nastavenie queue a mangle ale ako to preniest ked ostatne nastavenia su ine?

stalo sa to uz niekomu ze to takto zmizlo ?

este jedna vec

(10023 messages not shown)
ako to zobrazim ?

a druha :
niekto sa tam pokusal connectnut podla netu je to ip z indie ?! tak ako pozrem tie spravy pred co su ci tam dakto daco porobil alebo nie ?
nov/10/2012 20:58:02 system,error,critical login failure for user admin from 109.163.231.233 via winbox

tak ze ako tak sledujem asi sa tam dakto logol a porobil co porobil

logging som mal disabled nepametam sa ze som to vypinal
teraz sa pokusam spojadnit logging na email ale pise to ze "error sending e-mail <...> invalid to address"

popripade ma kontaktujte na ICQ 273850136
0 x

losos

Příspěvekod losos » 12 years ago

Tie queue a mangle viez preniest jednoducho:
Najskor na mikrotiku kde to mas fukncne si ich vyexportuj - pusti terminal, /ip firewall mangle export , /queue simple export alebo /queue tree export , /queue type export
Alebo mozes priamo napisat export a ono ti to takto urobi cely konfig routra a ty len vyberes to co chces importovat na ten kde ti zmizli.

Ak tam mas viacej zaznamov nez ukazuje terminal, pripoj sa na ten mikrotik napriklad cez putty a do vlastnosti session si daj viacej riadkov.
Zkopiruj to co ti vyplul export
Chod na ten mikrotik kam chces importovat a iba to tam prilep.

Co sa tyka toho pripajania z Indie - ak tam nemas jednoduche meno/heslo, a v logu nemas uspesny login, tak ti to asi iba tazko niekto pozmenil.
Co sa tyka logovania - schvalne to chces posielat mailom? Lebo kludne si to mozes logovat iba v ramci toho mikrotiku aby ked sa nan prihlasis a pozries logy, vidis co potrebujes.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

odpoved na 1 dotaz https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=2036 co je jine, dopsat, pripadne priradit spravne ethernety, ip atd
odpoved na 2 zabezpecit napr.http://wiki.mikrotik.com/wiki/Bruteforc ... prevention
/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=21 src-address-list=ftp_blacklist action=drop \ comment="drop ftp brute forcers"
/ip firewall filter add chain=output action=accept protocol=tcp content="530 Login incorrect" dst-limit=1/1m,9,dst-address/1m
/ip firewall filter add chain=output action=add-dst-to-address-list protocol=tcp content="530 Login incorrect" \ address-list=ftp_blacklist address-list-timeout=3h
/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=22 src-address-list=ssh_blacklist action=drop \
comment="drop ssh brute forcers" disabled=no
/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=22 connection-state=new \
src-address-list=ssh_stage3 action=add-src-to-address-list address-list=ssh_blacklist \
address-list-timeout=10d comment="" disabled=no
/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=22 connection-state=new \
src-address-list=ssh_stage2 action=add-src-to-address-list address-list=ssh_stage3 \
address-list-timeout=1m comment="" disabled=no
/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=22 connection-state=new src-address-list=ssh_stage1 \
action=add-src-to-address-list address-list=ssh_stage2 address-list-timeout=1m comment="" disabled=no
/ip firewall filter add chain=input protocol=tcp dst-port=22 connection-state=new action=add-src-to-address-list \
address-list=ssh_stage1 address-list-timeout=1m comment="" disabled=no
/ip firewall filter add chain=forward protocol=tcp dst-port=22 src-address-list=ssh_blacklist action=drop \
comment="drop ssh brute downstream" disabled=no
0 x

BLACK_ANGEL1

to losos dakujem pustim sa do toho

to neverhappy

take zhrnutie co zmizlo / zmenilo

loggin rules - vsetko disabled
simply queue - zmizlo
gueue tree - zmizlo
mangle - zmizlo
filter rules - zmizlo

a to brute force som tam prave mal tak ze sa len cudujem co sa vlastne stalo mal som dovolenku

a este som zabudol to s files je to normalne ze to ukazuje 32.9 mb of 61.4 mb used ? 46 % free ?
alebo to tie subory nezobrazuje ?
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

na 493G mi to zobrazuje 23Mb free z 62Mb. Takze je to normalni, spis nemas nainstalovane vsechny balicky. Ukazuje mi to na vsech (3ks :) ) co mam rb493 v siti
0 x

BLACK_ANGEL1

Tak mam to spravene dakujem za pomoc

a este ako na to posielanie logu ?

nasiel som na nete :

Kód: Vybrat vše

http://msmunir.blogspot.sk/2011/05/send-log-mikrotik-via-email.html

ale pise to error :
error sending e-mail < system,info,account user admin logged in from 10.10.11.82 via web> invalid TO address

detail pre posielanie toho mail

13:30:04 e-mail,debug recv: 220 smtp.server.sk ESMTP
13:30:04 e-mail,debug send EHLO [xxx.xxx.xxx.xxx]
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-smtp.server.sk
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-PIPELINING
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-SIZE 20971520
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-ETRN
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-STARTTLS
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-AUTH PLAIN LOGIN
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-AUTH=PLAIN LOGIN
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-ENHANCEDSTATUSCODES
13:30:04 e-mail,debug recv: 250-8BITMIME
13:30:04 e-mail,debug recv: 250 DSN
13:30:04 e-mail,debug send AUTH PLAIN
13:30:04 e-mail,debug recv: 235 2.7.0 Authentication successful
13:30:04 e-mail,debug send MAIL FROM: <mk1>
13:30:04 e-mail,debug recv: 250 2.1.0 Ok
13:30:04 e-mail,debug send RCPT TO: <admin@domena.sk>
13:30:04 e-mail,debug recv: 504 5.5.2 <mk1>: Sender address rejec ualified address
13:30:04 e-mail,debug send RSET
13:30:04 e-mail,debug recv: 250 2.0.0 Ok
13:30:04 e-mail,debug send QUIT
13:30:04 e-mail,debug recv: 221 2.0.0 Bye

mozno to niekomu povie viac ako mne

ale mam dojem ze je problem v adrese ale to je dake divne ked ten script funguje

okrem toho mam script na posielanie backupu ten funguje tak ze neviem kde je problem

script

/system backup save name=([/system identity get name] . "-" . [:pick [/system clock get date] 7 11] . [:pick [/system clock get date] 0 3] . [:pick [/system clock get date] 4 6])
/tool e-mail send from="mk1@domena.sk" to="admin@domena.sk" subject=([/system identity get name] . " Backup " . [/system clock get date]) file=([/system identity get name] . "-" . [:pick [/system clock get date] 7 11] . [:pick [/system clock get date] 0 3] . [:pick [/system clock get date] 4 6] . ".backup"); :delay 10
/file rem [/file find name=([/system identity get name] . "-" . [:pick [/system clock get date] 7 11] . [:pick [/system clock get date] 0 3] . [:pick [/system clock get date] 4 6] . ".backup")]; :log info ("System Backup emailed at " . [/sys cl get time] . " " . [/sys cl get date])
0 x

losos

Příspěvekod losos » 12 years ago

jedine co ma napada co v tom vidim chybu je, ze ten backup mas nastaveny ako mk1@domena.sk - a ten funguje, to je dobre.
Ale vo vypisoch kde mas chybu s odoslanim sa uz uvadza ako odosielatel iba mk1. Skus tam na mikrotik v Tools Email nastavit cely mail aj s domenou. To ti asi dropuje tvoj mailovy server taku poziadavku.
0 x

BLACK_ANGEL1

no jasne uz to funguje

vdaka za pomoc
0 x