❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Secure mode

Návody a problémy s konfigurací.
neverhappy

Secure mode

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

Zdravim. Jeden router x86 , ktery bezel nekolik mesicu normalne se dnes prepl do unsecure mode. Zaskrknuti ve winbox nepomohlo. Zkusil jsem prehrat firmware a zjistil jsem ze po rebootu to nenainstaluje urcite balicky. Terminal take nefunguje a nevim proc hlasi procesor vytizeni 50%, normalni je do 10%.
Nejde treba ani pridat scripty. Ani ve webconfigu.
Prosim o radu jak to spravit.
unsecure.JPG
unsecure.JPG (107.34 KiB) Zobrazeno 1265 x
0 x

losos

Příspěvekod losos » 12 years ago

Skusil by som tie balicky nahrat cez ftp a nie len drag&drop. ale vsetky, celu verziu najskor downgrade aby sa vylucilo ze nie je nejaky z tych nainstalovanych zle uploadnuty.
0 x

neverhappy

Downgrade v system packade nejde a terminal neni funkcni. Router je v provozu, takze ani seriovy kabel s netinstalem nepripada v uvahu. Pres FTP jsem balicky nahral , ale vysledek je stejny. Downgrade jde udelat jinak nez pres terminal ? Ani pres telnet nic nejde
0 x

losos

no tak asi skusit cez ftp nejaku tu 6.RC06 nahrat...ja by som sa snazil ako prve vylucit prave tu chybu zle nahrateho os. osobne som mal podobny problem, a prave to prehratie os pomohlo. samozrejme to s tym vobec nemusi suvisiet
0 x

neverhappy

losos píše:no tak asi skusit cez ftp nejaku tu 6.RC06 nahrat...ja by som sa snazil ako prve vylucit prave tu chybu zle nahrateho os. osobne som mal podobny problem, a prave to prehratie os pomohlo. samozrejme to s tym vobec nemusi suvisiet

Dik, tohle pomohlo i kdyz jsem tomu neveril, protoze problem nastal na verzi 5.20 a ja uz zkousel prehrat na 5.22 bez vyreseni problemu. Usetril jsi mi cestu do mrazu, vetru a nepohody. Snad to bude stable
Edit: Tak beru zpet. Je to sice v secure mode, ale nefunguje terminal, scripty,scheduler v ip services se upravil ssh, ale nefunguje API, nejake dalsi chyby
V noci zkusim downgrade, ale vidim to na vymenu a opravu netinstalem. Diky za snahu
chyba.JPG
chyba.JPG (85.88 KiB) Zobrazeno 1265 x
0 x

losos

no dobre,ale v logu by si mal predsa vidiet po restarte hned po nahrati novej verzie, preco ti nenahral tie zvysne balicky - trebars ze su poskodene, alebo nieco ine (neviem co:)). nic take tam nebolo?
0 x

neverhappy

vsechny balicky jsou instaled, zadna chyba. zitra to sundam s vysilace a dam na verejnou. Taky to vidim poprve.
Naposledy upravil(a) neverhappy dne 04 Jan 2013 19:54, celkem upraveno 1 x.
0 x

neverhappy

Spravit to slo jedine netinstallem, ktery si znovu formatoval disk. Jak jsem zjistil, tak to same stejny ssd disk Kingston udelal v dubnu. Tam nepomohl ani netinstall, musel jsem formatovat a zazadat o obnovu licence.
Takze jestli to proste nedela disk, Asi se na nem ztraceji data nebo ja nevim.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Přesně tohle se mi stalo taky na SSD Kingston - řešil jsem to s podporou MK a výsledek byl netinstall a poslali mi novou licenci. Kingston už nepoužívam.
Naposledy upravil(a) goblajz dne 04 Jan 2013 20:42, celkem upraveno 1 x.
0 x

neverhappy

goblajz píše:Přesně tohle se mi stalo na SSD Kingston - řešil jsem to s podporou MK a výsledek byl netinstall a poslali mi novou licenci.
Taky ssd kingston 8GB, ale ze se to opakuje po pul roce me desi.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Jo taky se jednalo o 8GB pak jsem to vyměnil za tohle a je klid.
http://dealer.penta.cz/komponenty-pevne ... 14623.html
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

taky mám info o tom že ty 8GB verze odcházeji. Možná proto byly na trhu jenom krátce. Klasický dospělý verze vrčí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků