Zdravim. Jeden router x86 , ktery bezel nekolik mesicu normalne se dnes prepl do unsecure mode. Zaskrknuti ve winbox nepomohlo. Zkusil jsem prehrat firmware a zjistil jsem ze po rebootu to nenainstaluje urcite balicky. Terminal take nefunguje a nevim proc hlasi procesor vytizeni 50%, normalni je do 10%.
Nejde treba ani pridat scripty. Ani ve webconfigu.
Prosim o radu jak to spravit.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Secure mode
Skusil by som tie balicky nahrat cez ftp a nie len drag&drop. ale vsetky, celu verziu najskor downgrade aby sa vylucilo ze nie je nejaky z tych nainstalovanych zle uploadnuty.
0 x
-
Downgrade v system packade nejde a terminal neni funkcni. Router je v provozu, takze ani seriovy kabel s netinstalem nepripada v uvahu. Pres FTP jsem balicky nahral , ale vysledek je stejny. Downgrade jde udelat jinak nez pres terminal ? Ani pres telnet nic nejde
0 x
no tak asi skusit cez ftp nejaku tu 6.RC06 nahrat...ja by som sa snazil ako prve vylucit prave tu chybu zle nahrateho os. osobne som mal podobny problem, a prave to prehratie os pomohlo. samozrejme to s tym vobec nemusi suvisiet
0 x
-
losos píše:no tak asi skusit cez ftp nejaku tu 6.RC06 nahrat...ja by som sa snazil ako prve vylucit prave tu chybu zle nahrateho os. osobne som mal podobny problem, a prave to prehratie os pomohlo. samozrejme to s tym vobec nemusi suvisiet
Dik, tohle pomohlo i kdyz jsem tomu neveril, protoze problem nastal na verzi 5.20 a ja uz zkousel prehrat na 5.22 bez vyreseni problemu. Usetril jsi mi cestu do mrazu, vetru a nepohody. Snad to bude stable
Edit: Tak beru zpet. Je to sice v secure mode, ale nefunguje terminal, scripty,scheduler v ip services se upravil ssh, ale nefunguje API, nejake dalsi chyby
V noci zkusim downgrade, ale vidim to na vymenu a opravu netinstalem. Diky za snahu
0 x
no dobre,ale v logu by si mal predsa vidiet po restarte hned po nahrati novej verzie, preco ti nenahral tie zvysne balicky - trebars ze su poskodene, alebo nieco ine (neviem co:)). nic take tam nebolo?
0 x
-
vsechny balicky jsou instaled, zadna chyba. zitra to sundam s vysilace a dam na verejnou. Taky to vidim poprve.
Naposledy upravil(a) neverhappy dne 04 Jan 2013 19:54, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
Spravit to slo jedine netinstallem, ktery si znovu formatoval disk. Jak jsem zjistil, tak to same stejny ssd disk Kingston udelal v dubnu. Tam nepomohl ani netinstall, musel jsem formatovat a zazadat o obnovu licence.
Takze jestli to proste nedela disk, Asi se na nem ztraceji data nebo ja nevim.
Takze jestli to proste nedela disk, Asi se na nem ztraceji data nebo ja nevim.
0 x
Přesně tohle se mi stalo taky na SSD Kingston - řešil jsem to s podporou MK a výsledek byl netinstall a poslali mi novou licenci. Kingston už nepoužívam.
Naposledy upravil(a) goblajz dne 04 Jan 2013 20:42, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
Taky ssd kingston 8GB, ale ze se to opakuje po pul roce me desi.goblajz píše:Přesně tohle se mi stalo na SSD Kingston - řešil jsem to s podporou MK a výsledek byl netinstall a poslali mi novou licenci.
0 x
Jo taky se jednalo o 8GB pak jsem to vyměnil za tohle a je klid.
http://dealer.penta.cz/komponenty-pevne ... 14623.html
http://dealer.penta.cz/komponenty-pevne ... 14623.html
0 x
taky mám info o tom že ty 8GB verze odcházeji. Možná proto byly na trhu jenom krátce. Klasický dospělý verze vrčí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků