❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubuntu Phone

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Ubuntu Phone

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Jsem přesně čekal, že to sem dáš. :lol:
Už se těším na první videa a na první vlaštovky.
Myslím si, že je otázka týdnů po ofiko vydání, kdy se objeví neoficiální klony na xda-developers.
Každopádně držím palce, tohle je určitě krok, který vítám.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

zdenek.svarc
Administrator

Jasná věc, fandím Ubuntu a Shuttleworthovi, je to takový africký Jobs :-) Udělal mi radost, protože celý rok každý měsíc jsem poctivě chodil na stránky Ubuntu, jestli tam bude nějaká nová zmínka a konečně jsem se dočkal. Jinak podle toho, co povídal v promo videu, by měli přijít s OEM telefony. Nicméně Ubuntu Phone by měl jít narvat do jakéhokoliv Android telefonu, který bude mít otevřený bootloader, což není problém. Aplikace jsou postaveny na HTML5 a QML, takže vývoj půjde rychle.

Mark Shuttleworth se v tom videu ohromě vychloubá a skutečnost nebude zase tolik horká. Minimálně po vizuální stránce. On by rád dohnal Apple, co do UX. A já mu to strašně rád věřím. Nicméně dokud nezačne dodávat svůj vlastní hardware, tak toho nemůže dosáhnout, kdyby se přetrhl. Každopádně to hezky posadil mezi Android a iOS. Jsem zvědavý jestli podílem na trhu smartphonů překoná Windows Phone už tohle léto nebo až na podzim :-)))
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Přesně tak, mezi Android a iOS. To bylo první co mě napadlo, když jsem to viděl.
UX bude asi mnohem lepší než Android, ale né tak unifikované jako iOS.
Funkce budou chybět, ale pokud to bude ubuntu, tak to je použitelnější linux než Android což bude mít dost navrh oproti iOS.
Od 11.04 je neuvěřitelný pokrok po grafické stránce celého Ubuntu. 12.04 je už vzhledově dost vychytaná distribuce, nedovolím si to s ničím z Linuxových distribucích porovnávat. Teď všichni blázní kolem steamu na Linux, valve prej bude mít konzoli na linuxu, tak uvidíme 8)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

tak na tenhle bastl bylo to počítadlo :-D
to si raději na HD2 dám čistý ubuntu :-)

ne ale teď vážně... vy si myslíte že z toho udělá něco tak rozšířenýho jako android? linux na desktopu je pod půl procentem a ubuntu bude někde totálně v háji. Dneska je trh s OS pro mobily tak plnej že ani microsoft nemá šanci se svým Windows phone, HP zrušilo svůj webOS nebo co to měly... přichází pozdě a navíc bude vydávat první verzi takže nepoužitelný tak jak to u prvních verzí bývá. Bude mít vlastní telefony nebo to někdo bude portovat na vybrané kusy? Jestli to druhý tak to rovnou může zabalit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenek.svarc
Administrator

Souhlas Tome, Steam je další věc, která mi v poslední době dělá velkou radost. A "jenom" portací na Linux to neskončí. Určitě Valve přijde s vlastní konzolí, akorát je otázka, jestli není dedikovaná herní konzole už dnes mrtvá (viz http://www.androidmarket.cz/ruzne/nvidi ... i-tegry-3/) a nepůjde to směrem HTML5, iOS, Android. Pokud bude solidní engine, tak může být přespříští Modern Warfare klidně na HTML5. Však si všimni, jak Mark v tom videu zdůrazňoval herní podporu v Ubuntu platformě (Ubuntu Phone, Ubuntu TV ...).
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Tak ze to puhde narvat na kazdej androidi telefon verim. kdyz i na muj Google nexus S jdou nahrat Windows Phone 7.5
0 x
Bývalý ISP...

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Bude to asi mířit opravdu v něco "univerzálního" smazávají se dnes hranice mezi mobilním telefonem, tabletem, ultrabookem. Už dnes je mobilní zařízení stejně výkonné jako počítadla před nedlouhou dobou a je otázkou času, kdy ty hranice opravdu zmizí. Pak přijde vhod prostředí použitelné napříč všemi zařízeními. Nebudeš řešit, jestli seš u telky, na telefonu, tabletu nebo počítači, budeš mít stejné stále prostředí.
Pokud na tom poběží steam, tím lépe. Kdyby telka měla výkon jako dnešní mobilní telefony, tak ani nemusíš řešit konzole a hry si pustíš na televizi, jako ovladač použiješ třeba právě telefon :lol:
Dost snění, jsem na to hodně zvědavý, tak se nechme překvapit :D
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tomáš Nesrsta píše:Tak ze to puhde narvat na kazdej androidi telefon verim. kdyz i na muj Google nexus S jdou nahrat Windows Phone 7.5

Největší pecka bude, jestli opravdu budou fungovat aplikace z Androida. Kdyby se jim povedlo implementovat Dalvika, tak mají vteřinu po uvedení na trh více aplikací než WP za celou svou existenci :lol:
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

iOS a WIndows phone su uzavrete ekosystemy nevyhodne pre vyrobcov. Android je strach vyrobcov s licencnymi problemami. Takze aj ked si clovek mysli ze uz nic nove nema sancu je na velkom omyle.
Teraz prichadza Tizen(samsung), Sailfish OS(na meego, byvali zamestnanci nokie), FIrefox OS(html5 a webove standardy, nizke naroky...) a teraz ubuntu(mnozstvo programov, geek system, velka podpora, valve...)

Buducnost je otvorena a ubuntu ma velmi velky potencial....skoda ze nie je ziadny kvalitny android telefon kde by som to narvall, resp. o nom neviem. Jedine co je tak je motorola droid 3 ale ta ma uzavrety bootloader....a uz by som konecne potreboval vymenit moju n900...
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Přesně to mě taky napadlo Tome, ale nejspíš jim ta java nějak nezapadá do koncepce. Takže si dovolím zafabulovat, že Ubuntu Phone bude virtualizovat kompletní android místo jednotlivých aplikací.

Co se týká myšlenky, že je jedno, co vezmeš do ruky, hlavně když to vypadá stejně, tak bych byl opatrný. Ekosystém Applu je postavený na iOS části (iPhone, iPad, iPod touch), pseudo-iOS části (současný stb Apple TV, ne-touch iPody) a OS X. Čili tři různé UI a přece se s tím pracuje báječně. Tím chci říct, že podstatné není, aby to vypadalo stejně, nýbrž aby to působilo přirozeně vůči charakteru HID, který máš v danou chvíli k dispozici. A Ubuntu považuje Unity za famózně geniální UI, který prostě sedne na jakýkoliv HID. Takže jsem velice zvědavý na Ubuntu remote ovladač k TV. Jen doufám, že za něj nebudou považovat Ubuntu Phone :-)
0 x

zdenek.svarc
Administrator

rado3105 píše:iOS a WIndows phone su uzavrete ekosystemy nevyhodne pre vyrobcov. Android je strach vyrobcov s licencnymi problemami. Takze aj ked si clovek mysli ze uz nic nove nema sancu je na velkom omyle.

Souhlas.

rado3105 píše:Teraz prichadza Tizen(samsung), Sailfish OS(na meego, byvali zamestnanci nokie), FIrefox OS(html5 a webove standardy, nizke naroky...) a teraz ubuntu(mnozstvo programov, geek system, velka podpora, valve...)

Dnes už je víceméně jasné, že o úspěchu rozhodne kvalita cloudu nad daným operačním systémem. Takže jmenované systémy bych si troufl zařadit k low-cost mobilům, které trhem významě nezahýbou, protože do menší či větší míry budou muset být navázané na Google služby.

Moc bych si přál, kdyby se objevil životaschopný open-source personal cloud. To by mohlo mít v kombinaci s NWO strašákem i slušný komerční potenciál (placené koncové aplikace).
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Minimalistické, čisté, úhledné. A zajímavý nápad s těmi volbami (editace, mazání), které vyjedou když aplikaci přitáhneme dolů. Mimochodem podobně pěkně se mi líbí Ubuntu Phone a jeho rozkliknutí ikonek ve stavovém menu v horní liště.
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

inak pri tom ubuntu je super ked to das do docku, pripojis k monitoru a mas plnohodnotny desktop...hlavne konecne sa vyuzije ten obrovsky potencial hardweru mobilov.....+ tv prehravanie.... ako naozaj to ma velmi velky potencial....
0 x