❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Tenký klient pro virtuální desktop

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: Tenký klient pro virtuální desktop

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jiný mi slovy jste o minimálně 10 let starší než já. Dneska vemeš mobil, zahodíš ho a za 5 minut už jedeš plnohodnotně na novym včetně všeho co bylo ve starym. To je budoucí cesta a starší ročníky to nedokážou pochopit a neni to vidět jenom u vás dvou.

Starší ročníky obecně nejsou spokojený když maji kontakty v telefonu spojený s googlem a syncuje se to mezi sebou. Android defakt oficiálně ani nemá aplikaci která by syncovala kontakty s outlookem protože se to má provádět přes internet skrz google účet. Tohle třeba můj táta absolutně nekouše. Nekouše, že bude mít kontakty někde pryč.

Každej mladší člověk se nestará kde to je. Nainstaluju si do mobila dropbox a fotky z fotáku se ukládaji rovnou tam a nikdo dál nic neřeší. Dneska nikdo nic neřeší a lidem co se narodily dejme tomu v roce cca 1990 je to už úplně šumák, prostě mladší generace.

Lidi běžně používaji facebook pro totálně všechno a nikoho to netrápí a přitom byl už několikrát vykraden.

Takže asi tak nějak bych to viděl. Buď se starší generace nepřizpůsobí a můžou si stále hrát s microsoftím centrumem synchronizace alias "active sync" přes bluetooth (horší věc jsem v životě neviděl) a nebo to udělaji snadno během pár sekund přes net pomocí google nebo microsoftího účtu. Apple pokud se nepletu tak bez netu nemá ani smysl kupovat.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Starší určitě nejsem, spíše bych řekl mladší než ty. Pokud máš titul Ing., tak musíš být o dost starší než já.

Dneska vemu mobil, zahodím ho a za 5 minut už jedu plnohodně na novém protože smsky pokud jsou důležité zálohuju jinam, telefonní seznam mám na serveru, kontakty na SIM kartě, budík na novém nastavím raz dva a víc věcí můj telefon (Siemens A55) stejně neumí nebo je nepoužívám. Mít mobil s foťákem, rovněž neřeším datové připojení, přijdu domů, mobil strčím do nabíječky (stejně ho vždycky přes noc nabíjím) a všechna nová data se zkopírují na můj domácí server. Že Microsoft dělá nějaký "active sync" ani nevím, já tyhle věci prostě neřeším. Z domácího serveru vede kabel na můj stůl, po příchodu domů mobil připojím k tomu kabelu a dál neřeším, všechno se automaticky zesynchronizuje, + jako bonus během toho mám SMSky a volání řešené přes komp, takže nemusím mačkat ta mrňavá tlačítka. Rodinní příslušníci rovněž, připojí telefon k nabíječce a zálohování všeho začne automaticky.

Netuším, proč bych měl chtít net v mobilu. Oznámení o novém mailu mi pošle můj domácí server SMSkou, pokud si to předem zapnu (jedno kliknutí v přehledném web rozhraní). Nový kontakt si SMSkou obratem pošlu do serveru, pokud chci, v opačném případě se stejně zesynchronizuje hned jak přijdu domů. Neřeším, jestli mám aktuální tarif, signál nebo co, neplatím službu, kterou nechci. Jasně, smartphony s Androidem jsou na to dělané, ale to není můj problém. Mé zařízení se buď přizpůsobí mým potřebám, nebo jde pryč, nazdar.

Facebook nepoužívám, je mi to fuk. Do galerie na mém serveru se fotky přidávají automaticky, nic neřeším.

Hrál jsem si s iMacem s IPv6 bez netu, nebyl problém. Data jsou na domácím serveru, web jsem neřešil, ale nepřipadal jsem si nijak omezený (samozřejmě kromě toho, že Google mi bez netu nic nenajde).
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

Myghael píše: kontakty na SIM kartě
Wau, takze jeden kontakt = jedno telefoni cislo a to je vsechno? ty jo to mi nestacilo ani na ericssonu T10s pred 12 lety. Co udelas, az ti mobil ukradnou nebo ho ztratis?
0 x

Myghael

Ne, maximum jsou tři čísla + email, pokud se smíříš s omezením kapacity, ale to řeší paměť telefonu. Při ztrátě/odcizení telefonu přijdu pouze o data, která přibyla od poslední synchronizace, všechno mám doma na serveru, včetně těch kontaktů. :-D Pouze blázen má kontakty jenom v telefonu. :D Než si rýpneš, pokud přijdu o server, mám zálohu na serveru mých přátel (kteří na oplátku zálohují u mě, takže se nic neděje ani když to lehne jim). Pokud by se stala taková šupa, že lehnou oba, budu mít úplně jiné starosti než nějaké kontakty nebo data v počítači.
0 x

hapi

no vidíš to, a já mám telefon furt na wifi takže sync starej max pár sekund :-)

ale to je prostě každýho věc. Je třeba úžasný že se přihlásim na webu do google play, najdu aplikaci, dám stahnout, vyberu jakej telefon a než ho vytahnu z kapsi tak už je aplikace připravena k použití. To samí s jakymkoliv syncem od kontaktů po kalendář.
0 x

Myghael

Já ti tvůj telefon neberu, od svého očekávám jenom telefonování a smsky. Není pro mě problém nastavit, že se změna v kontaktech odešle na server okamžitě, takže sync starech max pár sekund pro mě také není problém. Nový telefon? Neřeším, nastavím sync všeho a dál mě to nezajímá, podobně jako tebe. V hypotetické situaci, že se zbavím mrňavých knoflíků a pořídím si placku s robotem/barevnými dlaždičkami/symbianem/něčím jiným, se vůbec nic nemění, pouze rozsah dat. No jejda, tak místo 40 kB nacpaných v jedné, max. dvou SMS pošlu 4 MB přes WiFi, to se je teda fakt rozdíl. :D Po nanejvýše 2 minuty trvajícím úvodním nastavení je mi opravdu šumák, kudy ta data na ten server jdou.

A víš co? Zrovna dneska jsem od operátora dostal za dobrou platební morálku samsunga s androidem za kačku (kupodivu žádný úpis na dva roky ala t-debile) a všechno mi funguje s mým serverem jak jsem byl zvyklý. Položím telefon na stůl, kabelový sync. Nechám si ho v kapse, wi-fi sync. Nebude wi-fi, pošle to přes mobilní síť. Stále na domácí server, všechno funguje jak popisuješ a telefon o nějakém google účtu ani neví, to budu řešit až budu chtít jinou aplikaci než těch pár, co jsem si tam nasypal přes server. :D

Rozdíly mezi námi jsou v tomhle:
1. Oba klikáme na webu. Ten tvůj se jmenuje Google Play, můj se jmenuje jinak a je na mém serveru.
2. Okamžitý sync. Každý na jinou adresu, ale oba stejně. Syncují se mi dokonce i dosažená skóre z Angry Birds ještě než vystoupím z autobusu. Opět v režii mého serveru. :D
3. Víc telefonů? Kde je problém? Telefon nemá wifi? Položím na stůl, bluetooth to jistí, popř. kabel při nabíjení.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Hádáte se sice vcelku o ničem :-) ale zajímal by mě algoritmus komprese, který dostane do SMSky 40kB dat.

Ale pěkný, funkční a spolehlivý sync na můj vlastní stroj by mě také zajímal ... ať dělám, co dělám, nic nesplňuje moje požadavky.
0 x

Myghael

No, těch 40 kB jsem jenom plácl, upřímně ani nevím, kolik přesně bajtů/kilobajtů v těch SMSkách je, ale asi to žádná darda nebude, syncují se mi tak pouze kontakty.
Jo, možná se hádáme o ničem, a ačkoliv hapiho jinak uznávám coby odborníka, má prostě na tohle sklony.
S tím syncem u sebe na serveru jsem se drbal víceméně celou střední školu, než jsem to pořádně rozchodil, a stále to není optimální, ale vylepšuju to. A než se toho chytne hapi s tím, že se BFU s něčím takovým srát nebude, nelituju toho ani minutu, protože jsem se přitom opravdu hodně naučil, což je mnohem přínosnější, než když všechno udělá kouzelný "gůůgl v klaudu". Stejně, jako jsem se takřka všechno, co vím o sítích, naučil kvůli vzdálené ploše k virtuálnímu desktopu, když jsem chtěl mít doma víc počítačů, na všech stejnou plochu a ideálně na všech mít možnost hrát hry.
To mi připomíná, že tohle vlákno už je úplně mimo téma.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

160 znaků, 160 bajtů :-)

Myghael píše:No, těch 40 kB jsem jenom plácl, upřímně ani nevím, kolik přesně bajtů/kilobajtů v těch SMSkách je

S tím učením máš pravdu, spousta z nás začínala podobným stylem. Ale googlu to prostě funguje :-) byť jsem se nedonutil to používat ... radši nadávám na KIES a na duplikaci záznamů adresáře (můj+sdílený služební google)
0 x

hapi

no tak mě je předem o ty BFU. Všem by mělo jít o BFU protože je čim dál víc BFU. Poslední dobou sleduju co maji zákazníci doma a nestačim se divit. Xboxy nejsou napojený do internetu a navíc jsou připojený dodávanym analogovym kabelem. Nehorázně nevyužitá technika. Místo toho aby si lidi na 40 palcovym lcdčku vychutnaly fullhd obraz tak tam smoleji nějakej prokládanej pal po origo kabelu. Pak jim tam dotahnu ethernet a čuměji co že to doma maji. Proto se musí k těmto lidem tak i přistupovat a říct tady máte virtuální desktop hmm joo ale je to na linuxu takže smůla. Nemůžu něco stavět na minoritní platformě. Je potřeba majoritní windows RDS.

Víte někdo k čemu je některým krabičkám podpora dekodování full hd videí když se to k nim vůbec nedostane?
0 x

Myghael

hapi píše:no tak mě je předem o ty BFU. Všem by mělo jít o BFU protože je čim dál víc BFU. Poslední dobou sleduju co maji zákazníci doma a nestačim se divit. Xboxy nejsou napojený do internetu a navíc jsou připojený dodávanym analogovym kabelem. Nehorázně nevyužitá technika. Místo toho aby si lidi na 40 palcovym lcdčku vychutnaly fullhd obraz tak tam smoleji nějakej prokládanej pal po origo kabelu. Pak jim tam dotahnu ethernet a čuměji co že to doma maji. Proto se musí k těmto lidem tak i přistupovat a říct tady máte virtuální desktop hmm joo ale je to na linuxu takže smůla. Nemůžu něco stavět na minoritní platformě. Je potřeba majoritní windows RDS.

Víte někdo k čemu je některým krabičkám podpora dekodování full hd videí když se to k nim vůbec nedostane?

Jasně o to tu celou dobu jde, jenom jsme odbočili od tématu. Nikdy jsem neříkal, že chci všem BFU nacpat linux, nehledě na to, že BFU jsou zvyklí na/požadují windows a musel bych je složitě přeučovat, na což nemám čas ani nervy a oni určitě také ne. Tady jsem ho zavedl, protože si ho useři svobodně vybrali a mohlo se tak ušetřit na licenci Windows...

Pokud bych to měl stavět na windows, zase nevím kde je problém, jeden server holt bude na Windows Server. :D

ludvik píše:160 znaků, 160 bajtů :-)

Myghael píše:No, těch 40 kB jsem jenom plácl, upřímně ani nevím, kolik přesně bajtů/kilobajtů v těch SMSkách je

S tím učením máš pravdu, spousta z nás začínala podobným stylem. Ale googlu to prostě funguje :-) byť jsem se nedonutil to používat ... radši nadávám na KIES a na duplikaci záznamů adresáře (můj+sdílený služební google)

Jo, KIES je občas taky dílo, ale podobné opruzy už neřeším. Víceméně nemám problém, dokud k telefonu existuje nějaký linux soft, pak už to do mého soukromého nanogooglu dotáhnu. Kdyby ne, tak rozjedu ve virtuálce Windows a tahám to přes ně. Instalace nového telefonu sice u mě není jenom o instalaci softu z CDčka nebo přihlášení na google, ale pak už mi všechno jede. Automatický upgrade FW je u mě samozřejmostí, stačí jediné kliknutí (Povolit tu funkci).

Co se učení týče, teď bojuju s IPv6 stylem komp IPv6 only a rozjet připojení k tomu co potřebuju. :D Jedno už vím jistě, bezestavovou autokonfiguraci nechci. :D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

zacina me to taky zajimat, da se to uz nekdo konecne sehnat ? (rabsberry pi)

prvotni zamer je udelat z toho nezravou masinku na pousteni filnu pres dlna , kdyz ti sikovni kluci tak dobastlili ten soft v tv
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

Já to teď v poslední době řeším přes Raspberry Pi model B, ale v této době se dají sehnat pouze výrazně nad cenou (i přes 1000 Kč). Zase pokud člověk do krabičky k tomu přidá nějaký vykuchaný USB hub (který zároveň nápájí i Pi) tak je z toho celkem elegantní řešení, jenom se musí přidat ještě nějaká USB zvukovka pro mikrofon (ještě se mi nepodařilo ten jack na desce přimět k fungování jako vstup).
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

melo by to udajne jit bez problemu napajet pres usb v televizi .
Dale to spojit to pres hdmi s televizi , ale nevim jak si to poradi se zvukem ktery by mel jit take pres hdmi .
+ bezdratovou klavesnici + mys a je z toho luxusni multimedialni krabicka jak pro filmy , tak i pro inet a mozna i dalsi veci .
Tot teorie.

Mas nejakej tip, kde se to da poridit ?

uz toho polovicatyho softu v tv mam plny zuby
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

No, doma to mám napájené právě z USB na televizi a spojené s ní přes HDMI, chodí bez problému (včetně zvuku), chybí mi už jen ten mikrofon. Můžu doporučit, díky akceleraci grafikou zvládá videa pěkně, jen ten AutoCAD, Photoshop a spol. si raději nech na trochu silnější mašinu.

Kup si to spolu s bezdrátovou klávesnicí a myší a máš vystaráno, ale pokud k tomu chceš připojovat externí disk nebo obecně cokoliv co sebere víc než flashka a bezdrátovka, doporučuju nějaký hub s vlastním napájením.

Kupuju přímo od Farnell, ale pokud to chceš kupovat samotné, nevyplatí se to. V GME je prodávají za cca. 1400, nepočítám-li doprodej starší verze.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.