❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jo ty orinoca jeste nekde par kusu mame :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

PMCIA orinoco byla skvěla karta- Uměla moc kombinaci modu a dokola očuchat všechny sítě a dokonce jsem s ní behem par minut vylamal WEP u wifi routeru domacího aktivniho uživatele ,ktery zakazal vše a nesel ani reset.
Mám take jednu doma jeste. My jsme pouzivali spíše zcomax XI 626 PCI a take PMCIA myslim označení 323 nevim přesně.Take mam toho krabci jeste , i když už něco se vyhazelo.

Cele to kouzlo internetu bylo v tom,že jsme se spojovali mezi sebou a nemuseli jsme hlidat minuty a čas připojení . No a že nam to šlo víc jak tehdejšímu telecomu to byla naše vyhoda.Nenapadlo nas podnikat už tehdy jako ISP :-) tak jsme to dělali pro zábavu.Občas ty routery z PC se sekaly tak k tomu byly resetatory delane z mobilu pak ze seriovych portu, byla to jina doba že. Pak byla doba ovislinku, to uz bylo krabičkové
a jednodussi na montáže. Ještě nedavno jsme predelavali usera co měl stale fuknční spojení pres PCI kartu.

www.wiracom.cz
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Sakra koukám drtivá většina tahala ještě kačera a pamatuje jen novoty typu Orinoco a 626ka... .

Co tohle, kdo z vás si stím hrál jako já :wink: .
http://ru.pc-history.com/proxim-symphon ... -card.html
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hele vsak o symphonce tu byla rec pokud se nemylim :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

lyra píše:Ještě nedavno jsme predelavali usera co měl stale fuknční spojení pres PCI kartu.

Tak my dokonce ještě jednoho takového zákazníka máme, který jede přes PCI kartu. Prý mu to tak stačí a nechce předělat na 5 GHz :-)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Pozor, děláme tu síťařinu pro jednu průmyslovou firmu, která má v provozu ještě dva spoje na symphonkách, maj tím propojenou fabriku se stanicí na čerpání vody, sbírá to data o vodní zdroji, o čerpadlech a o trafačce co k tomu patří. Konce a retranslace jsou PC s jakýmsi pravěkým linuxem, nedávno na té retranslaci chcípnul zdroj a AT zdroj dnes není prdel sehnat, ale nechtěli ani slyšet o nějakým upgradu, zdroj jsem nakonec vyhrabal ve sběrným dvoře a jede to dál.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

Jo, to znám. My tu máme podobnou firmu, kde mají něco na způsob CNCčka řízené 286kou a řídí to na dálku přes telefonní modem v ISA. Takových stanic je tam několik a přes stíněné telefonní kabely to komunikuje se "serverem" - počítač s 486DX a několika PCI i ISA modemy. :D
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

A problem je, ze kdyz to "upgradujes", tak to cele poseres.
Presne podle hesla, ze dokud to funguje, tak na to nesahej ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Můj bývalý zaměstnavatel má sušárnu řeziva, řízenou starou 386SX. Je na tom 20MB pevný disk s DOSem a nějakým spešl sušícím softwarem. Jede to od roku 1997.
Před cca 4 lety, když jsem tam ještě pracoval, jsem dostal za úkol to otevřít, vyčistit od prachu a udělat backup disku, protože ta firma, co to dodala zkrachovala,
tak aby se to v případě havárie dalo snadno nahodit na alixe.
0 x
T-T

Selič

Příspěvekod Selič » 12 years ago

Přesně tak, protože vždycky je za blbce ten, co u toho byl viděn poslední, než se to podělalo.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Selič píše:

Přesně tak, protože vždycky je za blbce ten, co u toho byl viděn poslední, než se to podělalo.

+1 :lol:
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

Selič píše:

+1

Tak si vzpomínám, že tam mají ještě soustruh řízený přes nějakou homemade zodolněnou verzi Commodore C64. :D
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

DarkLogic

Včera jsem šel kolem jednoho hotelu a takto vypadalo venkovní zapojení zásuvky pro vánoční osvětlení nad příjezdovou cestou. Kdo by doufal, že nad tímto zapojením je aspoň nějaká střecha, tak by se mýlil :-)
Přílohy
Venkovni_zasuvka.jpg
Venkovni_zasuvka.jpg (141.47 KiB) Zobrazeno 1550 x
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

IP 67 jak vysity :mrgreen:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

DarkLogic

Btw. to samotné osvětlení bylo samozřejmě také jen pro vnitřní použití :-)
0 x