❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vertikální nebo Horizontální ... stromy
Vertikální nebo Horizontální ... stromy
Zdravím má někdo zkušenosti zda je lepší šíření ve vertikálu nebo horizontálu .. ve vstahu k sireni pres zalesnení prostor .. mám dojem že jsem někde o tom už neco četl a tam byl psáno že je lepší vertikál ...
0 x
- midnight_man
horizontal ma lepsi signal vtedy, ak to mas napriklad tesne ponad nejaku strechu a strecha odreze dolnu cast fresnelky.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
A nebo taky to, že přes stromy se spoje nerealizují ?
0 x
A co tak MIMO ?
problem solved

problem solved
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
pres stromy je to pruser, to abys dal na 2 stranu 90tku antenu a k ni idealne UBNT 400mw kartu na max., osobne sem ted pripojil docasne kliosa pres par halouzek, protoze nebylo zbyti a je zima, listy nikde, takze to uspokojive jede, uderem jara prijde predelani tak,aby to slo primou viditelnosti.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
- Kontaktovat uživatele:
Úderem jara se na to zapomene............ nebo je to u vás jinak ? 

0 x
uderem jara se nezapomene, protoze se to cely diry rostoucim listum posere a vic to nepojede jak pojede...
no a ted zjistuji, ze ta zasrana ledovka mi skopla signal dolu zcela neplanovane, zjevne namrzle anteny
kurva to je chaos...to snad predelam jeste v zime...
PW
no a ted zjistuji, ze ta zasrana ledovka mi skopla signal dolu zcela neplanovane, zjevne namrzle anteny

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))