AP a klient(mode ap-bridge, station, naroutovane) cez nv2 dalo vzduchom okolo 25mbit/s. Po vytvoreni EOIP tunelu nad tymto spojom(bez zmeny nastavenia parametrov wireless) je priepustnost 11-16mbit/s.
Ako to je mozne? Je mozne ze tolko zozerie samotny EOIP tunel, alebo kde je problem?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
EOIP tunel cez nv2 spoj na 5ghz, pokles o 40% priepustnost
fragmentace paketů?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:fragmentace paketů?
riesenie? alebo skor alternativa?
0 x
noo, ono by to asi dělat nemělo. Teda mě to aspoň nedělalo když jsem tuneloval při hledání závady.
0 x
hapi píše:noo, ono by to asi dělat nemělo. Teda mě to aspoň nedělalo když jsem tuneloval při hledání závady.
hapi tvoje prispevky maju casto obrovsku vypovednu hodnotu....vies poradit riesenie, popripdade alternativu, tomu tvojmu prispevku vobec nerozumiem...
0 x
některý tunely házeji do mangle nebo kam upravu velikosti paketu (MSS tušim). Můžeš je tam dopsat i ručně. Pokud je to tunel přes jeden spoj wifi tak se dá poladit MTU na wifině případě ná části sítě.
Co cpučka? fragmentování zvyšuje pps.
0 x
hapi píše:některý tunely házeji do mangle nebo kam upravu velikosti paketu (MSS tušim). Můžeš je tam dopsat i ručně. Pokud je to tunel přes jeden spoj wifi tak se dá poladit MTU na wifině případě ná části sítě.
je to 433 oproti 433ah, nv2 ktora nie je narocna na cpu...takze limity v cpu nevidim...
- ta fragmentacia...povodne som planoval urobit z dvoch tunelov bonding ale vyzera to tak, ze toto nie je spravna cesta...a budem to riesit pravdepodobne cez multipath ospf...
0 x
Pokud chceš bod bod linku mei 433-433ah, tak varianta je zvednout si MTU na L2 rádiové vrstvě. Zvedne si na 1542 a tím dosáhneš MTU 1500 uvnitř EoIP tunelu bez fragmentace. Mikrotiky umí jít s MTU na wifi mnohem výše, takže je to cesta (nejsem si jist, jak v kombinaci s NV2, nezkoumal jsem).
Pokud to je na ten pokus dvě rádiové trasy vedle sebe, pomocí bondu z nich udělat jednu linku a užívat vyšší rychlosti, tak je to cesta, ale ne moc optimální. Aby to fungovalo spolehlivě, tak stejně skoncíš u varianty LACP bondu s xmit politikou xor dle L3/L4, takže jedno spojení ti vyžere max jendu linku, stjené ti bez práce udělá OSPF se stejnýma costama. Pokud tam narveš bond s per paket distribucí, tak teoreticky dosáhneš jedním spojením ucpání obou tras, ale musíš dodržet dvě věci:
a) obě linky za všech situací musí mít stejnou propustnost,
b) obě linky musí mít pořád stejné dopravní zpoždění, aby nedošlo k zpřehazování paketů.
Pokud to nedodržíš, tak výsledná rychlost bude tragická nebo to vůbec některé tupější IP stacky/blbě nastavneé firewally někde dál nerozdejchají a zaříznou...
Pokud to je na ten pokus dvě rádiové trasy vedle sebe, pomocí bondu z nich udělat jednu linku a užívat vyšší rychlosti, tak je to cesta, ale ne moc optimální. Aby to fungovalo spolehlivě, tak stejně skoncíš u varianty LACP bondu s xmit politikou xor dle L3/L4, takže jedno spojení ti vyžere max jendu linku, stjené ti bez práce udělá OSPF se stejnýma costama. Pokud tam narveš bond s per paket distribucí, tak teoreticky dosáhneš jedním spojením ucpání obou tras, ale musíš dodržet dvě věci:
a) obě linky za všech situací musí mít stejnou propustnost,
b) obě linky musí mít pořád stejné dopravní zpoždění, aby nedošlo k zpřehazování paketů.
Pokud to nedodržíš, tak výsledná rychlost bude tragická nebo to vůbec některé tupější IP stacky/blbě nastavneé firewally někde dál nerozdejchají a zaříznou...
0 x