ahoj, chci se zeptat, jestli někdo používá toto:
http://www.i4wifi.cz/lan-ovladac-s-rele_d2988.html
Potřebuju na chatě, kde neni moc signál žádnýho operátora ovládat bojler, filtraci bazénu a 2 přímotopy (samozřejmě přes stykače). Tohle se mi zdá dost dobrý, dokonce se dá měřit i 7 teplot (což bych určite taky využil), z domova bych krásně viděl teplotu vody v bazénu.
Chci se zeptat, jak se to chová, prostě pokud to někdo používáte, jaký s tim máte zkušenosti a poznatky.
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
IP Relé
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jeden borec zde ma nick lukas a ten tu daval fotky z nasazeni 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education

0 x
Lukas Kristek
lukas píše::) Zkusenosti dobre, za ty prachy uplne super. Mam jich cca 10, mile me prekvapilo, ze zadny z nich netuhne a mereni napeti je velice presne. Casto se stava, ze se zmena konfigurace neulozi, ale pouzivam to na vycitani hodnot a ovladani rele, takze mi to zase tak nevadi. Rele pouzivam na prepinani vstupu do nabijece, ale mam to jeste pres jedno vykonne rele, na primo jsem to zkousel akorat na stole jako termostat s vetrakem na primo, to fungovalo cca tyden bez problemu. Teplomer na desce je nejaky divny. Jeden kus mam venku v bedne na stozaru a ukazuje nejak divne teplotu, kdesi v minusu. Kdyz je to vevnitr (teploty od 20 nahoru), je to v pohode, mozna vada jednoho kusu, nevim. Pri upgrade FW mi to uz dvakrat zdechlo, jejich utilita je uplne na ...., upgrade funguje akorat pres tftp. Montazni otvory jsou na prd, abychom to dali na DIN listu pres svorky, musime vyrabet velike plastove podlozky. Docela pracny. Podpora zadny zazrak, neco polstina, neco chaba anglictina. Za ty penize je to ale pecka.
Jak tak sleduju, tak připlatit si za SDS Micro se možná vyplatí

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
no neni to o moc lepsi 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
-
jasny... diky za info, asi si jeden kousek na testovani vezmu
jde mi hlavne o ovládání 4 stykačů - bojler, filtrace a 2 primotopy... jako vedlejsi chci použít měření napětí baterky - abych věděl o výpadku elektriky a případně babičku mohl připravit na to, že bude mít studenou vodu
a jako poslední (což ani nevim jestli budu realizovat) měření venkovní teploty (a dodělání venkovní IP kamery) abych věděl, jak tam je a jestli tam vubec jezdit.
Myslis, ze bys mohl hodit nejakej demo pristup do toho zarizka? rad bych se kouknul na konfiguraci - popripade, pokud to nema demo ucet, tak treba admina, nic prenastavovat nebudu
Diky
jde mi hlavne o ovládání 4 stykačů - bojler, filtrace a 2 primotopy... jako vedlejsi chci použít měření napětí baterky - abych věděl o výpadku elektriky a případně babičku mohl připravit na to, že bude mít studenou vodu

a jako poslední (což ani nevim jestli budu realizovat) měření venkovní teploty (a dodělání venkovní IP kamery) abych věděl, jak tam je a jestli tam vubec jezdit.
Myslis, ze bys mohl hodit nejakej demo pristup do toho zarizka? rad bych se kouknul na konfiguraci - popripade, pokud to nema demo ucet, tak treba admina, nic prenastavovat nebudu

Diky
0 x
Pošlu ti po obědě přístup do jednoho kusu, mám ho v kanclu na stole - můžeš si tam klikat jak chceš;)
Nemyslím si, že je to špatný, to jsou takový dětský nemoci, co se časem vychytaji, základ je dobrej.
Nemyslím si, že je to špatný, to jsou takový dětský nemoci, co se časem vychytaji, základ je dobrej.
0 x
Lukas Kristek
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to chtěl taky vidět, osobně jsme takovéto podobné věci kupovali 5x dráž a to ztěžuje masovější nasazení.
0 x
-
tak moje zkusenost je vcelu spatna...
Objednal jsem si jeden kus, 3 dny ho testoval na stole a v poradku...
Sotva jsem ho odvez na chatu, kouslo se (samozřejmě až po tom, co jsem odjel)... Problem je v tom, že se nedostanu do jeho webového rozhraní, ale data ze SNMP to vyčtě. Zkoušel jsem i tu jejich utilitu, dalo se to v ni resetovat, ale bohuzel, funguje jen v jednom subnetu
Takže moc dobře vim, kolik je na chatě stupňů, ale přímotop si nepustim
Objednal jsem si jeden kus, 3 dny ho testoval na stole a v poradku...
Sotva jsem ho odvez na chatu, kouslo se (samozřejmě až po tom, co jsem odjel)... Problem je v tom, že se nedostanu do jeho webového rozhraní, ale data ze SNMP to vyčtě. Zkoušel jsem i tu jejich utilitu, dalo se to v ni resetovat, ale bohuzel, funguje jen v jednom subnetu

Takže moc dobře vim, kolik je na chatě stupňů, ale přímotop si nepustim

0 x
Spolehlivost by mě taky zajímala, má toho někdo víc kusů nasazených? používám zatím jen ip smartboard a ty jedou v pohodě,ale bohužel pro účel psaný výše nevyhovující, protože mají jen jeden spínací kontakt.
0 x
-
ted se mi podarilo rele vzdalene resetnout a zkousim downgrade firmwaru na 2.29, tak jak pisou na i4wifi, ze je to posledni stable... vsechno ale delam po vpn, tak doufam, ze mi to nepadne...
0 x
Dej pak vedet. Da se to web rozhrani zmenit na nejake libive, pripadne si jej muzu nejak predelat nevis?
0 x
-
netusim, to jsem zatim nejak neresil, a asi ani resit nebudu, ja spis resim, jak z toho dostat data na web (do html stranky pod obrazek z kamery) - hlavne teda teplotu.
kazdopadne vcera jsem provedl downgrade na 2.29 a od ty doby to jede (19hod 14 min) zatím bez problému...
tady jsou o tom dalsi informace, i forum (v polstine) http://www.tinycontrol.ats.pl
kazdopadne vcera jsem provedl downgrade na 2.29 a od ty doby to jede (19hod 14 min) zatím bez problému...
tady jsou o tom dalsi informace, i forum (v polstine) http://www.tinycontrol.ats.pl
0 x
-
Ahoj, nevíte někdo, jestli to má rozhraní RS-232? po upgradu firmware mi umrel, obcas problikava sit, jinak nekomunikuje...
Díky
Díky
0 x
-
Tak odpovím si sám, to že LAN občas problikává, znamená, že bootloader čeká na nahrání nového firmwaru. Bohužel Lenovo nedokázalo rozpoznat aktivní síť, musel jsem použít switch, musí se to provádět na výchozí adrese (192.168.1.100) a k upgradu použít TFTP klienta, ne tu jejich utilitu.
0 x