❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
honzam

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod honzam » 12 years ago

net.work píše:tak sem mu doporucil, ze vzdycky jak jde hrat, at si pusti torrent :D od te doby je klid a spokojene si hraje :D

Dobrá rada :) Jak říkáš lidi co měří odezvu tak je minimum. Nepamatuji že by si na to poslední dobou někdo stěžoval. Spíš si lidi stěžují na rychlost. Ta je lépe pro ně měřitelná.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

jaká odezva? pokud si vzpomínám tak speedtest na dsl ukazuje 25ms a dneska jsem byl za 4xNV2 spoji a latence prej 16ms. Hráči ať se jdou bodnout. Jsem jeden z nich a rozdíl mezi 10 a 30ms je fakt žádnej, důležitá je stabilita. Já vim že to hry +- kompenzujou nicméně pokud jednou má latenci 10 a pak peaky na 50ms tak je to horší než konstantní latence 60ms.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

no a prave o to jde.. moc dobre vis jak peakuje nevytizeny sektor v NV2.. rozdily +- 20ms nejsou problem...
0 x
Jan Ptáček

hapi

to teda nevim protože se nám to už neděje.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:to teda nevim protože se nám to už neděje.

bavime se a p2m ne o p2p? pac na P2P to z podstaty TDMA delat nebude.. ale na sektorech kde je par lidi to proste delat musi (je to vlastnost TDMA)...
0 x
Jan Ptáček

hapi

ptmp
nechápu proč by v klidu mělo TDMA vyvolávat větší latence. To prostě musí bejt nějaká kokotina mikrotiků. Poslední verze MK tam máš? všude?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

jiste v5.22 vsude..
0 x
Jan Ptáček

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

net.work píše:no a prave o to jde.. moc dobre vis jak peakuje nevytizeny sektor v NV2.. rozdily +- 20ms nejsou problem...

to jo, ale když hraješ tak už je to zatížené a je to v cajku, nezáleží jestli je to zatížené 1Mb či 20Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

net.work
Kontaktovat uživatele:

neni.. kdyz hrajes, tak se to zatizi max 150kb/s a to je malo...
0 x
Jan Ptáček

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

ale zas jde relativne hodne p/s ja jsem s tim nemel problemy s lagy pri nezatizene nv2, kdyz tam uz neco tece tak je to lepsi to ano, ale ve hre jsem si nevsiml rozdilu
0 x

okoun

ano záležní na toku p/s, a také bych řekl že je lepší na hraní nv2 jelikoš NS se při vytížený zvýší latence.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

okoun píše:ano záležní na toku p/s, a také bych řekl že je lepší na hraní nv2 jelikoš NS se při vytížený zvýší latence.

To zase asi ne, zalezi co beres tim vytizenim, ale kdyz srovnam sektor s nv2 a tokem treba 10 Mbit, tak budu mit urcite vetsi odezvu na klienta, nez kdyby tam byl uplne stejny trafik, ale sektor by jel na nstreme. U me pokud neni sektor vytizeny, tak na klienta mam klidne i odezvu 10-15 ms s nejakyma vyskokama i na 20 ms. Kdyz si na klienta pustim BT napr. 10 Mbit tak odezva klesne nekde na 4-5 ms. Odezvu vzdy merim s packet size 1500.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Pokud není vytížený tak ano. Při dnešních tarifech je snad každý sektor ve večerních hodinách vytížen = odezva je velmi vysoká při Nstream.
To bys musel mít velmi malý počet klientů na sektor aby ti ho nevytížili ani ve špičkách. U nás jede většina sektorů večer na max takže NV2 chtě nechtě zapínáme...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Pokračování diskuze o NV2 z vlákna viewtopic.php?f=43&t=11424&p=121922#p121922

Podle mě to nemá co dělat s množstvím provozu. Jeden sektor kde tekl při přepnutí přepnutí z A na N provoz pár kilobit, me vytuhl asi po 5 minutách. Další sektor při 20Mit provozu bez problémů, vytuhl až druhý den. Spíš to bude tím, co tam teklo, ale to jsou jen dohady, třeba to mají uplně celé nahovno :)
Jiné sektory kde jsem měl nasazené NV2 i s Nkem ale verze 5.6, 5.9 a nebo 5.11 me tuhli jen ojediněle, třeba jednou za půl roku. Po nasazení 5.21 na 4 sektorech najednou se to dojebalo všechno jen při přepnutí na N, postupně jsem během posledních 3 dnů všechny zase přepl do A a je klid.
0 x

okoun

no a je také důležité jestli tam je mod A/N či only N
0 x