Zdravím, chtěl jsem se zeptat, nevíte, jak je to u této antény http://www.cyberbajt.cz/index.php?a=d&i=468 s polarizací. Píše se tam, že se pro oba proudy MIMO používá jedna polarizace, jak je to možné? A je lepší koupit tuto anténu nebo nebo tu, která používá odlišné polarizace pro různé proudy? V čem je použití jedné polarizace lepší? Mě to přijde teď celkem na nic, protože jsem třeba i Routerboard SXT asi jen v jedné polarizaci pracovat neumí, nebo umí? Nějak jsem na to nepřišel...
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik, antény a polarizace
pro dvě nezávislí APčka. Žádný mimo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Takže by musela být tahle anténa a pak 2xAP na jedné straně? Nějak to nechápu.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Petr S. píše:Zdravím, chtěl jsem se zeptat, nevíte, jak je to u této antény http://www.cyberbajt.cz/index.php?a=d&i=468 s polarizací. Píše se tam, že se pro oba proudy MIMO používá jedna polarizace, jak je to možné? A je lepší koupit tuto anténu nebo nebo tu, která používá odlišné polarizace pro různé proudy? V čem je použití jedné polarizace lepší? Mě to přijde teď celkem na nic, protože jsem třeba i Routerboard SXT asi jen v jedné polarizaci pracovat neumí, nebo umí? Nějak jsem na to nepřišel...
Díky.
Nic takoveho tam nepisou, je to proste jednopolarizacni antena s vertikalni polarizaci.
Pokud by to byla antena pro dve APcka musel by tam byt slucovac coz neni.
0 x
aha, já myslel že kouká na tu co má 2x vertikál.
0 x
Je to jak pisu u toho odkazu co jsi dal, nic vic nic min.
Zadny jiny dotaz tam nevidim.
Pokud chces pro SXT MIMO klienty antenu musis vzit verzi MIMO, tot vse, ale i s tim vertikalem ti to pojede, ale musis v nastaveni SXT zapnout vsechny chainy jinak ti na vertikal nepojede, ale to stejne musis provest i pokud pojedes MIMO.
SXT vertikal umi, ale jenom najednou s horizontalem, jak pisu - zaple vsechny chainy.
Pokud chces novy bod zasadne MIMO a ne jednu polarizaci - za mne teda.
Zadny jiny dotaz tam nevidim.
Pokud chces pro SXT MIMO klienty antenu musis vzit verzi MIMO, tot vse, ale i s tim vertikalem ti to pojede, ale musis v nastaveni SXT zapnout vsechny chainy jinak ti na vertikal nepojede, ale to stejne musis provest i pokud pojedes MIMO.
SXT vertikal umi, ale jenom najednou s horizontalem, jak pisu - zaple vsechny chainy.
Pokud chces novy bod zasadne MIMO a ne jednu polarizaci - za mne teda.
0 x
Aha, moc se omlouvám, nejak se mi tam vloudil jiný odkaz
správně je tento http://www.cyberbajt.cz/index.php?a=d&i=470

0 x
Trosku mi unika k cemu ta antena je.
Max k tomu abych nemel dve anteny na strese kvuli 2x AP na ruznych kanalech, to pak chapu ale MIMO v jedne polarizaci no nevim jedine naproti pouzit stejnou antenu, ale to pak nedava smysl a nejsou oddelene polarizacne kdyz jsou na stejnem kanalu.
Max k tomu abych nemel dve anteny na strese kvuli 2x AP na ruznych kanalech, to pak chapu ale MIMO v jedne polarizaci no nevim jedine naproti pouzit stejnou antenu, ale to pak nedava smysl a nejsou oddelene polarizacne kdyz jsou na stejnem kanalu.
0 x
Ale sve vyuziti ma 
Jeste me napada nstreme dual, ale to je asi scifi

Jeste me napada nstreme dual, ale to je asi scifi

0 x
jak sem říkal, buď do toho nacpeš RB433 a na každou antenu napojíš jednu kartu a ušetříš místo na stožáru a náklady na druhou antenu a nebo použiješ jednu kartu a vylepšíš tim kvalitu simplexního Nka. Jo sice asi pojedeš na rychlosti 1x1 nicméně s lepšim signálem na obou stranách o cca 3dB. No ale klientská sada s 2xV asi neexistuje co.
0 x
Tak jsem to ještě zjišťoval a z obchodu vseprowifi.cz mi napsali, že SXT by mělo umět 2x V nebo 2x H polarizaci. Je to tak? Nemám možnost to nijak vyzkoušet teď.
Výše ale někdo píše, že SXT umí jen H dohromady s V, tak nevím...
Výše ale někdo píše, že SXT umí jen H dohromady s V, tak nevím...
0 x
Blbosť , je to H+V

Je tam vidieť že jeden z chainov privádza signál do "ožarovačov" z vrchu resp. zo spodu - vertikálna polarizácia , druhý privádza signál z boku teda horizontálna .

Je tam vidieť že jeden z chainov privádza signál do "ožarovačov" z vrchu resp. zo spodu - vertikálna polarizácia , druhý privádza signál z boku teda horizontálna .
0 x