❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
- midnight_man
Re: vtipné fotografie
Viem, že som to skúšal pár krát narvať do klasického konektora...samostatne tie kabliky (krasne zarovnane) a nepodarilo sa mi to...proste sú hrubé. Zrejme o nieco sirsia izolacia. Možno by pomohlo namočiť jemne do oleja končeky 

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jde to ver mi .. sila vse zmuze
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
midnight_man píše:správneppp76 píše:midnight_man píše:
Najlepšie je keď Vás zavolajú s tým, že chcú internet...novostavba, príprava žiadna...o vŕtaní ani počuť. Majitel sa pýta "To nestačí dáku škatulku položiť na parapetu okna?" keď mu to vysvetlíme...pozerá na nás ako na posledných amatérov, čo to robíme za bezdrôtový internet keď to nevieme natiahnuť spoza okna.
Jasne ste amateri proto ze mu franta v hospode povidal ze to jde![]()
![]()
Pro to je lepsi mu vysvetlit i jak to dela ten Franta, tak at si vybere.
Me vubec neni jedno jak amaterske by to bylo, ale radeji nez prijit o zakaznika mu to radne vysvetlim, ale i tak to nekdy spatne dopadne, ze mu to nakonec ten Franta udela

Ale jsou i vyjimky a v posledni dobe se setkavam se zakaznikama, kterym to udelam komplet, elektrikari akorat nachystaji krky, ale u toho musim byt, jinak to dopada vselijak.
O kabelazich v novostavbach mam take namety

0 x
Dobry jeste je kdyz elektrikari natahaj krky s cyky kabelema a do teho pritahnou rovnou utp kabely to je taky laskomina
ten souhej obcas dela svoje 

0 x
Viděl jsem UTP naférovku zasádrovaný ve zdi, přišel vodák a přeseknul ho, přišel elektrikář, pospojoval čokoládama a opět zasádroval, prý aby to nikdo neutrhnul
kupodivu je to funkční, naštěstí jsem tam nebyl kvůli datovce ale kvůli EZS
jinak smyčkovaný zásuvky jsou běžnej úkaz, sykfáč taky, taky mi tam někdo natahal jystynu, kabel drahej, tlustej a naštěstí kroucenej
taky jsem viděl UTP v krku s koaxama a protože to bylo na krev tak z toho UTP dolů dolezli jen dráty bez vrchní izolace

jinak smyčkovaný zásuvky jsou běžnej úkaz, sykfáč taky, taky mi tam někdo natahal jystynu, kabel drahej, tlustej a naštěstí kroucenej
taky jsem viděl UTP v krku s koaxama a protože to bylo na krev tak z toho UTP dolů dolezli jen dráty bez vrchní izolace
0 x
Viktor Novotný píše:midnight_man píše:No ale klasický CAT6 napr od UBNT bezproblemov nacvaknes do obycajneho konektora nie?
tady to taky jde, je to trosku praseci prace, ale ve finale to vypada celkem OK ... oriznes buzirku dal nez je nutne, vycvaknes tu plastovou mrdku, srovnas draty tak aby byly sprave vedle sebe do konektora, zakratis, narves silou do konektora, potahnes buzirku tak aby se taky narvala do konektora a cvaknes .... a mas normalni cat5e konektor na tomhle hnus dratu, ale je to pracne jak hovado a vazne se to takhle normalne nedela, je to urcene do krone pasku fakt
Zdravím,
no nevím, mě se to nepodařilo, možná proto, že montáž probíhala v novostavbě - teplota okolo nuly, pod nohama ledovička, takže poslední zbytky šikovnosti šly stranou. Podařilo se to nacpat až do toho děleného konektoru a i na to budu dlouho vzpomínat.
mpcz, 08.12.2012
0 x
Tak jo, seru na to... poslal jsem ji doprdele... cituji: ""Tak s timhle pristupem jdete pani XXX doprdele."" , ona mi rekla, ze (vystavil jsem ji fakturu na 4 hodiny prace - instalace kabelu, prurazy apod., konfigurace vnitrni site) mi nezaplati, protoze je to neumerna castka, jelikoz ona vydelava XXX penez mesicne a ona je doktorka !! DOKTORKA !! a ja jsem jen technik, JEN TECHNIK a nemuzu si za hodinu prace uctovat 400,- Kc protoze ani ona jako DOKTORKA nevydelava tolik penez, takze moje hodinova sazba nemuze byt tak moc.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
- Kontaktovat uživatele:
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw
To je prec ejasne prece ti nebudou platii za praci kdyz je kazde mesic odrbavas o nekrestansky penize za konekt

0 x
Viktor Novotný píše:to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw
v dnešní době heuréky a spol. to taky není sranda, často se setkávám s tím, že se lidi ptaj co bude když si koupí např NS nebo Tika na netu, když si pak řeknu o 250Kč/hod to máte vidět ty xichty
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak at si to zkusi koupit konzolu, kabel a ns na netu za 990,- Kc
to jsem na ne zvedav

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Peyrak píše:Viktor Novotný píše:to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw
v dnešní době heuréky a spol. to taky není sranda, často se setkávám s tím, že se lidi ptaj co bude když si koupí např NS nebo Tika na netu, když si pak řeknu o 250Kč/hod to máte vidět ty xichty
Ja si jim rikam o 300 bez dph

0 x
Povídal klient, že chce koupit M5Loco, kolik to bude stát. Říkám mu, 1800 včetně dovozu, montáže a nastavení.
On, že si ho na střechu dá sám, jestli by nebyla sleva. Tak říkám 1500.
Na to on kontruje, že ho našel na netu za 1350, že si ho jako koupí sám, my mu to přijedeme jen nastavit.
Říkám mu ok (pro sebe si říkám, že s poštovným to bude mít za 1480) jen ho upozorňuju že za cestu a nastavení účtujeme 320,-
A klient na to že ok, je totiž spokojený že ušetřil
On, že si ho na střechu dá sám, jestli by nebyla sleva. Tak říkám 1500.
Na to on kontruje, že ho našel na netu za 1350, že si ho jako koupí sám, my mu to přijedeme jen nastavit.
Říkám mu ok (pro sebe si říkám, že s poštovným to bude mít za 1480) jen ho upozorňuju že za cestu a nastavení účtujeme 320,-
A klient na to že ok, je totiž spokojený že ušetřil

0 x
T-T