❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nastavit parent celkové linky v QT pro 3 až 4Mbps

Návody a problémy s konfigurací.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Jak nastavit parent celkové linky v QT pro 3 až 4Mbps

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Lidi dá se nějak hlavní parent (totall global) v QT nastavit že mi ISP pouští na mikrotika garantovaných 3Mbps, ale může tam téct až 4Mbps?

jde mi o to jak mikrotik pozná že může jít v tu chvíli až na 4Mbps.

V limit AT bych nastavil 3M a v max. limit ty 4Mbps? Jak ale mikrotik pozná že má na vstupu 3 nebo 4 Mbps?

Díky za radu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

soucez píše:Lidi dá se nějak hlavní parent (totall global) v QT nastavit že mi ISP pouští na mikrotika garantovaných 3Mbps, ale může tam téct až 4Mbps?

V limit AT bych nastavil 3M a v max. limit ty 4Mbps? Jak ale mikrotik pozná že má na vstupu 3 nebo 4 Mbps?

Díky za radu.

rychlost AT musíš nastavit na minimální rychlost která tam vždycky bude
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Leeonek píše:
soucez píše:Lidi dá se nějak hlavní parent (totall global) v QT nastavit že mi ISP pouští na mikrotika garantovaných 3Mbps, ale může tam téct až 4Mbps?

Díky za radu.

Díky Leeone. A miktorik pak pozná že může jít vejš?
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 18 years ago

Zdravím
Pozná, když dáš limit max 4Mbit. Ovšem jestli se pak bude férově rozdělovat rychlost mezi uživatele?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

soucez píše:
Leeonek píše:

Díky za radu.

Díky Leeone. A miktorik pak pozná že může jít vejš?

Rek bych ze mikrotik pujde proste tak vysoko, dokad nezkrouhne lajnu shaping od tveho ISP (samozrejme ze nad ty 4M uz by shapoval i ten MT)....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

jirk píše:Zdravím
Pozná, když dáš limit max 4Mbit. Ovšem jestli se pak bude férově rozdělovat rychlost mezi uživatele?

Čistě logicky, pokud se mu nenastaví rychlost max, budé férově rozdělovat jen ty 3Mbity, o zbytku nebude vědět a tudíž to bude flákat jak mu to přijde pod síovku. Pokud mu nastavíš strop tak by to mělo fungovat korektně protože ví kolik tam je min a kolik z toho může max dostat
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 18 years ago

Ked nastavis maximalnu richlost na 4m a linka pojde 3,5m tak ti to linkunebude spravodlivo delit . Musis to nastavit ,tak ze ked linka dosiahne strop vzdy ti to musi zacat delit , inac to bude stvarat haluzky :D To si si mohol dat rovno zaviest DSL , ktore nikdy nejde stabylne, richlost kolise , vcase ked richlost zakolise richlost spadne pod max a shaper si mysli ze linka je prazda a richlost v tom case nedeli .
0 x