❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Napájení switchů
Re: Jak efektivně zazálohovat sajt?
switche maji v drtivý většine 5V zdroj kvůli 5v větrákům a ty co ho nemaji maji 3.3V aspoň v případě tplinků a signamaxů.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:switche maji v drtivý většine 5V zdroj kvůli 5v větrákům a ty co ho nemaji maji 3.3V aspoň v případě tplinků a signamaxů.
Myslis 065-7726S? Ja jsem videl zatim skoro vsechny switche 12V. Toto je kazdopadne mozny vyresit nejakym lepsim switchem

0 x
Lukas Kristek
no měl sem rozebraných asi 5 typu tplinků a všechny bez fanu maji ze zdroje uvnitř 3.3V a ty co maji fan tak tak maji 5V a na desce switche je měnič na 3.3V. Signamax ten optickej velkej má taky 5V tušim a u toho co zmiňuješ nevim přesně ale podle mě tam je opět 5V.
0 x
hapi píše:no měl sem rozebraných asi 5 typu tplinků a všechny bez fanu maji ze zdroje uvnitř 3.3V a ty co maji fan tak tak maji 5V a na desce switche je měnič na 3.3V. Signamax ten optickej velkej má taky 5V tušim a u toho co zmiňuješ nevim přesně ale podle mě tam je opět 5V.
Tak to mame odlisnou zkusenost no. V tom 065-7726S je podle me spis 12V, soudim z toho, ze vetraky jsou 12V. Schvalne si zitra jeden rozeberu.
0 x
Lukas Kristek
já tu mám 065-7727S a tam jsou 5V fany. Že by v nich byl takový rozdíl?
0 x
hapi píše:já tu mám 065-7727S a tam jsou 5V fany. Že by v nich byl takový rozdíl?
Nevim to jiste, ale mam takovy dojem, ze kdyz jsme menily hucici vetraky, davaly se tam 12V. Taky je mozny, ze to nekdo odrbal, nevim, podivam se na to az zitra, dneska tam nejsem. To je ale fuk, kazdopadne 12V switche urcite existuji, na bezdratech pouzivame uz jen cisco a ty jsou vsechny 12V bez nutnosti je kuchat, je tam na to pekne konektor, agregacni switche na optiku jako treba microsens a vsechny jeho klony jsou taky 12V. Ty je zrovna mozny udelat i redundatne. TPlinky krabickovy switche jsou 9V, ale s 12V problem nemaji, stejne tak tplink konvertory. RBcka jedou jak na 13,7, tak na 27,5, akorat starsi RB mely problem. UBNT nevim, nepouzivam. Pc je mozny resit pico-psu, i kdyz s tim mam posledni dobou problemy.
0 x
Lukas Kristek
065-7727S -ma napajanie 5V na dosku a fan ma tak isto 5V - teraz ho mam zhodou okolnosti rozobraty na stole koly cisteniu 

0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo
Tak sorry, rozebral jsem 065-7726S a ma opravdu taky 5V, takze tady by to byl problem.
Rozebral jsem rovnou i jeden ES3528M a ten ma 12V/2,5A zdroj, takze ten by sel predelat uplne v pohode.
Muzete se, prosim, nekdo s tplink tl-sg5412f podivat, co tam je za zdroj? To by me jeste zajimalo. Diky.
Rozebral jsem rovnou i jeden ES3528M a ten ma 12V/2,5A zdroj, takze ten by sel predelat uplne v pohode.
Muzete se, prosim, nekdo s tplink tl-sg5412f podivat, co tam je za zdroj? To by me jeste zajimalo. Diky.
0 x
Lukas Kristek
Ahoj zajímalo by mne proč vznikla tato dizkuse, taky už jsem napětí switchů řešil. Ty co měli trafo na 12 V se většinou zasekávali, té elektronice se to asi nelíbilo, i když uvnitř byl asi nějaký usměrňovač na zmíněné napětí. Jinak mne by spíš vyhovovali malé switche na větší napětí kvůli napájení POE a taky mne štve, že nedělají switche na cca 24 V napájení aby s tím šel napájet mikrotik i switch po jednom okruhu, kromě mikrotik switche. Aby se u cenově zajímavých zařízení řídily nějakým standartem -48 V to asi nehrozí. Koukal jsem na Ispforu, že někdo vykládal jak si do všechno nechvá od BKE dělat zdroje aby to šlo napájet vše 48 V což je zajímavá myšlenka, ale pro malého low cost poskytovale utopická. Jak to řešíte vy ostatní ?
0 x
Vznikno to odtrzenim od https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=10795. Tam se resilo to, na co se ptas.
btw. Nechcete pri rozdelovani alespon do puvodniho vlakna napsat, ze jste to oddelili? Jsem byl docela zmateny, kdyz pulka prispevku najednou zmizla
btw. Nechcete pri rozdelovani alespon do puvodniho vlakna napsat, ze jste to oddelili? Jsem byl docela zmateny, kdyz pulka prispevku najednou zmizla

0 x
Lukas Kristek