❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
David2006

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:tak co ti mam rict ? kdyz me to jede .. tobe se to seka ... pak je na miste hledat rozdily ne ?

Rozdíl byl jenže jsi hňup a přes Alcomu nevidíš nic jiného. Měl sem tam předtím Nanobridge místo AirFibru a dělalo to taky. V jiné obci jsem to měl přes CN500 a tosamé. Na flame si najdi už konečně někoho jiného.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

nevim zda ja pres alcomu ( coz neni to jedine co bych v siti mel ) nevidim nic jineho, tak stejne muzu rict, ze ty pres same levne kramy nevidis nic jineho ... ale o tom to snad neni ? Ja jsem jen napsal, ze me to jede v poradku a jsem s tim zatim spokojen.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Viktor Novotný píše:nevim zda ja pres alcomu ( coz neni to jedine co bych v siti mel ) nevidim nic jineho, tak stejne muzu rict, ze ty pres same levne kramy nevidis nic jineho ... ale o tom to snad neni ? Ja jsem jen napsal, ze me to jede v poradku a jsem s tim zatim spokojen.

Ne, zase jsi chtěl flamovat že je to AirFibrem, jenže jak jsem pak psal druhé připojení (obec) byla CN500 a to je oproti Alcomě aspoň stroj :lol: . Ale už na Tebe dlabu umíš se jen navážet. Objednal jsem ten NEO G4 a uvidím.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

:-) nevim jestli je v tom nejaky rozdil a proc na to hledis tak zbozne, mam taky ericssony ... a zas ze bych byl nejak odvareny, jo jsou dobre a ? ... nejsem uz male dite abych se s kazdym spojem mazlil :D ... a rozhodne sem nechtel rypat ... s tebou nema cenu cokoli resit ... slo opravdu jen o info, ze me se sledovanitv libi a jede me koser ... tot vse :) tak se z toho hned nepo* :P
0 x
- programming
- development
- education

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

David2006 píše:
Tomáš Břinčil píše:sitel, sklo, cisco, huawei, 3com, 1s10, tp-link, 433 a pohodička, žádné sekání.
Za celou dobu používání se mi stalo, že se jeden ze sedmi streamů běžící víc než 12hod sekl.

Díky tos měl na notesu puštěné 12hodin a díval jsi se nato (nejspíše ne jak tedy?)? Ta poslední část je 2x 2.4GHz - to si odvozuji od TP-link a 433 což je asi 2.4ková karta doma jako domácí router v Mikrotiku? Popiš mi prosím líp tu poslední část? Sám mám optika od UPC-3com gigabit-Airfiber (předtím tam byl Nanobridge se stejnými výsledky v sekání) - TP-link 300Mbs- Notebook(y).

Teplink je menežovatelnej switch, v něm jsem kabelem ven jednou vlanou přes mikrotik pro nat a firewallu a druhým kabelem zase do switche ale do vlnany pro domácnost. Takže v cestě žádná wifi není.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

David2006

Tomáš Břinčil píše:
David2006 píše:
Tomáš Břinčil píše:sitel, sklo, cisco, huawei, 3com, 1s10, tp-link, 433 a pohodička, žádné sekání.
Za celou dobu používání se mi stalo, že se jeden ze sedmi streamů běžící víc než 12hod sekl.

Díky tos měl na notesu puštěné 12hodin a díval jsi se nato (nejspíše ne jak tedy?)? Ta poslední část je 2x 2.4GHz - to si odvozuji od TP-link a 433 což je asi 2.4ková karta doma jako domácí router v Mikrotiku? Popiš mi prosím líp tu poslední část? Sám mám optika od UPC-3com gigabit-Airfiber (předtím tam byl Nanobridge se stejnými výsledky v sekání) - TP-link 300Mbs- Notebook(y).

Teplink je menežovatelnej switch, v něm jsem kabelem ven jednou vlanou přes mikrotik pro nat a firewallu a druhým kabelem zase do switche ale do vlnany pro domácnost. Takže v cestě žádná wifi není.

Aha, díky, takže jsi to testoval (používáš to) jen po kabelu? Je tu někdo kdo to používá s notebooky a wifi?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

bude nejaka moznost vyuzivat toto na Slovensku? Alebo nedostanete práva na vysielanie mimo republiky? Priznam sa ze moc nevidim do tych legislatívnych vecí ohladne TV. Dakujem
0 x

Sherlock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sherlock » 12 years ago

sledovanitv.cz píše:Zdravím, na server stále čekáme, ale nějaké Slováky už jsme rozběhli i na stávajícím HW. Zatím je máme puštěné jen interně, ale rád je komukoliv přidám k testovacímu účtu :)

Můžu taky tedy požádat o ty Slováky?

Jinak v naší síti jsme to minulý týden už rozjeli a všechno bez problémů. Malá dodělávka skriptíku v linuxovém serveru a jede to. Teď to ještě dořešujeme papírově.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

Několika šťastlivcům jsem přidal Slováky, dejte vědět, jestli je všechno v pořádku :)

@midnight_man - vysílání na Slovensku zatím není možné, a to právě kvůli právním aspektům celé věci. Jakmile bude něco nového, určitě dám vědět.

ad. problém NOE - vyřešeno, jednalo se pouze o překliknutí v konfiguráku...

ad. packet loss flame... - služba by měla bez problémů běžet na lince, která ztrátuje do nějakých 2% a má propustnost ~1,2 Mbps. Nemyslím si, že by to byly nějaké přehnané nároky ani na klienty připojené bezdrátem. Jestli televize vypadává, ale připojení je v pořádku, problém bude asi někde jinde - pošlete nám traceroute/MTR na 93.89.96.1 na podpora@sledovanitv.cz a mrknem na to.

Taky bych rád všechny zúčastněné poprosil o to, aby se pokud možno drželi tématu sledovanitv.cz. Poměrně dlouho se nám to dařilo, tak snad to půjde znova :)
0 x
tým sledovanitv.cz

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Já jsem se na to taky díval a zatím teda spokojenost. Datový tok jak tu někdo psal max 2Mbity, ale spíš kolem 1Mbit. Chvílemi mi to sice cukalo, obraz se vracel a nebo zastavoval, ale já bych to nechal jako možnost všem klientům zadara, takže by pak nemohli frflat nad kvalitou :)
Jinak obraz ucházející i na 20" monitoru. Když se podívám na datové toky které mi jdou přes satelit, tak některé jsou taky něco přes mega a hledím na to na podstatně větší úhlopříšce. SD programy bych byl ochotný akceptovat, ale HDčka teda ne :)
0 x

David2006

Leeonek píše:Já jsem se na to taky díval a zatím teda spokojenost. Datový tok jak tu někdo psal max 2Mbity, ale spíš kolem 1Mbit. Chvílemi mi to sice cukalo, obraz se vracel a nebo zastavoval, ale já bych to nechal jako možnost všem klientům zadara, takže by pak nemohli frflat nad kvalitou :)
Jinak obraz ucházející i na 20" monitoru. Když se podívám na datové toky které mi jdou přes satelit, tak některé jsou taky něco přes mega a hledím na to na podstatně větší úhlopříšce. SD programy bych byl ochotný akceptovat, ale HDčka teda ne :)

Jo, konečně v tom nejsem sám komu to dělá v reálu podobné věci. Otázka je zda to nechat lidem zadara....případně se naskýtá než zadara tak radši vůbec, pač by lidi frflali i když za to "neplatí" neb je to mnou dodaná služba a nedá se dost dobře tedy argumentovat že to třetí straně nejede. V principu by mě zajímalo čím ty různé druhy záseků jsou způsobeny a zda je šance je odstranit. Jenže stejně mám síť bezdrátovou a když si spočítám že by lidi místo večer na zprávy či obecně TV protěžovali o to víc net, tak ta kalkulace není vůbec příjemná. Ono by se asi první měsíce nic moc nedělo, ale jak se na to navalí pak 20-30% sítě tak by to mohl být dost problém.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak zasadni vec, kterou pozoruju ja je otazka sily pc .. hlavne cpu a grafiky .. to dela silene hodne, proto treba zvazuju zda to vubec nabizet lidem do pc .. nebo az s nejaky set-top-boxem, ktery nebude tolik nachylny na to co uzivatel udela ... napriklad, jiz dnes se jezdi na servis, kdy uzivatel ma pc ve stavu, ze se skoro ani mys nepohne plynule ... tak pak tezko sledovat tv :)
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Jenže v tom browseru je problém i na slušných PC. Sice mám jen Core2 Quad (Q9550), ale ani o něm se nedá říci, že by to byla šunka. Odhadem u poloviny kliků (či spíš otevření nového webu) se video v jiném okně zasekne. Jenom trošku, ale vidět to je. Používám chrome - tedy to jiné okno je jiný proces.
Viktor Novotný píše:tak zasadni vec, kterou pozoruju ja je otazka sily pc .. hlavne cpu a grafiky .. to dela silene hodne, proto treba zvazuju zda to vubec nabizet lidem do pc .. nebo az s nejaky set-top-boxem, ktery nebude tolik nachylny na to co uzivatel udela ... napriklad, jiz dnes se jezdi na servis, kdy uzivatel ma pc ve stavu, ze se skoro ani mys nepohne plynule ... tak pak tezko sledovat tv :)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Otázka: jak velká je cache? Nastavuje to v tom flashi tvůrce, nebo user sám, nebo to nejde? Nějaké nastavení tam je, ale přijde mi, že se pro streaming nepoužívá.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to ludvik vsak se podivej na vytizeni cpu .. a uvidis :)
0 x
- programming
- development
- education