❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Lock to AP MAC
Lock to AP MAC
Zdravim, mam takovy mensi problem, uz delsi dobu a nevim jak to vyresit. U NanostationLoco a u podobnych zarizeni pri nastavovani v zalozce Link Setup je kouzelne policko Lock to AP MAC. Sem tam se mi stane (zalezi na druhu a verzi prohlizece) ze po zvoleni SSID to chce zadat i Mac adresu a bez toho to nejde ulozit. Nevite nekdo co vypnout, zmenit v prohlizeci aby to po me MAC nechtelo? Diky
0 x
v Chromu mi to nekdy dela, v IE nikdy
pozoroval jsem to ale jen u starsich verzi FW, u novych to nastavuji vsechno v Chromu... ale zas tak casto se v UBNT nevrtam, mozna staci jen neco nekde upravit
pozoroval jsem to ale jen u starsich verzi FW, u novych to nastavuji vsechno v Chromu... ale zas tak casto se v UBNT nevrtam, mozna staci jen neco nekde upravit
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
imho to chtěla nějaká starší verze fw. nahrej tam novou a měl by být klid
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
whatever píše:Zdravim, mam takovy mensi problem, uz delsi dobu a nevim jak to vyresit. U NanostationLoco a u podobnych zarizeni pri nastavovani v zalozce Link Setup je kouzelne policko Lock to AP MAC. Sem tam se mi stane (zalezi na druhu a verzi prohlizece) ze po zvoleni SSID to chce zadat i Mac adresu a bez toho to nejde ulozit. Nevite nekdo co vypnout, zmenit v prohlizeci aby to po me MAC nechtelo? Diky
Ja to robim tak, ze dam tam v podobe MAC same nuly 00:00:00:00:00:00 a vybavene.
0 x
No s tema prohlizecema bych se hadal, protoze to dela jak v IE, tak Mozille, Chrome, Opere... Napriklad jsem u zakaznika, nastavuju zarizeni a ma na PC mozillu a IE, otevru mozillu a tam to samozrejme nejde, tak otevru IE a tam to jde a napak zase u jinyho zakaznika IE nejde a jde Opera, takze bych z tohodle hlediska soudil ze je to neco v prohlizecich.
A co se tyka 00:00:00:00:00:00 tak to neni zadne reseni, protoze za 1. kdyz vyplnim SSID, tak tam musim dat MAC adresu vysilace (je to tak?). Za 2. osobne me to nevadi ze to tam nekdy musi byt, ale nedavno se mi stalo, ze jsem menil vysilaci kartu a samozrejme o 2 zakazniku byla nastavena MAC adresa a musel jsem to objizdet cehoz bych se chtel vyvarovat.
A co se tyka 00:00:00:00:00:00 tak to neni zadne reseni, protoze za 1. kdyz vyplnim SSID, tak tam musim dat MAC adresu vysilace (je to tak?). Za 2. osobne me to nevadi ze to tam nekdy musi byt, ale nedavno se mi stalo, ze jsem menil vysilaci kartu a samozrejme o 2 zakazniku byla nastavena MAC adresa a musel jsem to objizdet cehoz bych se chtel vyvarovat.
0 x
00:00:00:00:00:00 funguje bez debat, používáme to tak už dlouho. Na MAC AP bych to určitě nevázal.
0 x
T-T
Jestli to tedy dobre chapu tak to pripojim na nejaky SSID co ma MAC napriklad 00:AA:00:AA:BB:00, ale ja tam vyplnim 00:00:00:00:00:00 a bude to fungovat nezavisle na MAC adrese vysilaci karty jo?
0 x
whatever píše:Jestli to tedy dobre chapu tak to pripojim na nejaky SSID co ma MAC napriklad 00:AA:00:AA:BB:00, ale ja tam vyplnim 00:00:00:00:00:00 a bude to fungovat nezavisle na MAC adrese vysilaci karty jo?
Presne tak. To mas ako v tplinkoch napr. 741 a pod. remote access, ked si nechces viazat remote access na nejaku konkrertnu ip, da sa tam 255.255.255.255 a dostanes sa tam z akejkolvek ip. V poslednych verziach firmware UBNT to uz neotravuje. Vdis co vselico viem

0 x