❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

windows 7 - zlty trojuholnik (sietove pripojenie)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
aliney

Re: windows 7 - zlty trojuholnik (sietove pripojenie)

Příspěvekod aliney » 12 years ago

aktualizace > vypnout
no tak chlapi, bylo to v tej brozurce ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

z vlastní zkušenosti vim že pokud tam je žlutej trojúhelník a internet běží tak je stejně něco v háji. Něco ti hnije v síti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

hapi píše:z vlastní zkušenosti vim že pokud tam je žlutej trojúhelník a internet běží tak je stejně něco v háji. Něco ti hnije v síti.

pokud to hlasi vista, tak bych to neresil, ty jsou problem samy o sobe. U sedmicek bych to resil.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

nerekl bych , ze je to jakykoliv problem v siti, sise bych to videl jak problem ve widlich , leva ruka nevi co dela prava
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

jistě, od odpůrce woken bych nic jinýho nečekal. Prostě má v síti bordel a sem tam něco nedojde. Věřte nebo ne když je něco někde blbě a nevíte o tom tak tenhle žlutej trojúhleník to pozná. Jo chápu aroganci ISPíků že oni přece chybu nemají... opak je pravdou. tečka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Nee, ono je to docela divny, kdyz ti to udelaji jedny widle a na jinem pc (vedle) to neudela. Nebo kdyz stale nacita adresu, ale pritom ji uz ma davno pridelenou.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

hapi píše:jistě, od odpůrce woken bych nic jinýho nečekal.

To neni o tom, ze jsme odpurci woken, to je o tom, ze jsme byli nuceni ty vista chvili pouzivat, takze vime jak (ne)funguji...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Hapi menej tárať a viac čítať.

Keby bol problém niekde po ceste tak by bol problem zrejme u všetkých klientov na danom AP. Čo nie je. Spomínal som, že ten istý problém má kamarát s DSL internetom na jeho notebooku nezávisle v práci aj doma. Je to problém systému, pretože keď pripojím ja svoj notas s WIN7, ziadny 3 uholnik nesvieti.

Známeho notebook sme mali u nás, dostal novú win7 64bit (na starej zmizli disky, mechaniky a samozrejme ten zlty 3 uholnik). Po nahodení nového systému to vydržalo 1 deň, potom mu začal svietit ten 3uholnik. Je to 99% problém dnu v systéme...len kde.
0 x

query

Příspěvekod query » 12 years ago

Jen se přidám do debaty,

začali jsme mít s trojúhelníčkem taky problémy. Už to registrujem na několika různých strojích. Většinou na verzích 64bit (win7). Ale zdá se mi, že to má souvislost s nějakou aktualizací. Začalo se to totiž objevovat cca před 3 měsíci a pozoruji to i na obou mých strojích(stejné win7 64bit).
Tipoval bych to na kombinaci "nějaká aktualizace" + avast free nebo něco podobného. Na NTB jsem si toho všimnul i v jiných sítích, než se běžně připojuju.

Možná by pomohlo to zadat do QOS.

Jen k tomu "očůrávání" proč se zabývat s změnou DNS? Můžu přeci udělat pravidlo, který mi přesměruje dotazy z té inkriminované IP na nějaý můj stroj a tam mu šoupnu nějaký můj TXT. Ještě můžu do svého DNS zadat statický záznam, aby to vyřizoval rychle.

Ještě jedna taková myšlenka... co když je ten jejich server přtíženej? :-D a vy hledáte chybu v síti.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Správne, všetky stroje ktore som spominal su 64bit win7. Chyba v sieti to isto nebude pretoze, znamemu to zacalo robit doma na DSL internete...v práci na DSL internete mu to nerobí :) ......nemam sajn co by to mohlo byt.
0 x

m3n

Příspěvekod m3n » 12 years ago

mam 7 64bit a tu ikonku jsem tam snad nikdy neviděl..
0 x

reset

m3n píše:mam 7 64bit a tu ikonku jsem tam snad nikdy neviděl..

ono je to prave , jak se ten system probudi a kterou nohou vykroci do sveta
0 x

query

Tak jenom doplním...
Zkoušel jsem si pravidlem zablokovat přístup na zmiňované stránky mrkvosoftu a zakázat stažení toho kontrolního souboru. A víte co? Nic se nestalo.
Tak jsem si začal hrát s omezováním různé komunikace a sledoval jsem, kdy to vyhodí trojúhelník. Kupodivu ho nevyhodil nikdy a to ani, když jsem nakonec odpojil kabel z WAN !!! Byl jsem píchnutej do RB 750, nastaveného jako NAT router zapnutý DNS a DHCP přiděluje počítačům jako DNS sebe.
Takže jsem došel k závěru, že Wokna si nekontrolují konektivitu nikde v internetu, ale na nejbližším DNS.

Hned jsem šel zkusit, jestli to udělá i na domácích routerech(konkrétně TP-LINK 741). A ejhle... při "stejné" konfiguraci (DNS server je router sám) to vyhodilo trojúhelník hned po odpojení kabelu.

Ví někdo, proč to s MK funguje i po odpojení kabelu? Žeby DNS cashe?
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 12 years ago

hmm... ako si to tu tak citam tak pouzivam na notasi prave win7/64bit, ma vsetky aktualizacie a problem s taky dacim som nikdy nemal... co sa tyka toho mk vs tplink, nema nahodou tp-link v sebe len dns forwarder a mikrotik dns-cache? to by vysvetlovalo preco sa trojuholnik ukazal... myslim ze pre rovnaku konfiguraciu by mal mat mikrotik len forward 53jky portu na dns a nie fungovat ako dns
0 x

query

jasné, nastavil jsem si mikrotik, jako bych ho nastavoval někomu domů nebo do kanceláře. Stejně tak i TP-Link.
Takže pokud bude v síti MK nebo jiné zařízení, které má DNS cashe, tak se zákazníkovi trojúhelník nezobrazí ani, když vypadne páteř :-)
0 x