❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kamerový systém - doporučení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: Kamerový systém - doporučení

Příspěvekod hapi » 12 years ago

net.work píše:dost rozplyvani... pred vlastnim pouzitim durazne doporucuji zkonzultovat kompatibilitu Vasich kamer s IPcorderem - ja na to doplatil - na onvif zapomente, neni to pouzitelne (oproti tomu synology vali pres onvif jak vztekle)...
A o aroganci obchodniho oddeleni koukaam se tady ani nezminuji radsi...
O delce reklamace 29dni radsi taky ne...

no já to chápu ale ty sis vlastně koupil kamery který v seznamu nemají. Já si koupil ipcorder a podle toho vybral kamery a na několik místech to jede totálně bez problému. Vycházeji mi se všim vstříc ale možná je to tak kvůli tomu že už jsme u nich toho mraky objednaly za tučný ceny. Předpokládám že si u nich nevzal pár kamer za 70 tisíc. Nikdy jsem tedy ani s obchodním oddělením nemluvil, mám kontakt na obchoďáka se kterym si vždycky napíšu pár řádků a vyřešíme to. I zápůjčka nebyl problém. No ale chápu že to může vyznít jako když Viktor mluví o alcomě :-D

Nicméně hračky typu synology na kamerovej systém nedoporučuju ale to je každýho věc. Synology + kamera je dobrá tak na domácí použití.

Snapshoty si nech posílat kamerou na ftp. A jsme u toho, když si koupíš shit kameru tak zapláčeš všude. Vždycky vybírám kamery extra pro lokace podle toho jakou scénu maji snímat. Dneska už jedině s h264 kvůli úspoře dat pro live view + zabraný místo na disku. Při 30 kamerách už je to extrém. Dál taky je třeba počítat s tim že i takový synology nemusí zvládnou obsloužit 30 kamer. Tady se taky jedná o to jaký kamery to jsou. Jde totiž o to jak složitá je obsluha konkrétní kamery pro server atd. atd..
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

jasne - ja uz sem pouceny z toho, nicmene slo mi predevsim o to, ze ONI maji problem v onvifu a zarputile tvrdi, ze nemaji, ze je problem kamer... Ale nema cenu to tu resit...
jinak toho syno na kamerach bych se vubec nebal, mam to jiz na 2 mistech a funguje to fakt skvele
0 x
Jan Ptáček

hapi

jo jistě že to funguje ale ne na 30 kamer!!!

to je jako tahat hlavní konektivitu PB M10.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

takze ubnt a airlive kamery tam nerozchodime? Kedze nie su v zozname....skusal to niekto? pretoze cena 220€ je viac nez priazniva za tu verziu na 4 kamery, prostredie sa mi tiez paci a o velkosti ani nevravim.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:jo jistě že to funguje ale ne na 30 kamer!!!

to je jako tahat hlavní konektivitu PB M10.

a proc ne jako? s tim neni absolutne problem... ty silnejsi syno sou stavene az na 50 1,3Mpx kamer - nevidim v tom problem
0 x
Jan Ptáček

net.work
Kontaktovat uživatele:

midnight_man píše:takze ubnt a airlive kamery tam nerozchodime? Kedze nie su v zozname....skusal to niekto? pretoze cena 220€ je viac nez priazniva za tu verziu na 4 kamery, prostredie sa mi tiez paci a o velkosti ani nevravim.

s ipcorderem zapomen...
0 x
Jan Ptáček

midnight_man

ach...diky za upozornenie.
0 x

hapi

od někoho jsem slyšel že to prý funguje. Čekám na jednoho testera až zpřístupní tu ubnt kameru a zkusim jí připojit na ipcorder ale nějak se neozývá.

Kamery co nejsou připravené pro tu pravou zabezpečovačku většinou v ipcorderu nemaji podporu to je fakt. Ovšem když už něco takovýho dělám tak pořádně.
0 x

midnight_man

hapi bohuzial je doba ked klient najprv pozerá po cene až potom po kvalite. Predvcerom som nacenoval kamerovy system do jednej prevadzky. NVRko a 4 IP kamery airlive, tusim okolo 800€? + - no a mi pani povedala ze jej ponukla ina firma 6 kamier a DVRko za 300€..to, že na tych kamerach bude vidiet makove hovno si nedala vysvetlit. Nepoznam ine NVR za cca 220€, ktore by bolo "user friendly" no musi to zrat minimalne UBNT kameru a nejaku inu kameru do 200€ s IR...ja poznam iba airlive.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

hapi píše:od někoho jsem slyšel že to prý funguje. Čekám na jednoho testera až zpřístupní tu ubnt kameru a zkusim jí připojit na ipcorder ale nějak se neozývá.

Kamery co nejsou připravené pro tu pravou zabezpečovačku většinou v ipcorderu nemaji podporu to je fakt. Ovšem když už něco takovýho dělám tak pořádně.

jestli chceš, 2 ubnt kamery můžu hodit na veřejku

jinak tu někdo psal, že ubnt chodí se synology, to je pravda??? byla by to bomba
0 x

midnight_man

keby ste overili IPcorder vs ubnt kamery bolo by to celkom fajn páni ;) :D
Nevie ten IPcorder zozrat kameru len cisto cez rtsp stream?
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 22 Nov 2012 13:03, celkem upraveno 1 x.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Ladik píše:Uz tam funguji i UBNT kamery, ty bazmeky levne, jedina skoda ze nemaji IR prisvit.
Ale musi se upravit konfig pro ne aby v menu pribyla.

řeč je o synology, chápu-li to správně, tak jak ten konfig upravit???? díky
0 x

hapi

midnight_man píše:hapi bohuzial je doba ked klient najprv pozerá po cene až potom po kvalite. Predvcerom som nacenoval kamerovy system do jednej prevadzky. NVRko a 4 IP kamery airlive, tusim okolo 800€? + - no a mi pani povedala ze jej ponukla ina firma 6 kamier a DVRko za 300€..to, že na tych kamerach bude vidiet makove hovno si nedala vysvetlit. Nepoznam ine NVR za cca 220€, ktore by bolo "user friendly" no musi to zrat minimalne UBNT kameru a nejaku inu kameru do 200€ s IR...ja poznam iba airlive.

no to neni zase tak pravda. Jako chápu že to je o něco dražší jenomže po měsíci majitel pozná první neduhy a střelil by se nejradši do hlavy. Jeden tady koupil typicky analog s tim jejich corderem. Tak se přišel pochlubit a setřel jsem ho ipcorderem s 1.3Mpix kamerami ne o moc dražší. Poměr cena/výkon hraje jasně pro vivoteky a ipcorder. Užitnou hodnotu taktéž. Na kolik že tě vyjdou licence do synology? A na kolik že tě vyjde to silný synology? To taky nejsou zrovna růžový ceny. Ale jasně, je otázka jestli to máš na hraní a chlubení že máš před barákem kameru a nebo skutečnej system pro skutečný zabezpečení nějakých objektů kde neexistují kompromisy a stojí na tom PCO případně pojištění objektu atd...
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

midnight_man píše:Nevie ten IPcorder zozrat kameru len cisto cez rtsp stream?

Neumí. To bylo právě to, co jsem řešil s tím arogantním obchoďákem. Kameru s podporou ONVIF ten IPcorder nepobral, tak jsem chtěl, aby se to prostě připojilo k RTSP streamu, který byl jednoduše dostupný, a nahrávalo. Dle obchodníka neřešitelný problém.
0 x

midnight_man

:roll: hold jednoduché veci musia byť vždy zložité...no a aká pekna škatulka to mohla byt
0 x