❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Tablet s LAN

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Tablet s LAN

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Blíží se Vánoce, a tak uvažuju, že bych si nadělil tablet...nikdo jiný to za mě stejně neudělá :-) Chtěl bych zřejmě nějaký s OS Android 4.x. Protože ale chodím k zákazníkům, kde je občas potřeba se připojit kabelem k LAN, musel by tohle tablet podporovat. Díval jsem se, že existují síťové karty do USB, namátkou např:

https://www.alza.cz/axago-ade-x1-d246593.htm

Nejsem si ale jistý, jestli by fungovaly ve spolupráci s tabletem. Předpokládám, že někteří z vás už tuhle záležitost někdy řešili, a proto mě zajímají vaše zkušenosti. Používáte to takhle někdo?
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

S ICS to funguje, ale chce to vyzkouset nebo najit konkretni tablet.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

DarkLogic

OK, takže tvrdíš, že by to jít mělo. Tzn. teď "jen" najít ochotného prodejce, který bude mít tablet a USB síťovku za rozumnou cenu a bude to možné u něho před koupí otestovat.

Btw. jen pro zajímavost - je nějaká šance, že by fungovala i kombinace iPad + nějaká připojitelná LANka?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

chlape, tohle je sice řešení ok ale nějak nechápu co s tím chceš dělat. Jakmile tam nepustim winbox tak to neni na servisování. To si radši kup nějakej netbook za 5 hadrů. Já chápu že tablet je dneska cool (i když nechápu proč když ergonomie jde do háje) ale na servisování mikrotiků je to v háji když nefunguje IP vrstva.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

DarkLogic

Tak ted jsem jeste o neco radeji, ze na siti nemam ani jeden Mikrotik :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

DarkLogic píše:Tak ted jsem jeste o neco radeji, ze na siti nemam ani jeden Mikrotik :)

+1
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Jak ty tablety teda všichni používají? Jako podložku pod kafe?
Kromě toho mikrotik má WebFig, nebo jak se to jmenuje, ne? Případně SSH/Telnet.
hapi píše:ale na servisování mikrotiků je to v háji když nefunguje IP vrstva.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

radekpaos

Příspěvekod radekpaos » 12 years ago

zkusil sjem několik kombinací tabletů a usb lan karet. nikdy jsem nenašel funkční řešení. od přehřívání až po totální kolaps systému. určitě doporučuji řpedem vyzkouišet konkrétní pár (myšleno tablet a USB karta) HW.
0 x

hapi

ludvik píše:Jak ty tablety teda všichni používají? Jako podložku pod kafe?
Kromě toho mikrotik má WebFig, nebo jak se to jmenuje, ne? Případně SSH/Telnet.
hapi píše:ale na servisování mikrotiků je to v háji když nefunguje IP vrstva.

nemluvim tady o běžných problémech ale o těch náhodných kdy je potřeba použít winbox a připojit se na macovku. Chápu že UBNŤáci tohle pochopit nemůžou ale když UBNT user neví jaká je IP jeho routeru tak je sluště řečeno v háji. Já vytahnu notebook, pustim winbox a vím o všech RBčkách na L2 vrstvě včetně toho že se na ně můžu připojit ať už mám jakoukoliv IP v PC. Už vidim jak na tabletu vyťukáváš IP na sítovku aby si se připojil na UBNT když nemáš po ruce DHCP atd... jako fuj tablet na servisy. Občas když je nouze tak používám telefon a taky to stojí za ho*no a pokud tam neni DHCP tak se o to ani nepokoušim protože to je na průstřel hlavy.

A ano, jako podložku pod kafe skončí dřív nebo později každej tablet :-)
0 x

DarkLogic

Hapi, je známo, že budeš muset přidat svůj názor, i kdyby se zde otevřelo téma jestli hoří hovno. Přesto tě ale požádám...pokud nemáš co přínosného říct k dotazu v prvním příspěvku, tak to tady prosím nekomentuj.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Jelikož mi dosluhuje služební 12" Fujitsu, taky teď plánuju nový tablet s dockem.
Myslím si na Iconia Tab od Aceru s win8 (potřebuju i winbox) a dokovací klávesnicí.
Má to ideální rozměry, hmotnost, výdrž a abgn wifi (5GHz wifi na Fujitsu mi několikrát hodně pomohla).
Ale protože nemá LAN a potřebuju taky chodit mezi klienty, chci to řešit travel AP/Routerem s baterií od tplinku,
který jednoduše nacvaknu na UTP a notebookem se budu připojovat k němu.
0 x
T-T

hapi

DarkLogic píše:Hapi, je známo, že budeš muset přidat svůj názor, i kdyby se zde otevřelo téma jestli hoří hovno. Přesto tě ale požádám...pokud nemáš co přínosného říct k dotazu v prvním příspěvku, tak to tady prosím nekomentuj.

jestli ti vadí poznámka toho co by měl takovej servisní tablet umět tak sorry, asi nejsme nalazeni na stejnou vlnovou délku ale to poznáš až v terénu ale hlavně že máš cool věcičku, že?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Což o to, MAC Telnet/Winbox je hodně killer feature. Pokud tedy nenarazíš na switch se storm control nebo na divnou verzi FW mikrotiku.

V každém případě by se mi líbil tablet co měl McKay z SGA. Ten ho připojil úplně všude a zjevně většinou drátem.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

hapi píše:
DarkLogic píše:Hapi, je známo, že budeš muset přidat svůj názor, i kdyby se zde otevřelo téma jestli hoří hovno. Přesto tě ale požádám...pokud nemáš co přínosného říct k dotazu v prvním příspěvku, tak to tady prosím nekomentuj.

jestli ti vadí poznámka toho co by měl takovej servisní tablet umět tak sorry, asi nejsme nalazeni na stejnou vlnovou délku ale to poznáš až v terénu ale hlavně že máš cool věcičku, že?

Tak respektuj jeho vlnovou délku a na chvíli zhasni pls.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

hapi

ludvik píše:Což o to, MAC Telnet/Winbox je hodně killer feature. Pokud tedy nenarazíš na switch se storm control nebo na divnou verzi FW mikrotiku.

V každém případě by se mi líbil tablet co měl McKay z SGA. Ten ho připojil úplně všude a zjevně většinou drátem.

to byly většinou delly který se normálně vyrábí ale jejich ceny jsou krutý. Je ale fakt že ty tablety jsou téměř nezničitelný. Ale dneska už se asi nevyráběji i když kdo ví. Nicméně jsem na ně jednou narazil a cena byla řekněmě větší než 50.000,-
0 x