Kdyby byl použit mikrotik, tak stačí udělat ssh tunel
ssh -L8080:ipzarizenibezbrany:80 admin@ipmikrotik
a pak stačí do prohlížeče dát 127.0.0.1:8080
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dá se dostat na zařízení bez nastavené gateway?
kdyby to byl mikrotik tak na něm zapnu proxynu... ha, to nikdo nečekal že? 
tohle je přesně ten důvod proč používáme mikrotiky. Žádný možná a kdyby... a aby, aby.

tohle je přesně ten důvod proč používáme mikrotiky. Žádný možná a kdyby... a aby, aby.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ti říkam, že si na ubnt pustím co chci. Paměti to má dost a neomezuje mě co mi zkompilujou kluci od Microtiku.
0 x
helapc píše:Ti říkam, že si na ubnt pustím co chci. Paměti to má dost a neomezuje mě co mi zkompilujou kluci od Microtiku.
Zdravím,
pokud ti pošlu malý soubor, jsi schopný ho do toho UBNT nahrát a spustit? Jak je to s kompilátorem z Cka?
Pokud se tedy dá soubor spustit, půjde to zařídit tak, aby se spustil ihned po bootu? Popř. tak, aby se spouštěl / vypínal z toho jejich UBNT web ovládání tlačítkem?
Dík, mpcz, 18.11.2012
0 x
Pošli mrknu, Web rozhraní vypínám. Zařadit to po startu, lze.
0 x
hapi píše:mpcz píše:helapc píše:Nemusíš to NATovat celý.
## oprava neexistujici gw
/sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -d "ip TPLink" -j SNAT --to "IP nadřazený router"
## eof
Zdravím,
sice tuším, ale můžeš to prosím trošku objasnit pro ty méně chápavé? Otestováno?
Dík, mpcz, 18.11.2012
vše co odchází na ip tplinku srcnatuj na ip routeru (maškaráduj).
Modelová situace: client1 ap client2 a u něj tplink,vše routované,na klientech NAT,z client1 se dostanu na network u clienta2,všechny zažízení co maj bránu u něj jsou dostupné. client1 má wan 192.168.1.7/24 a lan 192.168.3.0/24, AP má na wifině dva segmenty client2 je na networku 192.168.2.0/24 a má ip 2.23.je u něj NAT,na lan má 192.168.91.0/24 z LAN clienta 1 se dostanu na lan network 91 u clienta 2,čili routing je vpořádku.Teď mě teda zajímá zprávná konfigurace natu předpokládám na rb clienta.Zatím tam má jen jedno pravidlo srcnat out wlan 1 to adress 2.23 aby mu šel net.Teď teda přidám chain srcnat , out eth , srcnat to adress 2.23 ???
0 x
- midnight_man
Pokial mate na streche UBNT v router móde ziadny src nat vam v mk nepomoze. Toto je problem ktorý nás nasiera už pár rokov... Je kopa iných domácich AP, ktoré v bridge mode vedia zadat GW no vývojárom FW v TP linku to zrejme ešte nedošlo. Už sme tam viac krát písali, no je to tam horšie ako v Mikrotiku. Ani obraz ani zvuk.... 
jedine napchat nejake openWRT do tych TP linkov..skusal to niekto? Celkom by som na to pristal.

jedine napchat nejake openWRT do tych TP linkov..skusal to niekto? Celkom by som na to pristal.
0 x
neviem ake tplinky davas klientom, ale ja poslednu dobu tl-wr741n alebo nd. pred par tyzdnami som sa nasral a na jeden som pokusne dal openwrt. doma mi to bez problemov chodilo, tak som to dal teraz par klientom - zatial sa nestazuju. jedina nevyhoda je to, ze je to robota naviac.
0 x
- midnight_man
davame klientom tie iste...mas daku speci verziu openWRT pre tie TP linky?
0 x
midnight_man píše:Pokial mate na streche UBNT v router móde ziadny src nat vam v mk nepomoze.
no tak jistě když máš na střeše ubnt že nat v mkču ti nepomůže když tam mkčko nemáš

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
-
Na tp-link 841nd davam DD-WRT.ZAtim bez problemu.
0 x
midnight_man píše:Pokial mate na streche UBNT v router móde ziadny src nat vam v mk nepomoze. Toto je problem ktorý nás nasiera už pár rokov... Je kopa iných domácich AP, ktoré v bridge mode vedia zadat GW no vývojárom FW v TP linku to zrejme ešte nedošlo. Už sme tam viac krát písali, no je to tam horšie ako v Mikrotiku. Ani obraz ani zvuk....
Nikde jsem o Ubnt NEPSAL !!-Klienti jsou sxt a 493G,AP je X86 Celeron 600 všude MK,u klioše s sxt je na lance TP-LINK TL-WR340GD který v době instalace měl poslední orig fw,a ten je v bridge modu kde nastavení gateway nebylo !!!
Naposledy upravil(a) Hallo dne 20 Nov 2012 19:03, celkem upraveno 2 x.
0 x
- midnight_man
On ten post nebol urceny ako reakcia na tvoj prvy prispevok. Ludia citaju o src natoch na klientskych zariadeniach...podotkol som ze na UBNT to jednoduchym sposobom nepojde. Mozno by stalo za to, vytvorit iniciativu ktora by donutila TP link tam tu kolonku GW dopisat. Tie wifiny sa predavaju ako teple rozky, verim ze by to pre vyrobcu nebol velky problem.Hallo píše:midnight_man píše:Pokial mate na streche UBNT v router móde ziadny src nat vam v mk nepomoze. Toto je problem ktorý nás nasiera už pár rokov... Je kopa iných domácich AP, ktoré v bridge mode vedia zadat GW no vývojárom FW v TP linku to zrejme ešte nedošlo. Už sme tam viac krát písali, no je to tam horšie ako v Mikrotiku. Ani obraz ani zvuk....
Nikde jsem o ubnt NEPSAL !!-Klienti jsou sxt a 493G AP je X86 Celeron 600 všude MK !!!

0 x
tak nepoužívejte kombinaci UBNT + tplink. Existuje spousta jiných wifin kde brána nastavit jde.
kombinace Mikrotik + tplink bez brány = no problem
0 x
honzam píše:tak nepoužívejte kombinaci UBNT + tplink. Existuje spousta jiných wifin kde brána nastavit jde.
A můžeš mě konkrétně poradit v mém případě?Je to rozepsané o pár řádků nahoře.Jde mi o to aby to bylo dostupné z vnitřní sítě u klinta1.
0 x