❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pripojenie IPhone na 751u-2HnD

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
michal3315

Pripojenie IPhone na 751u-2HnD

Příspěvekod michal3315 » 12 years ago

Chcel by som vám poprosiť o radu pri riešení môjho problému.

Na mikrotik (v mode hotspot) sa mi vedia prihlásiť všetci klienti pomocou notebooku, telefonu (symbian). Ako náhle sa chce prihlásiť niekto pomocou mobilného telefónu IPhone už to nejde. Na DHCP serveri, ktorý je nakonfigurovaný na routerboarde, je vidieť že DHCP server pridelil IP adresu ale tu to končí. IPhone sa stále len pokúša prihlásiť k sieti, a napriek tomu že vo fáze prihlasovania do siete dostane IP adresu aj tak je prihlásenie neúspešné. Prihlásenie sa mi podarilo až v prípade, že som mikrotik reštartoval. Ale keď som sa vzdialil z dosahu siete a následne som sa opäť priblížil prihlásenie znova nebolo možné.
Nevie mi niekto poradiť, kde by mohol byť problém.
Vďaka MM
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Nastav si band na 2,4 b/g. Už to tu někdo reportoval. Na Nku s iphone je nemožné používat složitější kryptování, pokud tam nějaké máš, tak ho vypni nebo zkus použít pouze wep.
0 x

martynek

Příspěvekod martynek » 12 years ago

Já mám třeba iphone připojen normálně na N s WEP2
ale už jeden technik mi říkal že iphone neumí nějaké 2 kanály, které si už nepamatuju :(
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

martynek píše:Já mám třeba iphone připojen normálně na N s WEP2
ale už jeden technik mi říkal že iphone neumí nějaké 2 kanály, které si už nepamatuju :(

Pokud je iphone vyroben pro americký trh, tak neumí 12. a 13. kanál.
0 x