GRFS píše:Ano. Ztratovost, respektive opakovani prenosu ramcu, narust latence. Mimochodem -60dBm na 1,8km je celkem srandovni RX level, kdyz vezmeme v potaz prahovou citlivost RX pro 64QAM MIMO. V praxi to bude znamenat jedine to, ze spoj bude vyrazne nestabilni v zavislosti na utlumu prostredi. A 24GHz rozhodne neni 5GHz. Je treba pocitat s cca o 15dB vetsim mernym utlumem na 1km a navic s vyraznym vlivem vody, respektive destovych objektu. Paklize tam nebude rezerva alespon 20dB, nelze pocitat s rozumnou dlouhodobou stabilitou. A pak me take celkem pobavilo nastaveni vykonu TX. Je to vystupni vykon TX, nebo uz EIRP ? Tak jako tak vypocty nesedi s realitou, takze bud to zarizeni vysila vic a nebo ukazuje hodnoty +/- autobus.
Chybí mu tu tlačítko "To se mi líbí". Většina lidí tady odmítá použít hlavu (nebo aspoň kalkulačku) a spoj si spočítat. S jedním jsem vedl soukromou konverzaci - poté co jsem mu spočítal, že je někde mezi 40-50 db nad normou (myslel si, že je jen 10) konverzace skončila. Otázka je zda je smutnější, to že lidem je putna co provozujou nebo to, že vůbec netuší co provozujou.