❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

windows 7 - zlty trojuholnik (sietove pripojenie)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
midnight_man

windows 7 - zlty trojuholnik (sietove pripojenie)

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

nepozorujete u zakaznikov ze sa im objavuje znicoho nic pri sietovom pripojeni zlty trojuholnik? Internet ide, dns slape...no zobrazuje sa znak dostupnosti (iba lokalne). Už máme 3 také prípady...tak neviem či je to zhoda nahod alebo čo? dik
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

taky se nám to stávalo u jednoho klienta a odešel od nás kuli tomu... nepřišli jsme na to proč.... u konkurence má prý vše bez problémů...
Jediné co mě napadá, že se na trase někde musí vyskytovat PL....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

midnight_man

viem ze to robi aj znamemu na DSL internete...co sa PL tyka tak minimalny az ziadny....tadeto cesta nevedie.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

co vim, tak tohle byla specialita win vista - u 7 a 8 jsem to zatim nevidel...
0 x
Jan Ptáček

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

To je takovy problem neproblem.

Jednou jsem to resil zakazanim "automaticky vypinat zarizeni kvuli setreni baterie" v nastaveni HW

Jednou to delal FW kde zarizeni nemelo povoleny odchozi traffic do internetu celeho ale jen na urcite verejne IP (asi si windows zkousi sahnout na nejakou IP nebo neco podobneho) ale nezkoumal jsem proc, co a kam. + na jinem stroji se po disablovani Windows Firewallu toto ztratilo

Jedno monitorovaci oldschool zarizeni je pripojeno do MK pres 10M ethernet kvuli kompatibilite a kdyz tam pripojim NTB tak mam trojuhelnik taky.

U pracovniho pocitace mi to naskoci kdyz se pripojim pres Cisco VPN

Kolega mi ted rikal, ze to zna jako problem s proxy, ale ted nevi jestli to byla blbe nastavena proxy masina nebo blbe nastaveni na pc.

Nikdy jsem to neresil jako problem, ani nevim jak to funguje, ale jak ted vzpominam, tak je tech pricin asi vic :-)
A ted babo rad.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

midnight_man

Tak samozrejme internet ide...ale ludom to vadí, volajú a čakajú že to vyriešime :roll:
0 x

aliney

"jede vam internet?"
"ano"
"tak to neni chyba u nas, ale ve vasem pocitaci"
muzes jednoduse demonstrovat navstevou, zapojenim ntb se stejnym OS a poukazanim na to, ze "mi to jede bez trojuhelniku" a "mel bych, ale pro tentokrat vam vyjezd uctovat nebudu" ;-)
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Nebo jim tu ikonu schovej a mas klid.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

rekl bych , ze to je problem widli ,
celkem bezne vidam zlutej trojuhelnik nebo nacitani adres , prestoze ma vse nacteno a inet slape jako hodinky,
leva ruka nevi co dela ta prava (a obracene)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

DarkLogic

Btw. tady je popis, o co se vlastně Windows pokouší při zkoumání dostupnosti internetu:

http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 10%29.aspx

Zjednodušeně:

* snaží se stáhnout soubor http://www.msftncsi.com/ncsi.txt
* snaží se ověřit správný DNS překlad adresy dns.msftncsi.com
0 x

aliney

Hmmm takze to pujde oyebat, kdyz si nastavim staticky dns zaznam pro "dns.msftncsi.com" a nekam ulozim prislusny *.txt soubor .. zkousim to ted na Cisco vpn jak jsem jiz psal vyse a soubor je dostupny, ale dns neni = mam trojuhelnik , nastavil jsem na MK 172.17.0.28 dns.msftncsi.com , restartoval router a trojuhelnik je porad, protoze ted neni dostupny ten .txt soubor. Kdyz se jeste najde zpusob jak ho "dostat" sem, tak by to mohlo bezet jak ma a Rouchi si muze pretahnout zakaznika zpet.
To je ale blbost toto :lol:
Ten Wyndous mi pripomina nas statni system. Je to uplne nahovno, ale vsichni to proste musi mit (tech par co emigrovalo jsou linux a mac) :D
0 x

DarkLogic

Pouhé přesměrování na MK ti nepomůže, protože Windows ví, že na dotaz dns.msftncsi.com má dostat IP 131.107.255.255. Pokud dostane jinou/žádnou, je to chyba. Já bych se teda zaměřil spíše na to, proč tvé internetové připojení není schopno zajistit správně tyto dvě věci.

Pokud to ale chceš obchcávat, tak pak můžeš použít tento návod:

http://www.windows7hacker.com/index.php ... on-status/

To ale musíš udělat na každém Windows. Pokud tvůj případ je, že soubor si stáhneš, ale na DNS dotaz nedostaneš odpověď, tak do MK nastav natvrdo, že dotaz na dns.msftncsi.com má přeložit přímo sám MK na 131.107.255.255 a máš hotovo.
0 x

aliney

...tvé internetové připojení není schopno...

Ono ani neni moje, tady jsem na cizi pude a s VPN jsem dokonce na jinem svetadile a vsechny problemy s trojuhelnikem byly mimo mou sit, ja su klidny :-D Jestli se to nekomu objevuje na mojem pripojeni, tak o tom nevim. S tim prekladem to ale zkusim, kdyz uz jsem do toho zacal dlubat ;-)
0 x

DarkLogic

aliney píše:
...tvé internetové připojení není schopno...

Ono ani neni moje...

A jo, vlákno vlastně založil někdo jiný...ale dyť je to jedno... :-)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

aliney píše:Ten Wyndous mi pripomina nas statni system. Je to uplne nahovno, ale vsichni to proste musi mit (tech par co emigrovalo jsou linux a mac) :D

taktak, widle patri do hnoje

instaloval jsem dneska widle7-64 na jeden komp, ted se to aktualizuje (pred vypnutim pc) , jsem na 90 aktualizaci ze 124 , uz to bezi pres 4h , system fakt za vsechny prachy
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam