❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 12 years ago

rado3105 píše:beta 1.1 je von: http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=63001

hmm, jestli je to novejsi nez co mam - v1.1-beta1.14818, tak doufam, ze mi ji poslou.
uz jsem jim napsal na support..

Jap
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Rychlý dotaz. Můžete prosím někdo změřit průměr té větší paraboly?
airfiber.jpg
airfiber.jpg (30.8 KiB) Zobrazeno 2339 x

Díky
0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 12 years ago

honzam píše:Rychlý dotaz. Můžete prosím někdo změřit průměr té větší paraboly?
airfiber.jpg

Díky

mensi - prumer 300 mm
vetsi - prumer 420 mm
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Tak takhle to vypadá uvnitř:

http://www.digdice.com/wp-content/uploa ... ntro-1.jpg

http://www.digdice.com/wp-content/uploa ... ntro-2.jpg

Dneska k nám dorazily 4 jednotky a zítra se jdou dvě někam fouknout na test.
Celkem sem čučel jak ten chladič zezadu topí. Takže už chápu proč to baští 50W :D
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Krásné fotky. Koukám i4wifi už má na webu momentálně 25 spojů, tak uvidíme za jak dlouho se po nich zapráší :D . Ten přední radom - tu celistvou desku jste taky sundávali? Foto a postup jak to šlo by nebyl?
0 x

kure05

To jsou fotky z netu. U nás se to nerozebíralo. Se to poto a pak nám to neuznaj na reklamaci . . . :wink:
0 x

David2006

Ajo, no škoda taky jsem neměl odvahu :mrgreen: . Na jaké trasy to budete mít?
0 x

kure05

Jeden spoj bude z bodu A na bod B a druhej spoj bude z bodu B na bod C. Vzdalenost A - B je 1,4km a vzdálenost B - C je 1,8km.
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 12 years ago

Zkoušel již někdo přesto IPTV jestli to funguje nefunguje vubec nebo blbe?
realny rychlosti jsou teda 500mbps TCP FD? jakou to ma citlivost pro maximalni modulaci?

Dik
0 x

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

500Mbs je FullDuplex, ohledne IPTV se ptej v Jm-netu tam pres to jedou multicast IPTV a myslim, ze v pohode.
ohledne citlivosti se koukni do datasheetu tam je to pekne popsany
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 12 years ago

Diky jsem koukal do DS u i4 a tam to nebylo u ubnt samozrejme ano tusise kdy a pripadne s jakou citlivosti by měla byt ta 256QAM?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Leeonek píše:Změřte někdo skutečnou spotřebu když je to spojené, výrobci se v tomto ohledu nedá věřit, to všichni víme. Pokud má jednotka 50W tak to už opravdu na ty stovky metrů raději 700Mbit siklu.
Spotřeba je pro mě velice důležitý údaj, pokud dám 4 spoje, je to 200W jen za ty spoje. Čím to chcete živit a zálohovat? 200W má můj hlavní bod kde je GW, celkově 6 různých spojů a L2 switch. Myslím že nejsem zdaleka sám, kdo se u spojů dívá po energetické náročnosti.

Zdravím,
doufám, že jsem se nespletl, ale za 10 let mi vychází cena za spotřebu elektřiny okolo 30.000 Kč na jeden spoj s 2x 34W. Když pominu ten problém s potřebou obrovských baterií na zálohu, zvláště u hnízd, asi bych měl tuto částku zahrnout do úvahy o ekonomičnosti (ceně) spoje při porovnávání s jinými spoji. (Nevím, kolik tak berou ty jiné spoje, ale někteří to mají určitě změřené.)
mpcz, 15.11.2012
0 x

David2006

mpcz píše:
Leeonek píše:Změřte někdo skutečnou spotřebu když je to spojené, výrobci se v tomto ohledu nedá věřit, to všichni víme. Pokud má jednotka 50W tak to už opravdu na ty stovky metrů raději 700Mbit siklu.
Spotřeba je pro mě velice důležitý údaj, pokud dám 4 spoje, je to 200W jen za ty spoje. Čím to chcete živit a zálohovat? 200W má můj hlavní bod kde je GW, celkově 6 různých spojů a L2 switch. Myslím že nejsem zdaleka sám, kdo se u spojů dívá po energetické náročnosti.

Zdravím,
doufám, že jsem se nespletl, ale za 10 let mi vychází cena za spotřebu elektřiny okolo 30.000 Kč na jeden spoj s 2x 34W. Když pominu ten problém s potřebou obrovských baterií na zálohu, zvláště u hnízd, asi bych měl tuto částku zahrnout do úvahy o ekonomičnosti (ceně) spoje při porovnávání s jinými spoji. (Nevím, kolik tak berou ty jiné spoje, ale někteří to mají určitě změřené.)
mpcz, 15.11.2012

Za deset let bude 90-95% těch spojů v prachu (co to spočítat na 100 let bude srdíčko spokojenější :wink: ). Ale jako už je alternativa i v nižších pásmech (17GHz), sice dle normy tam hodíš na 1100m 2 bazény bez rezervy na únik signálu o 1,2m abys byl v normě a párkrát zakurvuješ než to dostaneš nahoru, ale si zvykneš :D . Za 10 let to možná vyjde tak na půlku té jedné strany za příplatek na ty bazény :lol: .

Ta spotřeba je na pikachu, ale asi ty dvě antény v sobě si něco papnou (49W). Zatím to řeším trakční baterkou a jetou UPSkou za pár korun, než to na ztrátách a elektrice přeplatím vůči XX tisíc poloprofi (BKE) řešení tak bude na trhu kdoví co - navíc pokud UPSka odejde pořídím/mám skladem za pakatel další. Není to elegantní, není to ani moc technické - ale není čas na hrdinství :lol: .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Ono obecně spoje mají delší životnost, počítat spotřebu hnedka na 10 let možná připadne trochu zcestné, ale myslím že některé spoje se tohoto věku s klidem dožijí. Mám na síti ještě staré desítkové M2/M3 spoje, mají přibližně 5-6 let, a podle mě je na síti ještě nějaký ten tok uživím. Pro pár klientů k vykrývacímu bodu, případně pro nějakého firemního klienta to může ještě další roky vesele sloužit. Pokud už by rychlostně nedostačovali (mají pouze 34Mbit) tak se ještě můžou nechat běžet jen jako záložní spoje pro některé lokality.
0 x