❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Tak nám zase zvedli DPH
Re: Tak nám zase zvedli DPH
až na to že počítáš pouze z toho co ti padne do kapsy. Já počítal že to procento padne do všeho, do kapsy i sítě. To je sakra rozdíl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:200,- kc naklady ? tak to bych to radsi prodal
Daň za agresivní rozvoj, technologické výhody vůči ostatním, kvalitní servis, ...
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
aha, pak je otazka co vse se pocita do nakladu na toho jednoho klienta no 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
však jsme se od začátku bavili o maržích.hapi píše:až na to že počítáš pouze z toho co ti padne do kapsy. Já počítal že to procento padne do všeho, do kapsy i sítě. To je sakra rozdíl.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
v souvislosti ze zvýšením DPH, jsem nechal udelat srovnaní H.V. v jednotlivých letech, zvýšení nepřímých nákladů vzrostlo od roku 2006 o 17,19%. bohužel trh s internetem, to vůbec nereflektuje, ba naopak, internet se zrychluje a zlevňuje!!!
Hrubá marže na službách v roce 2006 byla cca 80%, nyní je cca 58% . Síť jsme z počátku stavěli jen na Canopkách, masivně dotovali instalace. neuvěřitelné náklady. návratnost nákladů na instalaci i 14mes!!!!. dnes to je nemyslitelné.
Pravdou je, že z klientu připojených na canopce neutekl nikdo!, z cca 400 CNP SM neodešla za tu dobu ani jedna, servis skoro žádný. 2 roky provozujeme i UBNT, vše je zaplaceno v instalaci, ale náklady na servis vzrostli tak o 400%.
Tím jsem chtěl říct jen to, že kdyby se šlo po kvalitě a ne ceně, bylo by všem v tomto bussinesu lepe
ps: neplést si marži s přirážkou.
Hrubá marže na službách v roce 2006 byla cca 80%, nyní je cca 58% . Síť jsme z počátku stavěli jen na Canopkách, masivně dotovali instalace. neuvěřitelné náklady. návratnost nákladů na instalaci i 14mes!!!!. dnes to je nemyslitelné.
Pravdou je, že z klientu připojených na canopce neutekl nikdo!, z cca 400 CNP SM neodešla za tu dobu ani jedna, servis skoro žádný. 2 roky provozujeme i UBNT, vše je zaplaceno v instalaci, ale náklady na servis vzrostli tak o 400%.
Tím jsem chtěl říct jen to, že kdyby se šlo po kvalitě a ne ceně, bylo by všem v tomto bussinesu lepe

ps: neplést si marži s přirážkou.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OT : zajimave je jak provozovatele canopek stale tvrdi, ze je nulovy servis a naopak u ubnt maji stale nejaky servis ... mame ubnt jednotek tisice a servisy jsou sporadicke - spise zadne, neco je po bourkach, ale zadna hruza zaplat panbuh
... naopak tipky z 802.cz ( nasazeno tisice canopek ) tady vidim kolem canopek stale pobihat jak splasene psy 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:až na to že počítáš pouze z toho co ti padne do kapsy. Já počítal že to procento padne do všeho, do kapsy i sítě. To je sakra rozdíl.
Proboha. A o čem zde Mlho již od ráno hovoříme - o začatku píšu o MARŽI ! Hned na začátku jsem psal, aby sis pořádně přečet co píšu. Takhle se tu půl den dohadujem o hovně. Na to si fakt moc vážím svýho času. A pak nemám bejt sprostej.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Radek Úlehla píše:Viktor Novotný píše:200,- kc naklady ? tak to bych to radsi prodal
Daň za agresivní rozvoj, technologické výhody vůči ostatním, kvalitní servis, ...
Radku menší omyl - rozvoj jde až z tý marže !
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:200,- kc naklady ? tak to bych to radsi prodal
Pochybuju že někdo má nějak výrazně nižší, při zachování určité kvality. Buď kecá, nebo je neumí spočítat. Ale pokud ano, rád se nechám poučit.
jinak je jasne, ze zvyseni dph se nas dotkne, nicmene porad povazuji za dobry PR napad nezdrazit a naopak toto vyuzit v PR kampani ... samozrejme zvazujeme domaci uzivatele tedy neplatce dane ... u platcu je situace jina, tam mam take uzavreny smlouvy na castky BEZ DPH
Já to rozhodně neudělám. Od roku 2007 jsme zdražovali 2x a nikdy mi to pokles klientely nepřineslo. Co je dobrého, na snížení marže mezi 10-20 procenty moc dobře nechápu, ale už jsme to tu psal. Každý svého štěstí strůjce.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
co se tedy pocita do tech "nakladu" at to tedy spravne spocitam
edit : mel jsem za to, ze naklady jsou pro jednoho kliose : cena spoje na sajt kam je pripojen + cena hw sajtu a vlastne cena hlavniho sajtu delena vsema kliosema ... plus naklady prubezne jako je elektrika a najem ?
edit : mel jsem za to, ze naklady jsou pro jednoho kliose : cena spoje na sajt kam je pripojen + cena hw sajtu a vlastne cena hlavniho sajtu delena vsema kliosema ... plus naklady prubezne jako je elektrika a najem ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:OT : zajimave je jak provozovatele canopek stale tvrdi, ze je nulovy servis a naopak u ubnt maji stale nejaky servis ... mame ubnt jednotek tisice a servisy jsou sporadicke - spise zadne, neco je po bourkach, ale zadna hruza zaplat panbuh... naopak tipky z 802.cz ( nasazeno tisice canopek ) tady vidim kolem canopek stale pobihat jak splasene psy
na jednom CNP clusteru jsem mel uptime 648 dní, kolikrát za tyden se hrabes v UBNT?
ono nemít zkusenost, chápu že ti přijde že je servis v poho !
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
taky mam takove uptime .. divne co ? ... a fakt se nehrabu, nejak nemam cas pro samou novou vystavbu .. ale podle dohledu vse ok 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:co se tedy pocita do tech "nakladu" at to tedy spravne spocitam
Prostě všechno co tě získání, provoz a udržení klienta stojí:
- zařízení rozpočítané na svoji morální/fyzickou životnost + technici + jejich prostředky, ...
- AP a páteře + technici co se o ně starají, nájmy
- core, konektivita
- služby nutné k provozu, lidské zdroje - DNS, SMTP, DHCP, ...
- servis, call centrum, ...
- fakturace, administrativa
- pohledávky, vymahači
- marketing, retence, ...
a případně spousta dalších věcí, zaleží jak máš firmu postavenou
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
"retence" prosim vysvetli ... zatim tohle slovo bylo pro mne jen sproste slovo O2, kdy se snazi udrzet klienta za kazdou cenu
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education