sorry ale čim víc budeš mít nákladů jako podnikatel tim menší budeš mít propad zisku tím že zvýší DPHčko. Já počítal ten nejhorší způsob kdy máš obrovskej zisk a DPH si zpětně nemůžeš odečíst/uplatnit.
360 koncová cena s DPH, 300 bez DPH, nezvedám koncovou cenu, tedy snižuju na 297,52 Kč
a) náklady 200 Kč bez DPH, původní hrubá marže 100 Kč -> nová 97,52 Kč, tedy snížení hrubého zisku o 2,48 %
b) náklady 250 Kč bez DPH, původní hrubá marže 50 Kč -> nová 47,52 Kč, tedy snížení hrubého zisku o 4,96 %
c) náklady 280 Kč bez DPH, původní hrubá marže 20 Kč -> nová 17,52 Kč, tedy snížení hrubého zisku o 12,4 %
tady se bavím dopadu jednoprocentního zvýšení DPH, při zachování koncové ceny pro neplátce DPH - tedy běžného zákazníka. Kde mám to 1.5 procenta ?
V případě hapiho 290 Kč s DPH - snížení fakturované částky z 241.66 na 239.66. Při nákladech 200 Kč bez DPH je to snížení marže z 41.66 na 39.66. Tedy propad 4.8 procenta.
Neuvažujeme inflaci ani zvyšení ostatních daní a nákladů, valorizaci mezd, atd - které jsou podstatně větší.
Myslím, že tohle už musí být křišťálově jasné.
Stačí ?
P.S. K čemu potřebuješ učetní ? Tohle nemá s účetnictvím nic společného.
P.P.S. V čem je takový problém, říct si za službu odpovídající peníze ? Proč je to pomalu sprosté slovo ?
P.P.P.S. Oni v tom O2 nebo UPC nejsou zas takový trotlové a velmi dobře vědí, proč zdražují.
P.P.P.P.S Nepište mi, že všichni zlevňují, když dva největší hráči na trhu dělají přesný opak !!!