❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Tak nám zase zvedli DPH
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tak nám zase zvedli DPH
tak hlavne ted me doslo, ze lidi budou chodit a chtit ZLEVNIT ! jde preci o snizeni z 20% na 17,5% !!
alespon do doby nez bude platne zvyseni na 21% ... coz jeste neni a do konce roku se nestihne

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
vidite, my jim to jajko sdruzeni zlevnime z 20% na 0%, staci prejit, nebo z 21% na 0% ? ... me to je butr, tomuhle statu nedam uz ani korunu navic , mamlaSStatu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
neboj, taky na tebe dojde, je to jen docasny stav nez te FU donuti danit ...
na nas doslo uz pred lety 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Ale jakpak to, co jste byli, atd,atd?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
byly a jsme stale OS, jen jsme po zasahu FU platci dph ... vic v SZ
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
zubodravec píše:Argument pro marketing. Co vim tak velci hraci zdrazuji jako je UPC.
Asi si soupnu na letak ze nezdrazujeme.
Protože ti velcí mají rozum ! Ono pánové službu nezdražuje jen DPH o 1%, ale rapidně jde nahoru daň za zelenou energii (v řádu desítek procent), je tu nějaká inflace (odhad 4 procenta), zdražuje se dálniční daň (pardon - poplatek), v principu stoupají platy, zdražily pohonné hmoty a takhle bych mohl pokračovat. Abych řekl pravdu nenapadá mě cokoli, kde by to bylo naopak.
Když to sečtete, bude to dělat minimálně 6 procent - což je při běžných cenách a nákladech cca 20 procentní propad marže.
Pokud neplánujete zdražit znamená to:
a) máte dnes takovou marži, že vám na nějakých 20% nezáleží (v tom případě gratuluju a smekám před Vámi)
b) už jste zdražili ! (Gratulace, můžu k Vám chodit pro prognózy ?)
c) sice si výše uvedené uvědomujete, ale nejste ten zlý a hloupý operátor, který tomu vůbec nerozumí. Co mi na nějakých procentech záleží. Hlavní je, že mě to baví a klienti jsou spokojení. (Střelte to co nejdřív O2. Dokud máte co.)
d) O čem to ten vůl proboha mele ? (Střelte to co nejdřív O2. Dokud máte co.)
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hele do jiste miry, je to otazka dobreho PR, info, ze ty jsi ten dobry co nezdrazil dokaze prilakat desitky klientu ... a to muze byt vyhoda 
ze se zdrazuje vsechno a porad ? no to se deje furt ... to by se pak muselo zdrazovat stale i u nas, jenze tenhle bussiness je do jiste miry pokriveny a paradoxne se spis zlevnuje, nebo zrychluje za stejny prachy ...

ze se zdrazuje vsechno a porad ? no to se deje furt ... to by se pak muselo zdrazovat stale i u nas, jenze tenhle bussiness je do jiste miry pokriveny a paradoxne se spis zlevnuje, nebo zrychluje za stejny prachy ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
lwq píše:Dulezita pro nas je predevsim jedna vec ... Diky zmene DPH meni ceny o O2 a podobni vydridusi ... Takze lze bez smluvni pokuty s nimi ukoncit smlouvu ... To uz tyden cpu do lidi co chtej k nam, ale maji zatim O2 ... A uz asi 20tka ma podanou zadost o ukonceni k 1.1.2013. Je to oficialni, prise to v poslednim vyuctovani primo O2 ...![]()
Prosím mohl by jsi to naskenovat a hodit přímo sem na forum? Stačí jenom ta fráze kde píšou ohledně té výpovědi.
Díky
0 x
tady je nejake to info
http://druhypohled.blog.mobilmania.cz/2012/11/o2-chysta-zmenu-cen-odstoupeni-umozni-bez-sankci/
http://druhypohled.blog.mobilmania.cz/2012/11/o2-chysta-zmenu-cen-odstoupeni-umozni-bez-sankci/
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:hele do jiste miry, je to otazka dobreho PR, info, ze ty jsi ten dobry co nezdrazil dokaze prilakat desitky klientu ... a to muze byt vyhoda![]()
Lets do some math. Mám dejme tomu 5 000 klientů, moje hrubá marže je cca 100 Kč. Operuji tedy s 6 miliony ročně hrubého zisku. Z toho jde rozvoj firmy, investice, atd. Ze zbytku daně. Pak mi možná něco zbyde. To ještě neznamená, že mám v pořádku cashflow (odpisy, neplatiči). Nezdraží a reálná hodnota hrubého zisku mi klesne o 20 procent, tedy 1,2 mil. Je hezké, že mi to přinese několik desítek zákazníků, dejme tomu rovnou stovku. 5100 x 80 Kč x 12 měs je cca 4.9 mil.
V kterém případě jsem na tom líp ? Je důležitý počet zákazníků nebo ziskovost firmy ?
Viktor Novotný píše:ze se zdrazuje vsechno a porad ? no to se deje furt ... to by se pak muselo zdrazovat stale i u nas, jenze tenhle bussiness je do jiste miry pokriveny a paradoxne se spis zlevnuje, nebo zrychluje za stejny prachy ...
Tohle je velmi zjednodušující a v principu to není zase až tak pravda. Říct, že business je pokřivený, je čistý alibismus. Pokřivená může nabídka některého z competitorů - hlavně někoho z nás.
Poslat firmu do .... je každého svobodná volba. Aspoň se trh vyčistí.
0 x
hmm jistě, ono se zvedne DPH o jedno procento a ty přijdeš o 20 procent... jistě ty voe to jsou počty.
Co třeba že ti stát o 1 procento víc vrátí na DPH? Typickej čech, vidí jenom tu horší stránku a odmítá mluvit o těch druhých.
Co třeba že ti stát o 1 procento víc vrátí na DPH? Typickej čech, vidí jenom tu horší stránku a odmítá mluvit o těch druhých.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Hapi, jasně jsi se vymezil do kategorie d) co to ten vůl (tím jsem myšlen já) proboha mele. Ne že bych to nečekal. Pokud chceš nějak rozumně diskutovat, stačí si něco zjistit o pojmech jako je inflace, nominální a reálná hodnota, přímé a nepřímé daně, obrat, marže, hrubý a čistý zisk, daňový systém ČR. (Můžu ti domluvit i školení, samozřejmě není zdarma). V tomhle případě pouze působíš jako trotl, kterej do všeho kecá, aniž by tomu rozuměl.
P.S. Ono stačí umět číst a pořádně si přečíst co jsem nahoře napsal, výpočet ztráty 20 procent hrubé marže při zachování ceny tam je jasně naznačen a kdokoli s IQ nad 80 by se k tomu číslu měl dokázat dopočítat. Samozřejmě se může lišit, dle fungování firmy každého soudruha. U nás je to něco okolo těch 20 procent.
P.S. Ono stačí umět číst a pořádně si přečíst co jsem nahoře napsal, výpočet ztráty 20 procent hrubé marže při zachování ceny tam je jasně naznačen a kdokoli s IQ nad 80 by se k tomu číslu měl dokázat dopočítat. Samozřejmě se může lišit, dle fungování firmy každého soudruha. U nás je to něco okolo těch 20 procent.
0 x
jo ano jistě, člověk kterej má maturitu z ekonomiky o tom vůbec nic neví. To co si tady vyjmenoval ty je ničemu. Všechno se mění ale net se nezdražuje, to je realita. A najednou přijde +1% DPH a ono se to najednou všechno zdraží o 20%? jakto? jakto že se to celou dobu nezražovalo o desítky procent a najednou když se má změnit jedno procento to vylítne o 20? blbost voe. Nikdo z ISPíků nereflektuje inflaci atd.. a najednou při změně jí reflektuje? to je dost povrchní a jenom to dokazuje že ISPík se chce o něco víc nažrat... pak přijde o zákoše.
Nakoupim věci o 1 procento dražší. Prodám je s 1 procentem na víc. To co zbude je o jedno procento menší. Kde je 20 procent?
Nakoupim věci o 1 procento dražší. Prodám je s 1 procentem na víc. To co zbude je o jedno procento menší. Kde je 20 procent?
0 x
předchvílí jsi říkal že nebudeš zdražovat net. to je hlavní věc, kterou prodáváme. takže nakoupíš o 1% dráž, prodávat budeš za stejno = Marže ti klesnou o několik procent, podle toho jak to máš nastavené.hapi píše:Nakoupim věci o 1 procento dražší. Prodám je s 1 procentem na víc. To co zbude je o jedno procento menší. Kde je 20 procent?
souhlasím se štěpánem
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
ok, nakoupim konekt za 40.000,- s DPH. jo sorry tak 40.400,- 
prodám 500 lidem po 300,- furt stejně = 150.000,-
pokud vemu 1 procento ze 150.000,- což je cca 1500,- plus 400,- na víc za konekt takže jsem prodělal 1.900,- což je celkem cca 1.5%. Jé to je fakt 20%.

prodám 500 lidem po 300,- furt stejně = 150.000,-
pokud vemu 1 procento ze 150.000,- což je cca 1500,- plus 400,- na víc za konekt takže jsem prodělal 1.900,- což je celkem cca 1.5%. Jé to je fakt 20%.
0 x