❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SXT G-5HnD L4
- stouracpetr
Re: SXT G-5HnD L4
Dva z vas uz se ozvali,prozatim dekuji za dalsi nabidky,verim ,ze to zvladnou..
0 x
Mereni zisku SXT a StationBox Mikro provedene dne 10.11.2012 p.Stouracem
SXT 5HnD
Drobne doplneni k mereni zisku SXT: Mikrovlnny detektor HP 33330B nebylo mechanicky mozne pripojit primo na desku plosneho spoje anteny,byly pouzity propojky ze semirigidniho kabelu v delce 16 cm s celkovym utlumem cca 0,8 dB.
U originalu SXT jsou mezi antenou a RB xxx pouzity kratke mosazne koaxialni propojky s predpokladanym utlumem cca 0,1 dB,rozdil + 0,7 dB je treba pripocist k namerenemu zisku SXT.Maximum se tedy bude blizit 15 dBi.
Station box mikro
SXT 5HnD
Drobne doplneni k mereni zisku SXT: Mikrovlnny detektor HP 33330B nebylo mechanicky mozne pripojit primo na desku plosneho spoje anteny,byly pouzity propojky ze semirigidniho kabelu v delce 16 cm s celkovym utlumem cca 0,8 dB.
U originalu SXT jsou mezi antenou a RB xxx pouzity kratke mosazne koaxialni propojky s predpokladanym utlumem cca 0,1 dB,rozdil + 0,7 dB je treba pripocist k namerenemu zisku SXT.Maximum se tedy bude blizit 15 dBi.
Station box mikro
Naposledy upravil(a) honzam dne 12 Nov 2012 11:18, celkem upraveno 1 x.
0 x
Vyzařovací diagramy máte také? Kdyžtak doplním
0 x
honzam píše:Vyzařovací diagramy máte také? Kdyžtak doplním
Ano, na tie vyzarovaky som sa hlavne tesil.
0 x
- stouracpetr
Pred chvili jsem skoncil mereni,kontroloval jsem jeste,zda rozdil ve zisku v H a V polarizaci u StationBox Micro nebyl zpusoben chybou v MMCX pigtailech,ktere vyrobce k zarizeni dodava.I kontrolni mereni v dilne prokazalo podstatny rozdil ve zisku v H a V polarizaci,nevhodne usporadani mikropaskoveho vedeni pro horizontalni polarizaci se projevi nejenom snizenim zisku,ale i deformaci vyzarovaciho diagramu[vyrazny postranni lalok].
Vysledky Vam odeslu k uprave popisu za chvili.
Vysledky Vam odeslu k uprave popisu za chvili.
0 x
Už se těším na výsledky, ale zjevně ani jedno žádná hitparáda.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Na SXT se me libi, ze signal na obou polarizacich je temer stejny.
U StatinBox micro ze sila signalu je super, akorat, ale jenom v jedne polarizaci coz je skoda
U StatinBox micro ze sila signalu je super, akorat, ale jenom v jedne polarizaci coz je skoda

0 x
o jake dalce se bavime ? mam cca. 200-300m od AP 2 lidi, jeden s SXT, druhy StatinBox micro s RB711- 5HnD a signaly maj : -50/-47 & -51/-49 u SXT a -54/-52 & -57/-56 u StatinBox micro. To se resi ty 3-4 dbi ?
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Vyzařovací diagram SXT 5HnD změřený panem Štouračem
zde ještě odkaz na měření výrobce (MK)
http://routerboard.com/pdf/318/sxt-patterns.pdf
Naposledy upravil(a) honzam dne 12 Nov 2012 11:18, celkem upraveno 2 x.
0 x
Tak to vypada dost slusne.
Jeste by to chtelo zmerit OmniTik a budu spokojeny
Jak vyzarovak, tak silu signalu 
Diky za predchozi mereni pane Stourac.
Jeste by to chtelo zmerit OmniTik a budu spokojeny

Diky za predchozi mereni pane Stourac.
0 x
Omnitik bych radši ani neměřil, tam nelze čekat něco rozumné. V ČR si to stejně do města nikdo nedá. Ledo do horní dolní kde není jiný ISP
0 x
honzam píše:Vyzařovací diagram SXT 5HnD změřený panem Štouračem
Good job,ale este by to chcelo vysvetlit polopate na co sa pozerame nam blbjejsim

0 x
- stouracpetr
honzam píše:Mereni zisku SXT a StationBox Mikro provedene dne 10.11.2012 p.Stouracem
SXT 5HnD
Station box mikro
U StationBox Mikro byly pri mereni pouzity MMCX-MMCX pigtaily,ktere jsou soucasti dodavky -korekce neni treba provadet.
0 x