❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký mikrovlnný spoj je nejlepší ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Honza006

Jaký mikrovlnný spoj je nejlepší ?

Příspěvekod Honza006 » 12 years ago

Jedná se mi o spoj na 5km o kapacitě 350Mbps ve volném nebo placeném pásmu.
:D

Děkuji
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Jaké manželky jsou nejlepší? Hubené, tlusté, blonďaté či snad brunety? :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Provokace?
Na takhle obecně položenou otázku se nedá odpovědět a pokud nebudeme mít více informací od autora, tak to bude flame.
Zdržte se tedy komentování dokud autor nezmíní více informací podle kterých by se dalo rozumně poradit.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Honza006

Honza006 píše:Jedná se mi o spoj na 5km o kapacitě 350Mbps ve volném nebo placeném pásmu.
:D

Děkuji

Tomáš Břinčil píše:Provokace?
Na takhle obecně položenou otázku se nedá odpovědět a pokud nebudeme mít více informací od autora, tak to bude flame.
Zdržte se tedy komentování dokud autor nezmíní více informací podle kterých by se dalo rozumně poradit.

Pokusím se upřesnit :
potřebuji zkušenosti s Full Duplexním spojem, který funguje na 5km a přenese 350Mbps.
Doufal jsem, že na základě Vašich zkušeností vyberu ten nejlepší.
V úvahu beru kvalitu vs cenu.

Stačí toto upřesnění ?

Děkuji
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

No ještě záleží jestli bys snesl větší antény 90-120cm a tak... . Každopádně chceš zkušenosti, ale ty s low cost Mercedesem iPasolink 100E od NECu tu moc diskutujících mít asi nebude :lol: .
http://www.fritak.cz/produkt/120-NEC-iP ... /index.htm

Za zmínku stojí i jiná provenience třebas RACOM (Summitd,Alcoma ať nežeru:) ) v 17GHz (dražší, antény s 60cm na hraně/zahranou ale zase volné pásmo). A pokud chceš Ericcsona jak jsi jej v jiném threadu posílal tak může být v 32GHz i on. Tak mě napadá ještě si zvolit vlastní preferenci jestli FOD nebo IDU+ODU.
0 x

Honza006

David2006 píše:No ještě záleží jestli bys snesl větší antény 90-120cm a tak... . Každopádně chceš zkušenosti, ale ty s low cost Mercedesem iPasolink 100E od NECu tu moc diskutujících mít asi nebude :lol: .

Za zmínku stojí i jiná provenience třebas RACOM (Summitd,Alcoma ať nežeru:) ) v 17GHz (dražší, antény s 60cm na hraně/zahranou ale zase volné pásmo). A pokud chceš Ericcsona jak jsi jej v jiném threadu posílal tak může být v 32GHz i on. Tak mě napadá ještě si zvolit vlastní preferenci jestli FOD nebo IDU+ODU.

Díky za info.
Určitě venkovní minipojítko
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Honza006 píše:
David2006 píše:No ještě záleží jestli bys snesl větší antény 90-120cm a tak... . Každopádně chceš zkušenosti, ale ty s low cost Mercedesem iPasolink 100E od NECu tu moc diskutujících mít asi nebude :lol: .

Díky za info.
Určitě venkovní minipojítko

Tak pak ten Ericcson (zkus kolik stojí licence na 350Mbs a jestli k tomu dostaneš soft, je-li třeba). I když být to na mě beru NEC :D .Ta cena je tam na tu kapacitu pro koncáka dost příznivá, značkovější asi nenajdeš :mrgreen: (leda v Polsku :lol: ) , ale nejsou zase moc ještě reference :D .
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 12 years ago

Ano, provokace - viewtopic.php?f=28&t=10613
0 x
Dan Skoupý

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ocior píše:

Ano, provokace - viewtopic.php?f=28&t=10613

Právě, že jsem si toho všiml :lol:
0 x

Honza006

zajímají mě zkušenosti uživatelů různých pojítek.
O kvalitě MINI-LINKu jsem přesvědčen a nechci to nikomu podsouvat, proto jsem zadal takto obecnou linku.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Honza006 píše:zajímají mě zkušenosti uživatelů různých pojítek.
O kvalitě MINI-LINKu jsem přesvědčen a nechci to nikomu podsouvat, proto jsem zadal takto obecnou linku.

Přijde mi to stejné jako by se prodejce Škodovek ptal jaký auto je nejlepší.

Tahle diskuze mi přijde nesmyslná, každá konkrétní situace má takové požadavky, že na ní sedí několik typů spojů několika výrobců.
Zároveň věřím, že každý větší výrobce pojítek pokrývá celé spektrum použití, takže na konkrétní případ existuje určitě konkrétní řešení od každého výrobce.
Jo, každej ti tohle může dát do kalkulačky na stárnkách "dosaď výrobce", ale vždycky to bude mimo jiné o osobní preferenci výrobce.

Osobně bych šel do aviata z anyplication.
0 x

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

Honza006 píše:zajímají mě zkušenosti uživatelů různých pojítek.

vsechny FOD od dobrych vyrobcu jsou dobra, co vic k tomu chce slyset.
zalezi jakou chces frekvenci, pokud:
17Ghz tak mas na vyber - Racom, Alcoma, SaF, Siae, Summitd
24Ghz - UBNT, Alcoma, Saf, Siea, Summitd, Trango
licence tak tady je tech vyrobcu uz mrak:
Exalt, Nec, Dragon, Aviat, Erik, Siae, Saf, Alcoma .....
urcite jsem na spoustu vyrobcu zapomnel :-)

vsechny pojitka prenesou 350mbs a +- zvladnou 5km (zamerne nic nepisu o EIRP v 17 a 24Ghz)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Honza006: uprimne nevim co chces slyset, jako ze to co prodavas je nejlepsi nebo co?
0 x