Nejdelší zafouknutá vzdálenost byla asi 500m. Před týdnem jsem foukal v ulici sedm úseků, 2vl. kabel, vzdálenosti od 210 do 300m, práce asi na 3 hodiny.
kuba_lysa píše:Přidám sem ještě obrázek naší foukačky. Je to tak trochu provizorium ve stádiu testování, ale už ho používám skoro dva roky a zatím nebyl čas ho udělat hezčí. Foukám nejvíc 2vl. a 4vl. mikrokabel AKSH do trubiček 7/3,5mm a taky jsem s ním foukal 12vl. mikrokabel AKSH do trubiček 10/5,5mm. Kompresor "číňan" za 3000,- zatím vždycky stačil![]()
Nejdelší zafouknutá vzdálenost byla asi 500m. Před týdnem jsem foukal v ulici sedm úseků, 2vl. kabel, vzdálenosti od 210 do 300m, práce asi na 3 hodiny.
Atanono píše:Ty kolečka slouží k tomu, aby jste kabel strkali do trubičky?
Neutíká Vám vzduch trubičkou u koleček? Po kolika metrech si to začne "brát" kabel?
kuba_lysa píše:Na odvíjení HDPEček jsem si udělal stojan a dva držáky na smotky. Stačilo pár jeklů, trubka, roxory a jeden šikula se svářečkou. Mám to udělaný tak, aby se mi stojan vešel na káru za auto. Dělá se s tím parádně, 200 i 300m smotky HDPE 40 se odvíjí jedna báseň.
Radek Úlehla píše:Můžeš nám ukázat fotky? Také jsme foukali hobby kompresorem, také to jde, jen jsme měli relativně slabý s 50l zásobníkem, sice to trvalo o něco déle, ale taky se to dalo. Ruční posun je bohužel zatím součástí. Už mám nějakou dobu v hlavě nápad, jak vyřešit posun s měřením. Existují protahovací měřidla délky kabelů, které sice nemají vlastí pohon, ale to už je otázka pár úprav. Min. se lze nechat inspirovat jejich jednoduchou ale efektivní konstrukcí.
a já proč nám na pískovišti zmizel kolotočkuba_lysa píše:Našel jsem ještě jednu fotku z "akce", odvíječ tam je vidět o kus líp. Spodní rám asi 160x120cm je svařenej z jeklů, na tom je trn-silná trubka a na ní jsou nad sebou dva "kolotoče" z roxorů. Samotný odvíjení chráničky zvládne i jeden člověk, naložení je práce pro dva.
Radek Úlehla píše:Nenapadlo Vás postavit celistvou trasu spojkami na trubičky? Než to takhle v každé šachtě vytahovat a zatahovat? Pak se to totiž dá foukat v kuse.
halamicek píše:než se takto s tím dělat, tak mi přijde rozumnější zavolat si profi firmu a mám to za dopoledne hotové. Dokonce i bez prořízlé chráničky.