"Znalost českého jazyka slovem i písmem podmínkou"
Já když jsem požadoval aby zaměstnanec uměl číst, psát a porozumněl psanému textu tak mi obratem volala paní z pracovního úřadu, že prý jsou mé požadavky diskriminační a donutila mne je změnit

lukasw píše:tak jak Vám tahle podmínka projde , to opravdu nevím :
"Znalost českého jazyka slovem i písmem podmínkou"
Já když jsem požadoval aby zaměstnanec uměl číst, psát a porozumněl psanému textu tak mi obratem volala paní z pracovního úřadu, že prý jsou mé požadavky diskriminační a donutila mne je změnittakže takhle jsme na tom na Ostravsku.
aliney píše:Ale anglictinu / nemcinu si narokovat muzes... spis bych rekl, ze pani z uradu by potrebovala dokoupit vypocetni kapacitu. A hadal bych se s nima
BTW - kdyz uz jsme u te diskriminace, dalo by se nejak "nediskriminacne" formulovat, ze uprednostnuji vyleceneho drogoveho zavislaka? Je/bude na ne ted podpora od statu 12000,- na mzdu
Hledam cloveka na jakykoli pracovni uvazek (tim, ze nechci plny uvazek je to nedyzkriminacni doufam), ktery mluvi alespon trosilinecku anglicky (cesky nemusi umet ani zbla), nejlepe pokud je to cigan nebo asiat (cesi maji minus body za narodnost) a uprednostnuji vylecene drogove zavislaky (maji zase body k dobru).
Delat nemusi nic, nerad bych chtel po nekom praci, kterou neumi a tim padem bych jej dyzkrymynoval vuci tem, kteri se v mladi ucili a chteji to nekam dotahnout.
aliney píše:ze uprednostnuji vyleceneho drogoveho zavislaka? Je/bude na ne ted podpora od statu 12000,- na mzdu
midnight_man píše:Snáď už nie sú takí tupí, aby ti poslali ženské pohlavie na takúto robotu
midnight_man píše:Čo tak študenta po maturite? Mladý človek sa rýchlejšie naučí, adaptuje..isto by sa našiel taký, ktorého by to bavilo.
ludvik píše:Já si z toho dělal srandu - ale to mi fakt chcete naznačit, že chtít vzdělaného zaměstnance je diskriminace těch nevzdělaných a tedy to tam nesmím napsat? Když se nad tím zamyslím, tak ano, ne každému bylo shůry dáno. Jenže jestli to tak bude pokračovat, tak jsme zpět o třicet let. Budeš chtít zaměstnance? Zavoláš na ÚP, tam vypíšou umístěnku a vylosují jednoho nezaměstnaného. To, že potřebuješ tiskovou mluvčí se znalostí čínštiny a japonštiny je zajímat nebude ... to je přeci diskriminace!
a) vybírat si muže/ženu nemůžeme. To jsem zvědavý, jak bude křehotinka s trojkama lézt na stožár.
b) když přijde žena, na graviditu (byť plánovanou) se ptát nemůžeme. To, že s bubnem na stožár nemůže nikoho nezajímá.
c) na rasu nebo nedejbože fyzické parametry se ptát nemůžeme. To že musí být ras zaměstnavatel už nikoho nezajímá.
d) vzdělání nás nesmí zajímat. Nelze diskriminovat titul z VŠE před ČVUT.
e) nesmí nás zajímat ani znalost českého jazyka slovem a písmem. To je přeci diskriminace národnostních menšin! O hluchoněmých ani nemluvím. Ale že se na hluchého špatně křičí "padej trochu doprava, jde pod námi výprava" už nikoho nezajímá.
Sakra - co vlastně zaměstnavatel může? Jediná věc - zkušební doba a hodně dobře se rozhodnout. Pak už je pozdě a někoho vyhodit jen tak prostě nejde. Že to není člověk, ale zvíře a nedá se s ním dělat nikoho nezajímá. Se nedivím, že je nezaměstnanost ... než být takhle svazován, to se na to můžu vykašlat. Ani přeřadit na jiný typ práce bez jeho souhlasu myslím nejde. A proč by někdo opouštěl dobrovolně teplé místečko?