Mate nekdo zkusenosti s datovym cloudovym uloziste jako je Drop box nebo podobne, ktere je dostupne i v chytre TV ?
Existuje to ? Dokaze to prehrat soubory, fotky, filmy, videa ?
Zvazuji ze zakaznikum nabidneme vlastni cloud pres iFolder.
A kdyz to budou mit tak, aby se mohli podivat na video a fotky v TV
bud pres IPTV STB nebo primo prostrednictvim Smart TV ?
Ja se jen ptam abych neobjevil ameriku.
Narazil jsem na tento clanek.
http://www.lupa.cz/clanky/voyo-miri-do- ... ektroniku/
Ve vývoji je také funkce pro posílání vlastního videa pořízeného mobilním zařízením přes Internet na pevný disk domácího set-top-boxu, které pak lze opět sdílet v domácí síti anebo přehrávat na televizoru. Podle popisu je z uživatelského hlediska řešení mnohem jednodušší než u obdobných funkcí, které nabízejí výrobci moderního síťového hardwaru
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Cloud v TV - prohlizeni fotek, video
-
- Kontaktovat uživatele:
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Je skvělé, že jsi toto téma nadhodil. Personální cloudy budou brzy důležitým tématem, i když ne z technických důvodů. Proberme si jej však prvně. Technicky vzato je iFolder stále spíše old-school file sharing. Má smysl jít čistokrevnou cloud cestou typu http://owncloud.org, který má jak iOS, tak Android klienty. Klasické smartTV ve smyslu jeden výrobce TV = jedna smartTV platforma je z dnešního pohledu slepá cesta. V TV se prosadí Android, iOS a čisté HTML5. Vím, že střílím hodně dopředu a přesto mám odvahu to tvrdit.
Je na zvážení, zda-li budovat vlastní storage nebo využít STaaS. Pokud STaaS, musí být kryptovaný. Čímž se dostáváme k té druhé a důležitější rovině, a to je rovina duševní. Tady už nemluvíme o ochraně osobních dat, tady už mluvíme o zdigitalizované duši. Chystám na to samostatný článek. Jakmile vyjde, dám sem odkaz.
Tímto žádám všechny místní trolly, aby tuto diskuzi nekontaminovali. Jestli se tady objeví jakákoliv sračka, přísáhám, že budeme mazat jako Hlavenka. Moderátoři mají povolení zabíjet
Je na zvážení, zda-li budovat vlastní storage nebo využít STaaS. Pokud STaaS, musí být kryptovaný. Čímž se dostáváme k té druhé a důležitější rovině, a to je rovina duševní. Tady už nemluvíme o ochraně osobních dat, tady už mluvíme o zdigitalizované duši. Chystám na to samostatný článek. Jakmile vyjde, dám sem odkaz.
Tímto žádám všechny místní trolly, aby tuto diskuzi nekontaminovali. Jestli se tady objeví jakákoliv sračka, přísáhám, že budeme mazat jako Hlavenka. Moderátoři mají povolení zabíjet

0 x
Osobně něco podobného mám - Raspberry Pi a Zdeňkem zmíněný ownCloud a můžu doporučit. Pro uživatele je velké plus, že má na jednom místě soubory na serveru s owncloudem, google drive i dropboxu, neboť owncloud umí krásně přistupovat i k těmto úložištím. Je velice snadné dát tomu vlastní design (dát tam třeba logo a barevný styl firmy/spolku). Má to klienta na desktop, android (pro malinu, smart tv, tablet či telefon) i iOS. Ale to si můžeš přečíst i na webu. Funguje to opravdu tak jak autoři tvrdí a nesetkal jsem se s tím, že by to někdo nedokázal použít.
Jediná nevýhoda je, že owncloud zatím nezahrnuje e-mail, ale to se dá také zařídit za pomoci RoundCubeMail a owncloud pluginu CardDAV, takže kontakty v mailu = kontakty v owncloud. Taktéž existuje plugin na synchronizaci kontaktů s Google. Díky rozšířenosti owncloudu pro něj existuje celá řada pluginů. Toliko k owncloudu samotnému.
Co se otázky vlastní server/STaaS/SaaS týče, tady je to na zamyšlení každého. Můžeš to postavit pokusně pro pár uživatelů (jestli máš plonkovní strojový čas a místo na storage) a uvidíš, jak se to chytí a podle toho postupovat dále. Zdeněk správně nakousl bezpečnost. Nějaké hlubší diskuse na toto téma bych se účastnil až po článku (který si osobně netroufám napsat).
Jediná nevýhoda je, že owncloud zatím nezahrnuje e-mail, ale to se dá také zařídit za pomoci RoundCubeMail a owncloud pluginu CardDAV, takže kontakty v mailu = kontakty v owncloud. Taktéž existuje plugin na synchronizaci kontaktů s Google. Díky rozšířenosti owncloudu pro něj existuje celá řada pluginů. Toliko k owncloudu samotnému.
Co se otázky vlastní server/STaaS/SaaS týče, tady je to na zamyšlení každého. Můžeš to postavit pokusně pro pár uživatelů (jestli máš plonkovní strojový čas a místo na storage) a uvidíš, jak se to chytí a podle toho postupovat dále. Zdeněk správně nakousl bezpečnost. Nějaké hlubší diskuse na toto téma bych se účastnil až po článku (který si osobně netroufám napsat).
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
-
- Kontaktovat uživatele:
rano jsem se probudil , a vidim rano moudrejsi vecera. Nasel Jsem Samsunga, ten umi Sugar synch. Popisujes obavu o ochrane osobnich dat. Myslis , ze pokud bychom my ISP dokazali cloud storage nabidnout, byla by pro klienta duverihodnejsi proti Dropboxu sugar synch a jinym ? Zakaznici mohou pouzivat domaci NAS, jak propojit home NAS s IPTV ? Pises ze je to na zvazeni, tedy je mozne ze si cely cloudstorage muze provozovat zakaznik sam ? ISP mu jen pomuze s provozem, verejna IP, propojeni v domacnosti s TV, XBOXEM, lednickou, prackou atd ? To zni velmi lakave. Zakaznik by nebyl omezovan drahym mesicnim poplatkem za kapacitu coz je dalsi benefit.
PS.Trochu odbocim, jednomu zakaznikovi jsem byl nucen zaridit UPC TV, nechtel v zadnem pripade do sveho rekonstruovaneho bytu, kam si zakoupil 3 kusy Samsunga (Obyvak, loznice, kuchyne) poridit STB, tedy s IPTV jsem ostrouhal, odmitnul dalsi krabici, dalsi ovladac. Sleduji tim cloudem moznos nabidnout dalsi sluzbu.
PS2. jdu se kouknout na platformu owncloud.org. a s tim souvisi druha vec ktery si asi zaslouzi vlastni vlakno, shanim moznost provozu ulizoste ktere presahuje kapacitu notebooku, ipoda, mobila radoive TB, idealni pro fotografy, vedecke pracovniky, kteri pracuji s dokuemtny, tedy humanitne zamereni. Zatim znam jen synchronizaci, kde ma navsechzarizenich synchronizaci, ale jak to udelat kdyz chci prenest velky obsah dat, ale offline, tedy nafotim v cizine, a az se dostanu na rychly upload internet tak odklidim data na uloziste, NAS a ve svem notebooku vidim data jen jako virtualni diks, a musel bych si je opet stahnout, Podobne pracuje treba imap v mailech.
PS.Trochu odbocim, jednomu zakaznikovi jsem byl nucen zaridit UPC TV, nechtel v zadnem pripade do sveho rekonstruovaneho bytu, kam si zakoupil 3 kusy Samsunga (Obyvak, loznice, kuchyne) poridit STB, tedy s IPTV jsem ostrouhal, odmitnul dalsi krabici, dalsi ovladac. Sleduji tim cloudem moznos nabidnout dalsi sluzbu.
PS2. jdu se kouknout na platformu owncloud.org. a s tim souvisi druha vec ktery si asi zaslouzi vlastni vlakno, shanim moznost provozu ulizoste ktere presahuje kapacitu notebooku, ipoda, mobila radoive TB, idealni pro fotografy, vedecke pracovniky, kteri pracuji s dokuemtny, tedy humanitne zamereni. Zatim znam jen synchronizaci, kde ma navsechzarizenich synchronizaci, ale jak to udelat kdyz chci prenest velky obsah dat, ale offline, tedy nafotim v cizine, a az se dostanu na rychly upload internet tak odklidim data na uloziste, NAS a ve svem notebooku vidim data jen jako virtualni diks, a musel bych si je opet stahnout, Podobne pracuje treba imap v mailech.
Zdeněk Švarc píše:Je skvělé, že jsi toto téma nadhodil. Personální cloudy budou brzy důležitým tématem, i když ne z technických důvodů. Proberme si jej však prvně. Technicky vzato je iFolder stále spíše old-school file sharing. Má smysl jít čistokrevnou cloud cestou typu http://owncloud.org, který má jak iOS, tak Android klienty. Klasické smartTV ve smyslu jeden výrobce TV = jedna smartTV platforma je z dnešního pohledu slepá cesta. V TV se prosadí Android, iOS a čisté HTML5. Vím, že střílím hodně dopředu a přesto mám odvahu to tvrdit.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Ano. Troufám si tvrdit, že čím "blíž" bude cloud k zákazníkovi, tím bude důvěryhodnější. To však může snadno zhanit popularita vendor-lock cloudů typu iCloud. Tím nemyslím serverovou stranu, tam už API existuje, ale klientskou stranu. Tedy provázanost systémových funkcí v mobilním zařízení s vendor-lock cloudem. Je to na dlouhé povídání a nechal bych to na jiné vlákno.
0 x
zubodravec píše:rano jsem se probudil , a vidim rano moudrejsi vecera. Nasel Jsem Samsunga, ten umi Sugar synch. Popisujes obavu o ochrane osobnich dat. Myslis , ze pokud bychom my ISP dokazali cloud storage nabidnout, byla by pro klienta duverihodnejsi proti Dropboxu sugar synch a jinym ? Zakaznici mohou pouzivat domaci NAS, jak propojit home NAS s IPTV ? Pises ze je to na zvazeni, tedy je mozne ze si cely cloudstorage muze provozovat zakaznik sam ? ISP mu jen pomuze s provozem, verejna IP, propojeni v domacnosti s TV, XBOXEM, lednickou, prackou atd ? To zni velmi lakave. Zakaznik by nebyl omezovan drahym mesicnim poplatkem za kapacitu coz je dalsi benefit.
I to je možnost, ale ne každý chce mít doma nějakou bednu. Já bych zkusil nabídnout obojí - zákazník buď může fungovat v cloudu providera, nebo na svém serveru či NASu s tím, že obojí může synchronizovat (i to owncloud umí). Zkrátka fajnšmekři můžou dostat předkonfigurovanou záležitost a tu používat a/nebo upravovat k obrazu svému, nechat to na providerovi, nebo obojí. Oproti konkurenci se tím můžeš dobře odlišit. Tady bych upozornil na jednu podstatnou drobnost - opravdu pečlivě a srozumitelně to vysvětlit na webu i extra těm, kdo projeví nějaký zájem. Samozřejmě si nedělám iluze o tom, kolik lidí navštěvuje web svého ISP.
Ty odbočky bych nechal pro ono jiné vlákno, ať to neplevelíme tady.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Blby dotaz co je to STaaS ?
iSCSI ? Nesedi mi to v hlave jako Testovani sw jako sluzby.
Staas , dnes sem se s tim terminem setkal poprve.
iSCSI ? Nesedi mi to v hlave jako Testovani sw jako sluzby.
Staas , dnes sem se s tim terminem setkal poprve.
Myghael píše:
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
zubodravec píše:Blby dotaz co je to STaaS ?
Storage as a Service. Přidává se tam "T", aby se to nepletlo se Software as a Service. Jinak děkuju Michalovi za náměty, řešení s malinou je zajímavá cesta.
0 x
STaaS je docela výhodný, pokud potřebuješ na přechodnou dobu hodně místa (třeba vyzkoušet owncloud pro klienty) a nevyplatilo by se ti kvůli tomu budovat velké úložiště. Ale využít by to šlo i k zálohování, samozřejmě za použití šifrování a dalších záležitostí pro ochranu dat. Jen doufám, že nepřijde den, kdy mi dojde dopis od policie že jim musím zpřístupnit něčí účet na mém cloudu.
Malina mě svého času napadla jako jediné řešení, jak dostat linux (potažmo Android coby více-méně linuxové distro) do televize. Opět vřele doporučuji, skoro nic to nežere, dá se to napájet z USB (pokud je jím vaše DumbTV vybavena) a s krátkým HDMI kabelem a bezdrátovými periferiemi ideální. V kombinaci s tabletem (a/nebo telefonem) a cloudem to velké spoustě lidí bude stačit a nebudou vůbec potřebovat stolní počítač nebo notebook. Prosím předem za prominutí pokud budu příliš mimo téma, ale napadlo mě umístit do nějaké ploché krabice optickou kazetu, router s WiFi a Malinu a tu přidělat zezadu k placaté televizi. Mohlo by to být zajímavé řešení pro zmíněné lidi nepoužívající stolní počítače ani notebooky. Prostě by lidi měli krabičku schovanou za televizí, do které by jim vedlo vlákno, jeden napájecí kabel a HDMI výstup k televizi a po domě by měli zároveň WiFi, které by v dnešních papírových budovách pokrylo celý dům/byt. Ještě vymyslet, jak do toho zaintegrovat IPTV set-top-box a celé to zařízení (na pohled se jevící jako obyčejná LCD nebo plazmová televize) ovládat jedním DO - operátor by mohl dodat a nainstalovat celý komplet, což by byla zajímavá služba jak pro ISP, tak i pro uživatele. Zaplatí jednou a má to hotovo. DVD přehrávače, VCR a podobné věci stejně většina lidí nemá, těch pár lidí s PlayStation, Wii a/nebo Xbox řeší HDMI kabel do TV a UTP... rovněž do TV. Co myslíte?
(Poznámka pro moderátory: Pokud jsem příliš OT, prosím rozdělit.)
Malina mě svého času napadla jako jediné řešení, jak dostat linux (potažmo Android coby více-méně linuxové distro) do televize. Opět vřele doporučuji, skoro nic to nežere, dá se to napájet z USB (pokud je jím vaše DumbTV vybavena) a s krátkým HDMI kabelem a bezdrátovými periferiemi ideální. V kombinaci s tabletem (a/nebo telefonem) a cloudem to velké spoustě lidí bude stačit a nebudou vůbec potřebovat stolní počítač nebo notebook. Prosím předem za prominutí pokud budu příliš mimo téma, ale napadlo mě umístit do nějaké ploché krabice optickou kazetu, router s WiFi a Malinu a tu přidělat zezadu k placaté televizi. Mohlo by to být zajímavé řešení pro zmíněné lidi nepoužívající stolní počítače ani notebooky. Prostě by lidi měli krabičku schovanou za televizí, do které by jim vedlo vlákno, jeden napájecí kabel a HDMI výstup k televizi a po domě by měli zároveň WiFi, které by v dnešních papírových budovách pokrylo celý dům/byt. Ještě vymyslet, jak do toho zaintegrovat IPTV set-top-box a celé to zařízení (na pohled se jevící jako obyčejná LCD nebo plazmová televize) ovládat jedním DO - operátor by mohl dodat a nainstalovat celý komplet, což by byla zajímavá služba jak pro ISP, tak i pro uživatele. Zaplatí jednou a má to hotovo. DVD přehrávače, VCR a podobné věci stejně většina lidí nemá, těch pár lidí s PlayStation, Wii a/nebo Xbox řeší HDMI kabel do TV a UTP... rovněž do TV. Co myslíte?
(Poznámka pro moderátory: Pokud jsem příliš OT, prosím rozdělit.)
0 x
Já momentáloně jako ideální řešení, jak udělat z jakékoliv televize s hdmi vstupem smartTV vidím použití tohoto zařízení
http://www.i4wifi.cz/arm-platforma-proc ... d3226.html
není to jen deska jako malina, mám to doma na hraní a prostě se mě to líbí. A toto je první vlaštovka a výrobců těchto zařízení bude stále více a více tím i hardwarová vybavenost. Společný bude android a to je podle mě správná cesta.
není to jen deska jako malina, mám to doma na hraní a prostě se mě to líbí. A toto je první vlaštovka a výrobců těchto zařízení bude stále více a více tím i hardwarová vybavenost. Společný bude android a to je podle mě správná cesta.
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hafieror píše:Já momentáloně jako ideální řešení, jak udělat z jakékoliv televize s hdmi vstupem smartTV vidím použití tohoto zařízení
To jsem si myslel taky. Ale nemá to ethernet. Wifinu to má jenom na ozdobu, protože to sotva zvládá surfování. HDMI to má, ale zvládá to jen 720 a 1080 řádků, takže je to fakt jenom k televizi. Sice jsem zkoušel přes /sys nahodit jiné rozlišení, ale nefunguje to korektně. Android co na tom je, tak je pro běžného uživatele nepoužitelný. Když jsem na to dával Ubuntu, tak jsme si ho nejdřív musel pomocí deboostrapu přeskládat pro armhf architekturu. Nevim proč, ale dostupné jsou jen obrazy armelu - jako by komunita netušila co pořádně dělá.
V tomhle ohledu mi přijde XMBC na raspberryčku lepší, ale raspberryčko nemá zase v ceně krabičku.
Doma to řeším jednoduchým sdílením přes sambu. Když si chci něco pustit, tak můžu v televizi nebo přes BR přehrávač. Vymýšlet cokoliv složitějšího mě vždycky stálo akorát čas, viz DLNA a různé věci, které se svou složitostí nakonec zahubily.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Na druhou stranu, proč kupovat to z i4, když už existuje tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=CNyC7dcXx5w
Už je to dualcore 1.6GHz a android 4.1
http://www.youtube.com/watch?v=CNyC7dcXx5w
Už je to dualcore 1.6GHz a android 4.1
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
jo tohle je fajn. Kde a za kolik to koupim?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
V čechách bohužel nevím. Ale jinak třeba zde: http://www.alibaba.com/product-gs/65684 ... droid.html
Čekám až to známí dovezou ... také jsem to ještě v ruce neměl.
Čekám až to známí dovezou ... také jsem to ještě v ruce neměl.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Uvažoval někdo nad revenue z podobné služby ? Nebo to berete jen jako support stávajících služeb, potažmo připojení k Internetu.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!