❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Min. signal klientů na CM9 a problémy s odezvou.

Návody a problémy s konfigurací.
rrob

pozor - vyzkouset nejdrive

Příspěvekod rrob » 18 years ago

StoupaLutin píše:
Buchar píše:PoE je zbytecne drahe.. 10metru kabelu na 230V a konektory me prijdou na cca. 100,- Kc

Mimochodem zmeril jste nekdy a nebo prakticky zkousel ubytek napeti na vodici ??? ... tak ja jo a tady mate neco z mich osobnich poznamek:

Jak se prováděl praktický test:

ABSOLUTNI NESOUHLAS vy kdo se chystate pouzit podobne napajeni - neradujte se predcasne a vyzkousejte si to. Ja jsem nerozjel ap ovis wl5000 ani ap sparklan s pasivnim poe /v principu shodne s popsanym resenim/ na vzdalenost cca 30m. obe ap svitila, ovislink navic divne bzucel, mam dojem ze na jedno z nich sem se nekolikrat dopingl ale notevrel jsem www administraci a ani jinak ap nejelo, po pripojeni na prodluzku ap okamzite naskocila - vyresilo to aktivni poe - tedy poe injektor na cca 48V a extraktor na potrebnych 5V - okamzite po zapojeni se vse rozjelo. sam sem byl prekvapen protoze jsem pasivnim poem napajel i na vetsi vzdalenosti - ale vetsinou to byl mikrotik ktery si poradi s jakymkoliv napajenim .)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

rrob píše:
StoupaLutin píše:
Buchar píše:PoE je zbytecne drahe.. 10metru kabelu na 230V a konektory me prijdou na cca. 100,- Kc

Mimochodem zmeril jste nekdy a nebo prakticky zkousel ubytek napeti na vodici ??? ... tak ja jo a tady mate neco z mich osobnich poznamek:

ABSOLUTNI NESOUHLAS vy kdo se chystate pouzit podobne napajeni - neradujte se predcasne a vyzkousejte si to. Ja jsem nerozjel ap ovis wl5000 ani ap sparklan s pasivnim poe /v principu shodne s popsanym resenim/ na vzdalenost cca 30m. obe ap svitila, ovislink navic divne bzucel, mam dojem ze na jedno z nich sem se nekolikrat dopingl ale notevrel jsem www administraci a ani jinak ap nejelo, po pripojeni na prodluzku ap okamzite naskocila - vyresilo to aktivni poe - tedy poe injektor na cca 48V a extraktor na potrebnych 5V - okamzite po zapojeni se vse rozjelo. sam sem byl prekvapen protoze jsem pasivnim poem napajel i na vetsi vzdalenosti - ale vetsinou to byl mikrotik ktery si poradi s jakymkoliv napajenim .)

Přesně na chlup stejná zjušenost s TrendNET APBxxx (dvojrádiová část) Při cca 15m drátu to přes pasivní PoE nejelo ani náhodou. Jsou to cetky z pouti.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

rrob píše:
StoupaLutin píše:

Přesně na chlup stejná zjušenost s TrendNET APBxxx (dvojrádiová část) Při cca 15m drátu to přes pasivní PoE nejelo ani náhodou. Jsou to cetky z pouti.
0 x

menge

Příspěvekod menge » 18 years ago

Pripajam sa s rovnakymi skusenostami. S pouzitim regulatora: http://www.skfree.net/index.php?name=PN ... c&start=15

To napajam s klasickeho 12V adaptera k obycajnym switchom na vzdialenost 30 m. Uptime zatial 5 mesiacov :)
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 18 years ago

soldx píše:kolik klientu na tom visi? Jinak s tim "obycejnym krabicovym AP" to je krok zpatky.

Mam na tom 17 klientou . Viem ze krabycove ap je krok spet , ale ak nevyriesim visoke latencie tak ma hraci co su na sieti ukamenuju . Najhorsie je ze ping sa zvisi nahodne . :roll:
0 x

soldx

Příspěvekod soldx » 18 years ago

zkus nastavit nejaky omezeni na vysilaci (pocet connections,p2p,nejaky rozumny omezovani rychlosti klientu+max rychlost na cely AP) popr. mrknout na ruseni,signaly klientu,provoz v siti.Mozna i natvrdo nastavit rychlost karty.Teda pokud uz jsi to nezkousel:)
0 x