V každém případě: kam nemůže čert, tam nastrčí ženskou a ani BGP nepomůže.
Seriózně: jsou místa, kde je druhá nezávislá trasa věcí sci-fi. Ať už technicky, nebo finančně.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problem Dialtelekom
Re: Problem Dialtelekom
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Propaganda stylu: plně redundantní kruhová síť.... několik nezávislých kruhův rámci regionu, atd... to známe.. pak přijde jeden bagrista, popř. nezodpovědná ženská a kluci na NOCu ani nestačej měnit statický routy
Je to všude..
Ještě dotaz na Viktora: a od koho prosím Tě bereš Ty ty jednotky gigabitů? pro těch tisíce zákazníků? Proč nejsi alespoň v NIXu? Koukám jak koukám na RIPE a na to, kolik máš lidí moc adres teda nemáš
viva la NAT? 

Je to všude..
Ještě dotaz na Viktora: a od koho prosím Tě bereš Ty ty jednotky gigabitů? pro těch tisíce zákazníků? Proč nejsi alespoň v NIXu? Koukám jak koukám na RIPE a na to, kolik máš lidí moc adres teda nemáš

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano moc ip nemam, to je pravda, mame asi 20 cecek, ne vse je ale radne prepsane na nas ... jinak "berem" to je tak ruzne, mame kruhy od gts, upc, cez-ict, o2, ted resime i s cra ... no a v nixu nam narod resi transgas a venek teliasonera ... zalozni linka je i pres gtsku .. kdyby neco
... jinak primo vstup do NIXu nejak nepovazuju za nutny ... nevim je to k necemu dobre ?
krom toho, ze to asi lepe "vypada"

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Vstup do nixu může znamenat i zhoršení ... ne každý chce peerovat s každým. Takže pokud se to vyřeší jinak, nic proti tomu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
no moment a jak ty IP potom dáváš dohromady? Jak řešíš zálohy, když ty IP nejsou Tvoje? To máš ro každej site jinýho dodavatele? Nějak mi ta topologie uniká ...
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ty ip, co nejsou na mne primo jsou gtsky, jen je nejaky administrativni clovek neprepsal na nas .. to je cele, jinak linka je jedna, jen je vic kruhu kteryma k nam z prahy muze "dojet" na nase centralni misto
chapes ?

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
hafieror píše:dantasik píše:Viktor Novotný píše: jestli to fakt bylo jen kvuli smlouve resp. nejaky babe tak bych to videl na nejakou slevu /quote]
Neexistuje sleva, která by to dokázala i jen hodinovej výpadek. Chce to mít prostě 2 linky. Já měl před měsíce asi výpadek na jedný lince 48 hodin. Mít jen jednu, tak už mám měsíc po pohřbu.
Ja to myslel tak, ze pokud to odpojili z duvodu jejich administrativni chyby, tak by bylo prinejmensim slusne rict sorry tady mate nejaky koruny, potazmo pokud by nechteli davat koruny tak aspon flasku nebo co ja vim...vypadky se stavaji vsude tj jasny nicmene pokavad nebyla na vine chyba typu prekopla optika nebo neco co nejde primo ovlivnit tak beru ze by stacilo sorry - jsme v tom nevine.
Jenze tady to byla chyba konkretni osoby a konkretni firmy...
0 x
Daniel Tasáry
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
i za prekoplou optiku je ve zvyku davat slevu ... ja to tak delam a me to zase delaji dodavatele 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
nám daly automaticky slevu za to že to většinu měsíce nejelo max 150Mbit ale pouze max 140Mbit než se našla brzda v ceragonu a to i když jsme vytěžovaly pouze 100Mbit. Vůbec nic jsme jim nemuseli říkat, přišla faktura o dost nižší. Pro nás je dial top1. Vždy se s nima dá domluvit i když to trvá než to projde byrokracií.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
- Kontaktovat uživatele:
U dialu jsme cca 6 let, vypadek jednou za rok, napioseldy v dubnu , fiber cut cca 12 hodin, kreadez kabelu na Strahove. Mimochodem kdyzje nejaky vypadek tak vzdy na Strahove. Siknul by se zebricek velkododavatelu nebo aspon komu se vyhnout. Treba s CDT jednam casto kvuli novym lokalitam,ale zatim zadna realizace, a to co sem tady cetl mne nejak odradilo.
hapi píše:2 roky jsme jely přes čdt a nestačí mi ani prsty na rukou abych napočítal výpadky který měly. Jednou poškozená optika při výstavbě železničního koridoru, jindy odešel optickej zesilovač na trase atd.. Každej má výpadky a každýmu hnije část sítě. Náš bejvalej dodavatel měl dříve sloane a dial telecom a zrovna dial v naší oblasti za tu dobu nevypadnul ani jednou za dlouhá léta a sloane každou chvíli takže musel backupovat síť přes dialy. Bohužel jsem na jejich popu nikdy nebyl osobně ale nebudu posuzovat dodavatele podle krásy jeho popu.
No a je pravda že má nejvíc svých vlastních linek do zahraničí a nikdy nedělaly rozdíl mezi domácím a zahraničním konektem tak jak to dělaji povětšinou ostatní.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
To zakruhovani souvisi v tom, ze na vedlejsim vlaknu v kabelu se vraci trasa z nejvzdalenejsi casti site kde se nalza hranicni router, takze bagr hrabne vetsinou pres cely kabel preci. Pochybuji ze treba linka z Prahy do Usti je zakruhovna trasou pres Liberec, Nymburk do Prahy, to je praci takovy "logisticky orisek "
)
Nebo treba zakruhovani do Mlade Boleslavi ani jinak nekde.
http://www.cdt.cz/assets/infrastruktura ... tava-1.pdf
Take tak kruhujeme. Eliminujeme tak poruchy na aktivnich prvcich po trase, kdyz jsou panelaky napriklad do serie. Nebo dorvniu dedikujem pro vlakno par panelaku do jeden site napriklad podle klice Jeden IP pool, panelaky mezi sebou jsou v serii, plus jedno vlakno na konci z hranicniho routeru zpet k paternimu routeru.
Opravte mne, esli se mylim, at kdyztak neplacam blbsti.

http://www.cdt.cz/assets/infrastruktura ... tava-1.pdf
Take tak kruhujeme. Eliminujeme tak poruchy na aktivnich prvcich po trase, kdyz jsou panelaky napriklad do serie. Nebo dorvniu dedikujem pro vlakno par panelaku do jeden site napriklad podle klice Jeden IP pool, panelaky mezi sebou jsou v serii, plus jedno vlakno na konci z hranicniho routeru zpet k paternimu routeru.
Opravte mne, esli se mylim, at kdyztak neplacam blbsti.
sub_zero píše:Propaganda stylu: plně redundantní kruhová síť.... několik nezávislých kruhův rámci regionu, atd... to známe.. pak přijde jeden bagrista, popř. nezodpovědná ženská a kluci na NOCu ani nestačej měnit statický routy![]()
Je to všude..
Ještě dotaz na Viktora: a od koho prosím Tě bereš Ty ty jednotky gigabitů? pro těch tisíce zákazníků? Proč nejsi alespoň v NIXu? Koukám jak koukám na RIPE a na to, kolik máš lidí moc adres teda nemášviva la NAT?
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
zubodravec píše:To zakruhovani souvisi v tom, ze na vedlejsim vlaknu v kabelu se vraci trasa z nejvzdalenejsi casti site kde se nalza hranicni router, takze bagr hrabne vetsinou pres cely kabel preci. Pochybuji ze treba linka z Prahy do Usti je zakruhovna trasou pres Liberec, Nymburk do Prahy, to je praci takovy "logisticky orisek ")
To co pises, je dle me hloupost. Logicky je to nemysl jit ve stejne trase, nedejboze ve stejny kabelu. Tim si ochranis tak mozna selhani nejakyho boxu + prijdes o dalsi vlakno /pokud nejdes na muliplexu/.
I my se snazime uzavrit kruh i treba hloupym radiem. Pokud se neco posere, useri budou mit treba jen desetinovou rychlost a pingy "do nebes", ale ten mail si poslou. Zrovna minulej mesic foukal DIAL novy 48mi vlakno mezi Olomouci a Vyskovem. Prave aby sel jinou trasou nez nyni pres Prerov - shodou okolnosti na vlaknech CDT. Pokud to nejakek carrier dela tak jak pises, je to k placi.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
-
- Kontaktovat uživatele:
mel bych dodat ze optiku mame ulozenou bud v kolektorech mezi domy (tedy v chranene podzemni chodbe, tedy nekopeme u nas cizi bagrcut nehrozi, nebo jen skrz domy.
Za svou karieru 9 let ve vlastni siti jsem resil pouze poruchu prevodniku. Jednou nam v panelku svareci presvihli kabely plamenem.
Radiove spoje resiem neustale problemy. A dale nemame moznost jit na strechu, jen nekde.
Za svou karieru 9 let ve vlastni siti jsem resil pouze poruchu prevodniku. Jednou nam v panelku svareci presvihli kabely plamenem.
Radiove spoje resiem neustale problemy. A dale nemame moznost jit na strechu, jen nekde.
sub_zero píše:zubodravec píše:To zakruhovani souvisi v tom, ze na vedlejsim vlaknu v kabelu se vraci trasa z nejvzdalenejsi casti site kde se nalza hranicni router, takze bagr hrabne vetsinou pres cely kabel preci. Pochybuji ze treba linka z Prahy do Usti je zakruhovna trasou pres Liberec, Nymburk do Prahy, to je praci takovy "logisticky orisek ")
To co pises, je dle me hloupost. Logicky je to nemysl jit ve stejne trase, nedejboze ve stejny kabelu. Tim si ochranis tak mozna selhani nejakyho boxu + prijdes o dalsi vlakno /pokud nejdes na muliplexu/.
I my se snazime uzavrit kruh i treba hloupym radiem. Pokud se neco posere, useri budou mit treba jen desetinovou rychlost a pingy "do nebes", ale ten mail si poslou. Zrovna minulej mesic foukal DIAL novy 48mi vlakno mezi Olomouci a Vyskovem. Prave aby sel jinou trasou nez nyni pres Prerov - shodou okolnosti na vlaknech CDT. Pokud to nejakek carrier dela tak jak pises, je to k placi.
0 x
zubodravec píše:http://www.cdt.cz/assets/infrastruktura ... tava-1.pdf
ta mapa není aktualni takvá je už několik let ale třeba optika mezi českou třebovou pardubicema je a tam ji nemaji a maji to znazorněny přes hradec
a myslim že toho bude víc
0 x