❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT G-5HnD L4

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
iTomB

SXT G-5HnD L4

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

Panove

nevim kdo z vas si toho vsiml, ale asi nikdo. Nove ma SXT G-5HnD L4, je potreba udelat upgrade licence. Tohle jsem presne potreboval. Opravdu na par mistech se mi hodi jako sektor nebo spoj na 2 mista stejnym smerem. Konecne to pujde udelat vhodnym zarizenim.

Misto SXT s virtual AP jsem tam dal tohle http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2303 a hruza. Prutok na 50% :-(. Jeste budu zjistovat co to presne zpusobuje, ale podezreni je na antenu.
0 x

mikyx

Příspěvekod mikyx » 12 years ago

Tyto antény jsem do teď používal jako klientské antény, ale už jich mám dost. Některé kusy stojí fakt za prd. Klient 150m od omnitika a signál -74. Druhej je 200m a má -64. Pálit kvůli tomu do nich nebudu. Teď už budu dávat jen sxt a sextant.

Jinak to sxt s L4 je jen dobře.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

SXT G má odjakživa L4.

Kdyby jste používaly zdravej rozum a poslechli mě tak ten slovenskej bastl nepoužíváte. Byl tu na to flame a vykrucování výrobce jak je to super.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mikyx

Příspěvekod mikyx » 12 years ago

hapi píše:SXT G má odjakživa L4.

Kdyby jste používaly zdravej rozum a poslechli mě tak ten slovenskej bastl nepoužíváte. Byl tu na to flame a vykrucování výrobce jak je to super.

To jsem nevěděl, že to ma odjakživa.

Vyrobce už mi muže tvrdit co chce, ale takhle už nee. To už fakt raději par korun přidam a budu mit klid.
0 x

iTomB

Odjakziva? zajimave ale co mam doma SXTG tak maj originalne L3 nahranou a i jejich prvnotni PDFtomu napovida. Nove PDF, kde je napsana L4 je z 22.8.2012.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Však jo, ani Normis nejdříve nevěděl co s tím. Pak na foru přispěchali s informací že je potřeba upgrade licence a pak se objeví LEVEL4. Nevím proč když si koupím něco s LEVEL4 tak musím na začátku upgradovat licenci abych získal co si kupuju :) :)
0 x

iTomB

honzam píše:Však jo, ani Normis nejdříve nevěděl co s tím. Pak na foru přispěchali s informací že je potřeba upgrade licence a pak se objeví LEVEL4. Nevím proč když si koupím něco s LEVEL4 tak musím na začátku upgradovat licenci abych získal co si kupuju :) :)

No protoze drive byla L3 a kupujes skladove zasoby. Az nekdy v srpnu se to zmenilo ci pripravovalo.
0 x

iTomB

Muzes mi dat odkaz na MIMO sektor se sirkou tak 20 stupnu? (cca sirka SXT). Zadny nebyl, az ted ma jirous box JC-220, ale ten nebyl pred pul rokem. Jeste na mikroexpu je tam mel, ale nebyli v prodeji. Mluvil jsem s nim.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

station box je sektor? to bych raději koupil sxt + licenci a dneska rovnou sxt g.

dá se sehnat 20° sektor, ale neni to snadný a nevyhovuje většinou boxem kterej prostě nemá protože to je obyč panelka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

otazka pro pana Stourace: Nahodou SXT jste nemeril (vyzarovak)? Dekuji
0 x
Jan Ptáček

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

Historicke mereni zisku a CSV SXT v porovnani s uz nevyrabenym Octagonem dual+oddeleni polarizaci SXT.Vyzarovaci diagram zkusim zmerit tento tyden.
Picture mn 341.jpg
Picture mn 341.jpg (48.06 KiB) Zobrazeno 2236 x

Picture mn 340.jpg
Picture mn 340.jpg (43.97 KiB) Zobrazeno 2236 x
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

super! moc dekujem.
No, celkem me to prekvapilo - cekal sem horsi parametry... :)
0 x
Jan Ptáček

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

stouracpetr píše:Historicke mereni zisku a CSV SXT v porovnani s uz nevyrabenym Octagonem dual+oddeleni polarizaci SXT.Vyzarovaci diagram zkusim zmerit tento tyden.
Picture mn 341.jpg

Picture mn 340.jpg

Realne parametre anteny SXT by ma tiez zaujmali. Dlho som ho odmietal..no az som ho raz nasadil..hrklo vo mne..na takeho prcka to ide v reale k..y dobre. Nechapem. Hned to bolo na prvy pohlad vidiet ze to nie je sracka. Odvtedy valim SXT (cca 3 mes) a Jirous ma po biznise ;-), Gentle uz len sem tam, ked je to dalej od AP. Dal som pokusne aj dva akoze sektory s tym, tak som zvedavy co to spravi az tam bude viac ludi na tom, reku odlahcim regulernym sektorkam. Tak uvidime co prax. Preto ma zaujima ten realny vyzarovak,aby som sa tomu vedel prisposobit. Uz je na svete? Dik.
0 x

stouracpetr

Zitra-vlastne uz dnes-budu merit anteny na vyssich frekvencich,jestli pocasi dovoli,zmerim i SXT a Station BOX-porovnani zisku a vyzarovacich diagramu.
0 x

stouracpetr

Vazeni mikrovlnni pratele :)

Mam zmeren zisk SXT a StationBox Mikro v obou polarizacich,vysledky jsou velmi zajimave.Vecer se blizi a mereni vyzarovacich diagramu potme bych nerad provadel.Kdo z vas je ochoten do scanu s rucnim popisem hodnot,ktery mu zaslu na email ,doplnit popisky v Malovani nebo necem lepsim??? Zaslete mne PM.
Ted se ukazte. :)
0 x