xrff píše:u zakaznika v podstate nic nepotrebuju,takze staci tplink za 500kc kterej bude v bridge ( u kl. na NBR/NS NAT(pripadne vlastni routovanej subnet bez natu) + DHCP + firewall/shapery atd.)
xrff ++1
xrff píše:u zakaznika v podstate nic nepotrebuju,takze staci tplink za 500kc kterej bude v bridge ( u kl. na NBR/NS NAT(pripadne vlastni routovanej subnet bez natu) + DHCP + firewall/shapery atd.)
Ale každý máme určitě jiný názorKdyž si vzpomenu, jak jsem se ubnt bránil ...
A je také s podivem, že na UBNT jsem zatím torenťáky řešit nemusel. Může to být tím, že jich je méně, než mikrotikářů, nebo také ne ... může to být prostě tím, že na UBNT mi to prostě nevadí.
Uspesnost pomerujes velikosti providera nebo co podle tebe meritko uspesnosti? Jsou i provideri kteri jsou uspesni ale maj sit jen urcite velikosti a dal ani rust nechteji . Pak sou provideri kteri rostou rychlsti bambusoveho vyhonku protoze masirujou reklamou jak o zivot na kazdem rohu ale zakazniky nabiraj jen diky velke reklame ale uroven sluzeb je nekde jinde.
Selič píše:Ale každý máme určitě jiný názorKdyž si vzpomenu, jak jsem se ubnt bránil ...
U Hapiho a podobných lidí je největší problém psychický blok, že oni strávili tisíce hodin laděním mikrotiku a teď přijde někdo a za zlomek času postaví síť, která jede stejně nebo lépe na ubnt.
Ideální řešení asi centrální router vyatta nebo prometheus nebo něco unix like - přívody na AP 10GHz - AP rockety s 120° sektory a klienti NB, jak to dělají dva nejúspěsnější provideři u nás v kraji.A je také s podivem, že na UBNT jsem zatím torenťáky řešit nemusel. Může to být tím, že jich je méně, než mikrotikářů, nebo také ne ... může to být prostě tím, že na UBNT mi to prostě nevadí.
Ano je to tím, UBNT si se záplavou UDP paketů poradí.
hapi píše:Houby si ubnt poradí se záplavou udp paketů. Vtip je v tdma který mkčko má také. To tak trochu dokazuje typický reakce ubntáků na někoho kdo používá mikrotik.
ppp76 píše:Me obcas dostava jak nekteri horuji ze maj radi ubnt protoze je easy klikacka par veci a proto je uzasny a zadny slozity nastavovani zvladne to i opicka a zaroven o kus dal vypali jak si muze cokoliv dopsat protoze je to otevrena platforma v tom pripade postrada logiku veci ohanet se tim ze naklikate jen par veci .
ppp76 píše:Ona ta otevrenost ma i svoje velke mouchy ... jeste sem nevidel zavirovanyho tika ... nanostation uz jo a neni to tak davno ze?Podle me uzavrenost ros ma svoje opodstatneni a nebo mejlim se a je trebas cisco taky otevreny?
ppp76 píše:Jinak k temu videu edgemax x cisco ... podobny velkohuby reklamy uz sme ze strany ruznych firem videli dost a papir snese vsechno ale beru to jako usmevne videosrovnavat cisco a edgemax je jako srovnavat jabka a hrusky ... oboji je ovoce tim srovnani konci
hapi píše:
david2006: jo tvoje vlany jsou sice pekny ale bud mas chytrý switche na sajtech nebo ti jeden vlan projde beztak celou sítí. tak ci tak je to nepruzna struktura oproti ospf. vlastně si do dneška nebyl schopenej infrastrukturu popsat a rozdělený na pouhé vlany z prostého pohledu prostě nepřináší oproti bridge vůbec nickromě tvého dobrého pocitu.
whef píše:Existuje ještě nějaká možnost mít mikrotik jako AP a UBNT s Airmaxem jako klienta, vím, že je tu nekompatibilita, ale už jsem to u jednoho ISP viděl, že na AP měl v RB 433 dvě karty od UBNT připojený na duální anténu a proti tomu NS. Nemohl jim někdo naroubovat Airmax na MK ?
ludvik píše:Víš, tomu se říká možnost volby. Z mého pohledu je uzavřenost špatná. V této kategorii výrobků tuplem.
Jak funguje uzavřenost je vidět na Mikrotiku. Ve verzi 5.20 podělali UPSky. Místo aby vydali okamžitě opravený balíček (neboť to byl zjevně jen nějaký překlep), tak se čekalo bůhví jak dlouho na 5.21. O tom, že to vlastně mikrotik ani nekomentoval (a v changelogu není ani slovo o RS232) ani nemluvím.
honzam píše:Já vidím výhodu UBNT v tom že pořád tlačí mikrotik dopředu. Kdyby nebylo UBNT tak nemáme NV2 a Groove