❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Návody a problémy s konfigurací.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

no to by me taky zajimalo, sosam skrz 6 spojeni a 15Mbit cca., UpLoaduji pres 5 spojeni a 34Mbit, uplne nadoraz co da APcko (A-cko,nv2)

PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 17 Oct 2012 11:43, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

hapi píše:jojo tohle je pěkný ale proč tedy down u klienta jede 5Mbit a up 20Mbit? proč tedy jenom jednim směrem? to už moc nehraje.

jo ja to mam taky tak
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

fakt? hmm tak to už neni náhoda. Asi se do toho vážně opřu a dostanu ban na mk foru.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

pcwifi píše:no to by me taky zajimalo, sosam skrz 6 spojeni a 15Mbit cca., UpLoaduji pres 5 spojeni a 34Mbit, uplne nadoraz co da APcko (A-cko,nv2)

PW

Ty mas taky upload o hodne vetsi nez download? tak to nas je vice :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

hapi píše:fakt? hmm tak to už neni náhoda. Asi se do toho vážně opřu a dostanu ban na mk foru.

neopírej, klííd, musí se to systematicky každý jeden příspěvek a jim to za chvilku dejde....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

zda se mi to nebo to vlakno na fori tiků se nejak promazlo ? :mrgreen:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

nepramazlo sa....vsetci maju fp...
0 x

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 12 years ago

Nějaký nový poznatek? S tím uploadem máte pravdu, je tady nepoměr. Na trase RB433 - rb450 - rb600, které jsou rádiové propojené PTP nanobridge s vypnutým airmaxem dostanu z RB433 na RB600 s jedním TCP spojením kolem 8-10Mb/s (download), opačně (upload) kolem 33 Mb/s !!! Zapnutý/vypnutý airmax nehraje roli. Pokud se podobné jevy vyskytují i na rádiově řešených spojích MikroTik, pak je to velký průser a nezbývá, než-li střílet z optiky pokud možno jedním z hopem na fullduplexním spoji do předmětné lokality.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=62377

Jsme si opravu jistí, že je to problém na wifi části mikrotiků (případně ubnt)?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Podle toho odkazu to brzdi to razeni, ale jak to mi fakt hlava nebere. Ja mam sit do hvezdy tak me to moc netrapi, ale neco podobneho potrebuju nasadit, jestli to tam nezpomaluje bridge, protoze vse zasadne routuju a jedno podobne razeni mam a jede to na max wifiny a to vcetne domaciho bridge na MK.
Trosku zahada.
0 x

rado3105

tiez si myslim ze to bude routeros, mozno konkretne routerboardami....len nemam to ako testnu, kedze na troch a viac spojoch mam vzdy nejaky routerboard....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

na mk foru se do toho lidi ve více vláknech docela pustily a jeden tam ukazuje i brutální snížení tcpka přes tři RB1xxx což už je docela vrchol. Sem zvědavej co to bude za botu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

hapi píše:na mk foru se do toho lidi ve více vláknech docela pustily a jeden tam ukazuje i brutální snížení tcpka přes tři RB1xxx což už je docela vrchol. Sem zvědavej co to bude za botu.

vies hodit link na to tcp cez rb10xxx?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Zajímavé je že jim se to neprojevuje. Zkusili test s 1 TCP spojením a 20 TCP spojeními. Výsledek víceméně stejný.
Někde bude zakopaný pes :roll: ale kde?
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 80#p339161
0 x