❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz

Příspěvekod okoun » 12 years ago

NS dual sice stará škola, ale vše předělávat, koupit hromadu alixů a staré R52 karty+ zas ty blbé prasečí ocásky.....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

x86 - 10Ghz - x86 - ubnt + airmax - x86 - NV2 - klient.
Klient jede proti svojemu ap 31Mbit a na poslední x86 29Mbit, tcp, 1 connections. Stejně se to chová na jiném 5Ghz p2p přeskoku (stejné schéma), kde jsem airmax vůbec nezapínal. Ztráta maximálně několik procent. U mě je ale problém s tím, že ikdyž na bránu jednu naplno, ven se dostanu s poloviční rychlostí :)
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Leeonek tento problem je pri 3 a viacerych 5ghz spojoch.....(co nie je tvoj pripad....)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

co měříme proti svému speedtestu tak je ještě zajímavější to že download ke klientovy jede na 5Mbit ale upload na 20Mbit.... kde je sakra ten zakopanej pes to nevim. A navíc speedtest z prahy jede rychleji než na náš vlastní v síti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

Par otazek k speedtest.net (webove rozhrani zname vsichni, ale metodiku mereni ja neznam).
Pouziva TCP a nebo UDP. Predpokladam, ze je to bezne TCP stahujicimu na portu 80 nejaky file.
A pouziva opravdu jen 1TCP connection a nebo si jich otevre vic?

Snazim se prijit na to proc speedtest.net ukaze vetsi rychlosti nez BTEST v TCP/1connection

K.
0 x

hapi

v základnim nastavení speedtesu na serverech je 4 tcp spojení takže dá víc.
0 x

okoun

prosím, apeluji na všechny, kteří chtějí udělat něco s TCP problémem, aby se zúčastnili diskuse na http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=66380
je třeba MK trochu více bombardovat, jako to bylo například s odpojováním u NV2 a hle jak MK vyřešil.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

rado3105

Tiez som to tam hodil, bolo by dobre keby nas bolo vela....Inak by ma zaujimalo keby to niekto testol kto ma 3 a viac linkov na ubnt a medzi nimi ine routre ako mikrotiky, ci to je len problem mikrotikov alebo aj ubnt....
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

Ja nechci nejak prudit, ale ja pres 4 spoje a klidne i vice dam na jedno spojeni max. co da nejhorsi spoj, tj. klidne i 30 Mbit na jedno spojeni (spoje mam v acku).
0 x

hapi

popiš to
0 x

rado3105

pepulis to by som aj ja rad videl, detaily testu a taktiez zapojenie....technologia, turbo, ...vsetko...
0 x

okoun

pepulis píše:Ja nechci nejak prudit, ale ja pres 4 spoje a klidne i vice dam na jedno spojeni max. co da nejhorsi spoj, tj. klidne i 30 Mbit na jedno spojeni (spoje mam v acku).

hmm spoje máš v áčku, no to já měl dříve také a také jsem dal tolik, nám jde o "lepší spoje" v NV2 s MIMO 2x2
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

okoun píše:
pepulis píše:Ja nechci nejak prudit, ale ja pres 4 spoje a klidne i vice dam na jedno spojeni max. co da nejhorsi spoj, tj. klidne i 30 Mbit na jedno spojeni (spoje mam v acku).

hmm spoje máš v áčku, no to já měl dříve také a také jsem dal tolik, nám jde o "lepší spoje" v NV2 s MIMO 2x2

Dobre, to jsem nevedel, ze se bavite o spojich mimo 2x2, ja je zatim nevyuzivam, protoze do kazde lokality jdu 2 spoji (i kvuli zaokruhovani) a mam to nastavene tak, aby cast dane lokality jela pres jeden spoj a cast pres druhy, proto zatim nepotrebuju spoji protlacit vice jak 30-40 Mbit.

Co se tyka technologie - vsude MK (verze 5.14 nebo 5.21, tam kde jsem uz upgradoval), zapnuty nstreme exact size 4000.
0 x

hapi

jojo tohle je pěkný ale proč tedy down u klienta jede 5Mbit a up 20Mbit? proč tedy jenom jednim směrem? to už moc nehraje.
0 x