❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

keksik píše:
GRFS píše:3km, 2x 60cm. Ne, ze by to neslo vic, ale slo o to v prvni rade overit elektromagnetickou (ne)kompatibilitu s TDD svetem na sajtu, kde je pritomno vetsi mnozstvi techto zarizeni. Ted se stavi nova testovaci trasa 11km s 2x 90cm a cilem je tam pustit a zmerit 256QAM, tj. dosahnout maxima propustnosti v realnych podminkach.

Tak ako, nieco nove? Vyzera to zaujimavo.

Trasa nejak jede, ale v prototypu 90cm anten byl ozarovac, ktery ma na 5GHz ne zcela idealni prubeh (utlum odrazu, zisk, vyzarovak atp.), prestoze vyrobce (ne Alcoma) deklaroval neco jineho. Zjistili jsme to az na sajtu, kdyz jsme se nemohli smerovanim dostat na spravne urovne. Cili ted se ceka na spravne ozarovace a pak se bude pokracovat. Zatim mam jen par screenshotu ze spektraku, jak vypada ruseni od TDD v obou polarizacnich rovinach a jak vypada signal te FDD Alcomy, coz je OK.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

co jsi k tomu dal za anteny a v jakem rozsahu jsou ty ozarovace ? take ted neco tvorime co by mel byt pak nasledne kompaktni celek "antena + jednotka"
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

teda já žil v tom že z toho čumí metr koaxu s N konektorem, takže to jde použít s anténou libovolnou
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:co jsi k tomu dal za anteny a v jakem rozsahu jsou ty ozarovace ? take ted neco tvorime co by mel byt pak nasledne kompaktni celek "antena + jednotka"

http://www.grante.hu/products/antennas/HXPA/index.html

Peyrak píše:teda já žil v tom že z toho čumí metr koaxu s N konektorem, takže to jde použít s anténou libovolnou

ODU ma N-female na sobe, kabel muze byt dle chuti a vkusu, ale libovolna antena = libovolny vysledek, coz je presne to, co nechci. Ma-li to byt provozu schopne, je treba, aby to melo rozumne parametry, vyzarovak a potlacene boky, aby do toho nelezla kdejaka vohulena WiFina. Paklize je v ramci VO-R definovan limit 30dBm EIRP, je kvalita anteny to jedine, cim se da ovlivnit kvalita nasledneho spoje.
Naposledy upravil(a) GRFS dne 10 Oct 2012 21:34, celkem upraveno 1 x.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hm, ale tim padem mas jednotku bokem a tim delsi koax ? ... jinak jednotka ma Nko na sobe zadny koax ne ? ... ja se prave tedka pokousim poresit antenu co by na sobe mela plech rozmeru alcomi jednotky a tedy by to bylo jen kratouckym koaxem spojeno ...
0 x
- programming
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:hm, ale tim padem mas jednotku bokem a tim delsi koax ? ... jinak jednotka ma Nko na sobe zadny koax ne ? ... ja se prave tedka pokousim poresit antenu co by na sobe mela plech rozmeru alcomi jednotky a tedy by to bylo jen kratouckym koaxem spojeno ...

Jo Nko je na ODU a mam tam cca 1m koaxu. ODU ma samostatny uchyt a je primo pod drzakem anteny. N-ka od obou polarizaci anteny nejsou ve stredu, ale na obvodu paraboly, takze v poho.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

pockej jak dve Nka ? jednotka ma jen jedno ? ... nebo se nekde pletu :O jeste nemam jednotky u sebe, jen resim anteny :)
0 x
- programming
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:pockej jak dve Nka ? jednotka ma jen jedno ? ... nebo se nekde pletu :O jeste nemam jednotky u sebe, jen resim anteny :)

Ano ODU jednotka ma jedno Nko. Antena ma dve N-ka protoze ma dualni ozarovac. Dle situace si pak muzes vybrat, kterou polarizaci pouzijes. Mimochodem dualni 60tka od Ubiquiti Rocket M5 by mohla byt tez dobra volba, alespon podle mereni vyzarovaku v obou rovinach je to elektricky celkem precizni prace.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

vidis, ty mam dve ve sklade .. nad tim se zamyslim :) ... ale uz necham dodelat ty specialky, melo by to byt na miru a odmerene komplet :)
0 x
- programming
- development
- education

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

GRFS píše:
.... Mimochodem dualni 60tka od Ubiquiti Rocket M5 by mohla byt tez dobra volba, alespon podle mereni vyzarovaku v obou rovinach je to elektricky celkem precizni prace.

Viktor Novotný píše:vidis, ty mam dve ve sklade .. nad tim se zamyslim :) ... ale uz necham dodelat ty specialky, melo by to byt na miru a odmerene komplet :)

Rocket:
http://www.nanoboot5.cz/mereni/5GHz/004.gif
http://www.nanoboot5.cz/mereni/5GHz/005.gif

Troufnu si odhadnout,ze ty ,,specialky,,[65 cm prumer] budou o tridu vys,jeste lepsi nez limcova R 28 dual 58 cm,viz
.

http://www.nanoboot5.cz/diag_1_titulni.gif
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

A poslal ted ynekdo tyhle vyledky jak to lita po pasmu na ctu nebo nekomu odpovednemu aby se dokazalo ze je to smejd? nebo zas nereaguji pripadne chteji certifikovane mereni?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

donesl osobne !! ... a je to k cemu ? ... no to je snad skoda psat ..
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:donesl osobne !! ... a je to k cemu ? ... no to je snad skoda psat ..

Absolutne zadna reakce ze strany zodpovednych? Pak uz nam zbejva jen TV NOVA a nebo ceska televize ... skoda ze tam nekoho neznam aby se to lip protlacilo :roll:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

odpoved byla, ze s tim mame jit na coi ... ze oni jsou tu jen kdyz si nekdo stezuje na zaruseni :( ... jinak nejaka medializace myslim nepomuze, neni to masovka jako kdyz Kalousek upadne a natrhne si rit :D to by byla zprava mesice
0 x
- programming
- development
- education